• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WTK
    WTK --- ---
    WOLFGAR: ono kdyz prisli i s necim jako zakaz koureni beznejch cigar v aute, kdyz tam vezes dite (coz je taky vec co prijde vetsine lidi normalni nedelat), tak ze neni moc cemu divit..
    nam doma nedelalo moc problem malymu vysvetlit co muze a nemuze, takovyhle problemy mi prijdou spis chybou rodicu a zadna represe tomu moc nepomuze. Fakt je, ze vicemene stejne jakejkoliv zakon co se lidem nebude libit, budou bud uplne ignorovat, nebo vymejslet jak ho obejit.
    ..ale stejne mam tu 200mg radsi na konci mrazaku a oblepenou gafou ze mi sezere ctvrt hodiny se probojovat k vicku:)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Jo jeste to ze se to muze statby nemelo byt duvodem na kterem se zakladaji zakony, to by melo byt to ze se to stalo. Jenze ono se to nestalo, na svete jsou zname celkem tak jeden-dva pripady umrti ditete po vypiti liquidu? Ja vim jen o jednom z US kdy jakasi teta nechala na stolku otevrenou lahvicku se 100 kovou bazi a odesla nakoupit a to asi dvoulete dite tam nechala asi hodinu sama coz... s prominutim je naprosto nopakovatelna mira demence. Vsadim se, ze je mnohonasobne, mnohonasobne vic pripadu kdy se dite poreze nebo udusi igelitovym sackem takze co dal, zakazeme vsechny noze, igelitove sacky, predmety s ostrymi hranami a tak dale a tak dale. Zkratka ne smysl to vazne nedava.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Hele naprosto uprime - To si ma hlidat rodic aby se to dite k tem lahvickam nedostalo, nema to co delat v ramci regulace zakony. Ja jsem dospely clovek ktery zadne deti nema a neexistuje duvod proc bych si nemohl koupit a doma uchovavat nikotinu kolik chci. Navic voni ano ale pekne hnusne chutna, vazne si nedovedu predstavit, ze toho to dite vypije moc a ve veku kdy dokaze otevrit detskou pojistku uz by ho meli rodice naucit co to je liquid a ze se nepije. Zakon ktery ma nesmyslnymi zakony nahradit povinnosti rodicu je, byla bude vzdy nesmyslny.

    Co se tyce mladistvych i to je kravina opakovane vyvracena praxi. Ti co zacnou vapovat by z 90% zacli kourit protoze cigaro je taky cool a ja nevim v kolik jste zacali kourit vy ale ja v 15ti a byl bych mnohem radeji kdybych v tech 15ti zacal vapovat. Na svete neexistuje zakon ktery by se postavil mezi teenagera a substanci kterou se rozhodne pozit. Hlavni rozdil je v tom, ze kdyz uz zacnou vapovat, velka cast jich nikdy ani nezacne hulit nikotin, udleaji par cool oblacku z nulky a za par let je to prestane bavit a to je dle meho ciste pozitivum.

    Kdyz vase decko vapuje nikotinovy zavin... tak mu to bud zkuste vysvetlit ale nejspis si bude myslet ze je dite chudak a ma rodice idiota, jako kazdy v tom veku. Jak jsem rekl deti nemam a neplanuju ale vazne by me zajimalo co mame kurva za rodice, ze je musi nahrazovat zakony ktere pak nejvic omezuji me byt mam pubertu uz nejaky ten patek za sebou a jejich ucinnost je pochybne pramala.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: WOLFGAR: jo to nebylo na Tebe ale rozepsal jsem se to bylo spis tak do plénu :-)
    A sorry za preklepy jeste trochu spím :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: problem je v tom ze ty ostatni jedovaté látky zase tak pekne jako jablečny strudl twk pekne nevoní. Tedy nesvadi k tomu ze je to jedla potravina .. nýbrž jed. A tedy II z hlediska používání jsou často více blízko osoby narozdíl od jiných jedu které jsou někde ve sklepě nebo ve slyší kde dítě s tim přijde méně do styku a pak to jeste smrdi po redidle které se nedá ani vypít. Spis pohled otce a tedy asi i proc.. logiky zákonodárců. Coz ný zase z hlediska tohoto dává smysl. (Bezpečně množství jedu ke konzumaci stanovili na 18mg/10ml)' jestli se nepletu u lahvicek a u tanku se kterými vic muze přijít do styku na 2ml treba na stole. Precijen po každém vejpu ai nedáte Cigo do sklepa nebo do skříně nahoru.
    Jenže pak je otázka proc ne i cigarety. I vajgl snědeny muze zabit (ano ač to je neuvěřitelně mam informace jak z vezenskeho prostředí tak spíše je lepsi uvést ten co je z nemocnice abych nedával návod jak někoho zabit tak holčičku snedlá kus cigara a měla to dost tesne) nekdo mi to říkal ze ji jen vypumpovali žaludek a zabránili dalšímu uvolňování z tabáku. Jenže kdo rad ji cigaro?
    Z tohoto pohledu to ma jistou logiku.

    Dětské pojistky funguji. Pouze do urcite mentální etapy dítěte. Některé ji otevřou již v 2 roce života a rady cumlaji dobrý strudl apod. A to nemluvím o vybranepych chuti děti které dokazi co jsem videl i Lízat trávník plný hoven, kanal, eskalátor, nebo take rybilku co tak silene smrdi. Vybrané chute mají decka.

    I kdyz jsem proti zákazu prodeje větších balení tohle mi smysl dava z hlediska výše uvedeného.


    Z hlediska zákazu v hospodě tam nevidíme důvod proc jediné obtěžující dým -'nějak psychicky vadici osazenstvu restaurační ho zařízení.

    Z hlediska problematiky kouření mladistvých bych to videl na nepřímou i přímou reklamu na to : vapujte je to super. Za co muze kazdy youtuber a blogger a ten kdo to propaguje přímo i nepřímo veřejné či neveřejné. A svádí lidi, kteří by jinak asi klasicky cigaro nezacali normálně hulit. Ano je to dívny ale tim jak se to propaguje (předvádí) svádí to mladistvé k huleni jako nejaky trend.
    Viz treba: http://ona.idnes.cz/redir.aspx?c=A170514_215302_deti_haa

    Takze ti co se nejvíc diví a jsou naštvaní jsou vlastne tim zdrojem proc se tohle děje. A jetse sem bude dit.'zadna přímá i nepřímá reklama proste nebude smět byt. I kdyz recenze jak se píše ne nic rekalama, tak je spis o tom jak je recenze vedena. Ono totiž pak recenze je spíše reklamou vzhledem k obsahu. Jenže pak kdyby ta recenze byla v suchem stylu bez nazoru ze to je super nebo ne tak pak to neni recenze pěkná a je nezajimava a kdyby jo tak uz jde spis o reklamu.'nic proti youtuberum ale je to reklama. Ve spravne recenzi by mělo jako na telefon zaznít (co je pro a co proti) ale nic nechvalit a dým pokudmozno neukazovat. Nic co vlastne podněcuje k e-kouření. Variantou je uzavreny klub jako tady kde to je vyhrazené. Kde se vede odborná/poloodborná diskuze a nenabada nikoho. (Navíc je z venku uzavřena (kategorie drogy)).

    Je to slozite téma ale narozdíl od Cigar mnohém sofistikovanejsi navíc jde o situaci kde těžko odradit někoho hnus ou chuti kterou mají pro začátečníky cigara. Spis jede tedy o složitou situaci jak zabránit podněcování mladistvých co by nezacali hulit normálně a jsou více ovlivnitelni, a bezpečnost. A zároveň z toho vytahat prachy a řídit to. Jako rodič síto kazdy z nás musi (kdo je rodič) tohle uvědomit a je hned proti tomu aby se jeho ditko nechtěně chybou dospělého napilo z otevřené lahvicky či vyslalo tank, nebo se učilo odm12cti létě ho machra hulit za školou (at je to bez nebo s nikotinem) je lepsi vubec nehulit. A kdyz přestat hulit tak vapo nebo uplne. Nechci aby se mi vrátilo jdnou dítě ze školky závislý nebo s chticem na jablecny vapo-zavin. To ze to uvidí u rodičů je odpovědnosti rodičů. A tak se dostáváme k tomu ze veřejná přímá i nepřímá propagace "sladkých laskomin" proste je veřejnosti která nehuli NEchtena! Coz je pochopitelne. Po nějakých rozhovorech s odnaucenym kuřáky me az překvapilo jak jsou proti všemu do se nasává (kouř, mlha, VG nebo jak chceme to nazvat). Potom je výsledný krok ze strany zákonodárců jasny - hodi se jim do kapsy ve volebním i předvolebním období - coz je defakto porad a prachy jsou prachy... ze. Reklama na cigara ani videa na youtube ani poradně nejsou a kor kdyz opomenu ze pro zacatecnika kouř z cigaret je fskt smrad po kterém často je dítěti i spatne.(narozdíl od e-cigarety, kde si pochutna na dezerty po obede).

    Coz je i jeden z duvodu proc jsem smazal všecky svy videa youtube co byly veřejný a nechal tam jen navody. Obchod a take i vlastník kanálu si ask nese vlastní zodpovědnost za obsah. Nelze totiž ovlivnit kdo se na to video podiva a jestli prave ted vase děcko po škole nevapuje s kamarádem nikotinovy závin.

    Nám to pomáhá, chutna a je to styl kterým se jako dospěli a plnoleti lidé řídíme a je to naše svobodná vůle. Ale take nese me jistou zodpovědnost s tim spojenou a vsichni kteří veřejně o tomto tématu hovori. Kdyz se na to takto podívám dava to naprostý smysl.

    Jaké je tedy řešení? Pokud nejake je? Ano je, ale at si na to přijdou někteří lidé sami :-)

    Konec logu :-)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VECTOR: Ano, ve vetsine evropy obecne narozdil treba od US nejsou spravne elektronicke cigarety povazovane za tabakovy vyrobek. Z protikurackeho zakona byly tedy vyjmuty. Ono moc neni jak protlacit omezeni elektronickych cigaret co se tyce bezpecnosti/zdravi protoze vetsina seriozniho vyzkumu mluvi jasne tak kdyz uz si tabakovy koncern nejake omezeni vyrve (cti zaplati a podplati) tak to je vzdy na zaklade nejake naproste hovadiny. Jako to omezeni velikosti lahvicek a atiku je naraficeny tak jako ze to ma chranit deti pred otravou, co na tom, ze od toho jsou detske pojistky (a rodice co nejsou uplni idioti a ti co jsou by se stejne nemeli mnozit) a co na tom, ze stovky dalsich mnohem nebezpecnejsich latek lze koupit po kanystrech... ale tak kdo vi, treba se od EU dockame i toho ze si v 10ml lahvickach budeme kupovat savo, redidlo, benzin, barvy, laky a tak dale no bude to proste sranda...
    JIKE
    JIKE --- ---
    VECTOR: co jsem naposledy četl tak jo pokud hodpoda neřekne jinak. Pokud se to změnilo nebo to je jinak me opravte :-)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Ted kd
    JIKE: A ted, vik, ze stat je naprosto debilni, ale tuhle casti protikurackyho zakona jsem ignoroval, no, protoze stat je debilni. Bude se smet vapovat v hospodach potom, co vstoupi v platnost zakaz cigaret?
    JIKE
    JIKE --- ---
    PNXNTDD: no on to zrovna mícha spatne ale to jsem mu pred rokem vysvětloval.

    A navíc Kdyz michas bázi 70/30 a pak do toho das 20% aroma nebo i 10% které je v PG jsi rázem na jiném pomeru PG/VG . Proto říkám 80/20 a k tomu kdyz 10% aromatu je na 100ml pak 70/30. Musíš kalkulovát i z nikotinovou bázi. Mel jsem na to video ale nikdy uz nevyšlo. Respektive
    Pokud michas 20% prichute 80/20 nepotrebujes vubec PG. A pokud michas 70/30 tak si to musíš upravit. Zrovna proto VAPE gear VG je 90/10 10% je PG i kdyz to je hi-VG co tvrdí tak je to ideal na 20%aroma.
    VECTOR: za me 79/30 co jsem zkoušel. Ale zvládne i 60/40 řidší bych si netroufl do te keramiky.

    Zejo :-) jak z Ciga i ten naustek je tak tlustej jako Cigo. Je to jako Cigo :-)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Mhm. Je fakt ze to vychazu skvele.Jakej pomer VG/PG potrebuju do toho Vaporesso drizzle?

    Jinak teda treti report za vecer, po dvou sklenickach vina, kourit se z toho skvele, jak z normlnih ciga :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VECTOR: Pokud si chceš míchat i vlastní báze tak přímo od výrobce což je :

    Báze - FICHEMA
    http://www.fichema.cz/314-baze

    A mrknout na tyhle videa: https://www.youtube.com/watch?v=2snb9gJPwLY

    Ale na začátek jak jsem psal postačí i 100ml báze a nějaký aroma, v jakymkoliv ecigo shopu je mají, například tyhle jsem před Fichemou kupoval https://www.vasecigareta.cz/sekce-baze-a-prichute-369-podsekce-baze-51-subsekce-vapegear-323.html + vyleješ do toho 10ml lahvičku aromatu (ale na menthol bacha - toho každopádně mín, je hodne vyraznej) a je to :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    PNXNTDD: jo to je tim ze někomu to proste vyhovuje :-)
    VECTOR: eliquid Brno https://www.eliquid-brno.cz
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    PNXNTDD: hmm, a nemel bys odkaz na to kde to koupit? vim ze je to uz vrchol lenosti, ale, pokud mate overene zdroje...? ?:))
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VECTOR: Doporučuju ihned začít míchat svoje. Klidně kup jakoukoliv bázi 100ml 70/30 + jakýkoliv aroma poměr 1/10. Jestli si zvládneš udělat ze sirupu a vody do sklinky šťávu , zvládneš i namíchat liquid a má to nesporně výhod :)) Třeba dneska jsem nechápal když jsem si byl v shopu pro nějaký aromata, jak jeden zákazník si koupil 4 liquidy (lahvička 30ml) asi za 400,- :D Za tu cenu mám liquid na rok :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    VECTOR: no lepsi do DRIZZLE hustší liquidy ideálně 70/30 . Dymi to jako řekl bych průměrně je to lepsi na silnější liquidy s více mg. Chuť je moc dobra. Jak pise WOLFGAR ty bych do toho nedělá chuť těchto liquidu neni uz moc dobra az na výjimky. Me chutna dekang desert Ship. Fakt mňam pro me. Ale malo VG.
    WOLFGAR: no ideálně si namichat tabakovky do baze 70/30 az 80/20

    Pri hutě co mi chutnají mohu poradit take
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VECTOR: Liquidy jako Liqua nebo Dekang maji nejakou pachut vzdy a v podstate jsou tri druhy lidi, jedni si na to zvyknou a poklidne vapuji jeden druh nejakeho levneho liquidu dlouha leta, druzi zacnou kupovat premiovky a treti zacnou michat. Mozna i mezi cenove rozumnymi hotovkami se najde neco kouritelneho ale tam uz bohumzel neporadim, ja jsem zacal michat asi dva tydny po tom co jsem zacal vapovat, hotovky jsem si nakoupil po hodne dlouhe dobe az ted na vystave.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Tak mam Vaporesso Drizzler. Je to maly, dobre zpracovany, fakt z toho netece likvid ven, jen to teda dela az moc malo dymu? Musim se s tim zit. Ale jako odpor sani skvelej, hraju si s tim, na treti potazeni mam pocit, ze mi to da nikotinovou ranu slusnou :)

    A ten likvid ma porad mirne pachut neceho? Dali mi k tomu tratitional Tobacco 12mg Liqua 50VG, zadna slava. Hlavne mi pripada hnusnej. Premejslim, ze si tam poridim menthol nejakej. Ovocny tabaky moc nemusim, i klasickou vodni dymku nejradsi kourim s klasickym cernym a ne zadnym ovocnym tabatek.. (teda, nekourim, echutna mi, ale kdyz uz je clovek v arabskym svete, tak si rad da ze slusnosti ten normalni bez prichute.)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Tak intenzivní ovoce: ( často spis vybírám méně intenzivní šle někdy se nedá)
    Mom and pop Enigma - intenzivní super dobrý meloun nejlepsi co jsem mel
    Tpa banán - šílený a silene silný no moc mi to nejede
    Capella Cherry - silene silný ale samotny mi to nejede
    Mom and pop grape ape- banán s hrozno- moc dobrý samotny
    Bonkers and bob - redvoovoo moc dobrý bobuloviny
    Vampire VAPE Heisenberg - s mentholem moc dobrý silný t maby bobule s lekorici a mentholem
    Super VAPE cactus citron - dobrota i samotny

    Tato jsou hodne moc intenzivní a radej volí. Méně intenzivní a dobra na následně smíchání s jinou prichuti.

    TPA souhlasím snad nejlepsi značka prichuti na trhu a hlavne na následně michani. Z ni jsou nejlepsi kombinace na premiovky!!!
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    PNXNTDD: Sezen si eukaluptus, ma takovej opravdu prijemnej sladkej ocasek. Jinak ovoce ma TPA skvele, ja mam nejradeji asi jejich ananas, to same avorie, ta ma zas skvelou jahodu a citrusy. Mom&pop ja osobne moc nemusim tak tam neporadim, hrozne me skrabaly a mam pocit ze jejich tresen je jedna z mala aromat ktere jsem nakonec vylil.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PNXNTDD: Melou je super od mom&pop - enigma. Za me nejlepsi meloun co je. Intenzivní ale jemný.
    Pqk jwste napisu nejake ovocné intenzivni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam