• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    INSECTTRIBE: Hele my se snazili delat petici uz pred rokem a to mnozstvi podpisu bylo zalostne, pravda ted uz bude tech nastvanych pomerne vice, ale vzhledem k tomu, ze zatim stoji tabakova lobby tak neco s tim udelat pujde tezko. Leda tak chytit se s nejakou ekologickou organizaci a zkusit to uhrat na to. Zatim je proste treba baze objednavat ze zahranici a nebo idealne pokud sam nemas takovou spotrebu tak se domluvit at ti nekdo treba litr namicha.


    INSECTTRIBE: Tak tam dej dve mensi spiralky, ono nejde jen o mraky, ta hustota pary ti taky v tom podani chut udela hodne, proto mam treba rad ty sve triple coily, o mraky mi neslo nikdy ale mam hrozne rad takovou tu hutnou huste koncentrovanou horkou paru plnou chuti. Na MTL se da dostat slusna chut i z malinkaty spiralky ale u DL je ta chut s mnozstvim pary docela provazana, ale i tak by nejaky normalni dual coil v avoccadu rozhodne nemelo byt nic extremniho. A jo ofuk je airflow.
    Jo a jak dlouhou nechas tu vatu... je vlastne celkem jedno. Ja je rad nechavam tak do pulky a kdyz je opravdu pekne vyceses a nacechras tak je to lepsi nez je strihat kratky, tam je problem ze jak porad ten atik naklanis jen na jednu stranu tak pak jednu spiralku muzes mit krasne zasobenou a druhou suchou. Uplne nejlepsi pro zasobovani je dat tam rolicku meshe ale zas je s tim dalsi s*ani pri cisteni.

    No netreba se rozepisovat, rozeberem to ve vapebaru ;)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    INSECTTRIBE: hele ja uz se jenom smeju, ted jsem objednaval liquidy z UK, bezne jsem bral 60 nebo 120ml a prisla jedna pekna flasticka.
    Ted prisla v jednom pripade papirova krabicka, ve ktery bylo 12x10ml. To jeste jde (ale tolik prazdnejch flasticek jako ted jsem na stole jeste asi nemel).
    V druhem pripade prisla papirova krabicka, ve ktere bylo 6 papirovych krabicek, v kazde lahvicka a pribalovy letak co vypada jak neco co dostane clovek v lekarne k leku na srdce co ho muze zabit.

    Totalni komedie je, ze "normalni baleni" nebo veci co nesplnuji TPD mi muze EU e-shop poslat na adresu mimo EU, e-shop mimo EU mi to muze poslat do EU, ale e-shop z EU mi to nemuze poslat do EU. WTF^2.
    Reseni pochopitelne je, objednavat odjinud, nikotinovy baze kupovat treba 100mg odnekud z ciny.
    Nebo druhe reseni, uplne to bojkotovat (a nektery shopy to tak podle me delaj a fandim jim), protoze to je debilita.

    INSECTTRIBE: hotspot je zkrat mezi otockama spiralky, kdyz vypalujes tak tam uvidis svetlejsi flek jak se to tam rozzhavi. Kdyz to prezenes tak se tam otocky k sobe pritavi, nebo kdyz budes mit smulu se v tom miste spiralka upali. Co jsem koukal na ty tvoje fotky tak ty spiralky nemas uplne doladeny. Bud delej spiralky tak, ze jsou ty otocky tesne vedle sebe, nebo je delej tzv. "spaced" coz znamena ze mezi nima je videt vata. Ty tam mas neco mezi a to neni uplne ono, protoze se pak kazdej kus zahriva jinak. Osobne doporucuju udelat otocky natesno a pak to roztahnout aby byly vsude stejny mezirky.
    Stejne tak je dulezity abys mel co nejmin hluchyho dratu od kontaktu ke spiralce, zbytecne to zvysuje odpor a maximalne se tam liquid napaluje. Ja to delam tak, ze drat v pulce otocky nozikem zlomim o 90 stupnu aby sel primo ke kontaktu, ne takhle "volne".
    INSECTTRIBE
    INSECTTRIBE --- ---
    A btw: Nebyl uz nekdo aktivni a nevykopl petici za upraveni toho zmetku co prisel z EU ? Ted, kdyz uz to opravdu vsichni vaperi pocitili (spousta do poseldnich chvil netusila) a jsme uz nastvani kompletne vsichni, tak uz by se snad dostatek lidi mohl vzeprit. Zvlast ta komedie s bazema a boostrama je fakt usmevna.

    Na jednu stranu furt ekologie ekologie a pak potrebujes na vsechno malinkate lahvicky. Kupuji prevazne z CZ shopu a kupovat ted baze je na slzu v oku. Zvlast me pobavila veticka na dotaz kolik boosteru je potreba na 1L baze pro 9mg nikotinu. Odpoved 43 (!!!) boosteru. 43 debilnich malych lahvicek, misto aby si vaper mohl v klidu koupit rovnou 1L s pozadovanou silou. Ekologie hadr ...
    INSECTTRIBE
    INSECTTRIBE --- ---
    Diky vsem za rady

    ZVIRATKO:
    1) Byla :)
    2) Musim jeste nastudovat co je hotspot a jak se to projevuje (lama)
    3) Bohuzel jsem nekoukal, nez jsem to rozebral. Asi bych to ani nepoznal
    4) To taky nevim, ale pri zhaveni se spirala hrala odprostred ke stranam.

    Kdyz ctu tu magii, tak se toho TC jeste na chvili vzdam. Chtel jsem to opravdu jen na ochranu pred pripalenim vaty a spiraly (abych setril hlavy a nemusel tak casto menit), ale nejdriv si spis pujdu nastudovat k cemu je hotspot, co je ofuk, proc se zamyka odpor atd. :)


    WOLFGAR:
    Ja prave volil single-coil z duvodu, ze jsem chtel neco na DL, ale co by nebylo jak parni lokomotiva. Uspesne jsem si prosel stavama "Potrebuji co nejvetsi mraky" => "Twl nechci delat tak moc dymu". Jinak to plneni po strane se stejne neda moc vyuzit bo otvor je na kapatka moc maly a musi se jit stejne pres dvirka.
    Prosimte ofuk je cesky airflow ? :)

    Diky za pozvani. VapeBar jsem stejne planoval, tak vemu kamose a dorazime.


    BDOWN: Jj to byl hlavni rozdil mezi prvnim a druhym buildem a opravdu je to znat. Prvni build jsem delal podle nejkaeho videa, kde tam rval konce vaty skoro az na dno. To je ten dnesni problem, ze tech videii na youtubu je tolik, ze cert aby se v tom vyznal :)

    JIKE: A to plati pro ten prvni setup nebo i pro ten druhy ? S tim prvnim jsem strasne bojoval nez, jsem to tam vubec narval a prorval vatu skrz :)

    Jdu studovat, jak na to.

    Jinak moje sestavicka je:
    Do kanclu: Pico + Nautilus 2 a Kanger SUBOX Mini + Triton mini
    Na doma: Alien + TFV8 nebo Avacado

    Zatim spokojenost, ale samozrejme uz silham po nejakem DNA.

    JIKE
    JIKE --- ---
    INSECTTRIBE: jak říkal kluci a co je blbe na spirále nejvíc je nepravidelnosti ve smyslu ze nepravidelně je v kontaktu s vatou . Tedy nepravidelně se hreje (chladi) liquidem a na některých místech se bude vic pripalovat
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    WOLFGAR: zas bych to z nefunkcnosti TC neprehanel. I na levnym modu to jde nastavit jen jako pojistka proti prepaleni, nebo to muze fungovat v pohode. Napr. na Predatoru to funguje podstatne lip nez na Alienu, a rozhodne to neni drahej mod. A nektery bolistky co mel Alien ma i moje SXmini G Class :)
    Krivka vykonu ti bude fungovat jen pokud kourit porad stejne:

    potah
    minuta nic aby to vychladlo
    potah

    ano, pak jde nastavit krivku tak aby to pokazdy bylo fajn, ale realne takhle aspon ja nekourim. Nekdy chci jeden dlouhej potah a nekdy to cumlam nekolik minut v kuse. Preheat co je funkcni ve scenari vyse vyrobi cernou vatu ve scenari Zviratko.
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    INSECTTRIBE: zdar, avocado jsem taky testoval a všechno to stojí natom jak tam máš vatu, aspoň podle mojí zkušenosti, musí jí bejt akorát a já jí mam jenom pár mm v dírách, skoro jenom položený na tý díře.......
    jinak podle fotky ta spirálka vypadá že poslední otočka (napravo) by se mohla připalovat, chce to načechrat ty konce vaty, aby byla vata vejš jak ta spirálka, taky je dobry trochu připlácnout tu vatu ke sloupkum. Chce to trpelivost a zkoušet to no.

    přeskočil jsem teda to jestli spirálka je dobře vyžhavená a nemá hotspot a žhaví se od středu atd.....
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    INSECTTRIBE: 1) Pokud nemas DNA vykasli se na TC s RBA, u tovarnich hlav zvladne nejake zakladni TC i horsi chip ale u RBA bys musel umet tu spiralku perfektne vyladit, TC vypada jako idealni pro zacatecniky jenze kvuli tomu jak obtizne je ho vyladit aby fungovalo spravne opak je pravdou. A i mezi zkusenymi vapery TC pouziva malokdo protoze k tomu uplne neni duvod, rovnomerny potah ti lepe zajisti krivka vykonu, jediny vyznam TC je jak rika Zviratko pokud mas tendenci palit vatu. Na druhou stranu po urcity dobe vapovani poznas jen z potahu kdy je ta vata sucha jeste davno predtim nez se ti to zacne palit (staci pouzivat par dni kapak, tam je to automatika)
    2) Vykasli se na single coil v atiku delanem na dual coil a normalne tam dej dual, kazdy atik pro dve spiralky bude lepsi s dvema spiralkama, chutove dobre jednospiralkace jsou takove kde je ten atik primo navrzeny pro jednu spiralku. Jediny duvod proc se v avocadu pouzival single coil nemel s chuti nic spolecneho - bylo to proto, ze starsi RDTA nemely port na plneni a pokud jsi tam mel dve spiralky musel jsi plnit strikackou kolem vaty takze pro pohodli se dala jen jedna spiralka a plnilo se otvorem pro vatu tam kde by normalne byla druha. Avocado 24 uz ma dvirka na plneni a nic takoveho tam neni potreba.
    3) U RBA je na chut nejdulezitejsi lokace spiralky vuci ofuku, ujisti se ze mas ofuk tak akorat v pulce spiralek a ze jsou tak blizko jak je to mozne (samozrejme aby se nedotykaly cepicky)
    4) Pokud si z Prahy muzes se ve ctrvtek stavit za nama do vapebaru, vezmu svoji 24ku at si muzes vyzkouset uz hotove avocado a klidne ti tam tu tvoji nejak namotame aby ti to chutnalo.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    INSECTTRIBE: jo a koukam ze mas Aliena - tam mi odpor desne lital protoze to ma (udajne, nerozebiral jsem to) debilne vyresenej "-" na zavitu - je to "uzemneny" pres obal, misto aby tam byl primo drat. U VW to nevadi, ale u TC potrebujes opravdu hodne presne merit odpor.
    Chovalo se mi to tak ze kdyz jsem s atikem trochu zahybal ze strany na stranu tak to najednou kourilo jinak. A delaly mi to vsechny tanky co jsem zkousel. Nekdy to vydrzelo den fungovat a pak to zacalo blbe nacitat odpor. Obcas pomohlo vsechno rozebrat a vycistit, ale jako TC zarizeni to proste spolehlivy neni.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    INSECTTRIBE: hlavne nez zacnes blbnout s TC tak jed ciste VW - tim zjistis i jakej vykon zhruba to potrebuje, doladis chut a hotspoty a vatu. Teprve kdyz uz vis jakej build delat ma cenu podle toho co jsem napsal nize nastavit TC. Kdyz se to povede tak je to velice fajn - skoro kazdej den se mi povede zapomenout po plneni liquidu otevrit liquid control, takze jedu na sucho. Bez TC bych to musel pokazdy premotat, takhle mi to (vetsinou :)) dojde, otevru liquid a jedu dal.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    INSECTTRIBE:

    1) mas poradne utazenou spiralku?
    2) neni na ni hotspot?
    3) jde ti vzduch primo na spiralku?
    4) dela to kour po cely plose kdyz na to koukas?

    TFV8 bude kanthal. Q4 coily do TFV8 maj naprosto skvelou chut, lepsi nez asi vsechny RTA/RDA co jsem zkousel

    Vata (sucha) hnedne uz kolem 200 stupnu, ale to nema nic moc spolecnyho se spiralkou - proto tam musi byt dost liquidu, tim jak se vari se ochlazuje a vata nezhnedne, mokra vata se chova jinak a zhnedne kdyz je vsechno v poradku spis z usazenin z liquidu.

    V pripade TC si uplne odmysli ze to ma znamenat nejaky stupne. Pokud nemas high-end mod, spaced spiralku z jednoduchyho dratu, naprosto idealni TCR dratu a presne zmerenej odpor za studena tak to je vylozene orientacni hodnota. Osobne to delam tak, ze locknu takovej odpor, aby to kourlo podobne pri nastavenejch 220C jako kdybych kouril VW (stejny mnozstvi/teplota pary, stejna chut) a pak uberu 10-20 stupnu a pridam vykon. Rozdil mezi tim kdyz kourim VW a nebo TC je ten, ze u TC delam mnohem delsi potahy, takze se zahreje cela spiralka a vata, zatimco u VW to je takovej "sok" kterej naraz odpari dost liquidu (a predpokladam ze podobnym zpusobem jsi kouril z TFV8 - tam to moc jinak nefunguje a spiralka je na to vylozene delana).
    Postupne jak se spiralka napaluje je potreba pridavat teplotu a vykon.
    INSECTTRIBE
    INSECTTRIBE --- ---
    Ahoj,

    lama here. A ma par dotazu :)

    1) Koupil jsem si svoje prvni RDTA + tunu vsemoznych spiralek, ze teda zacnu take buildit. Vybral jsem si Avocado 24 hlavne podle vychvalovane chuti pri single-coilu. Vesele jsem zkusil svuj prvni build s 0.2ohm single. Poradne bafat to zacalo az kolem 40-50W a na jednu spiralku to delalo dymu opravdu dosti, ael problem byla chut. Ta jakoby nebyla. Ikdyz jsem zkousel nalivat silne aromaticke liquidy, tak v puse jsem nedostal ani naznak malinke chuti. Jedine co citim je takova umela mozna i trochu spalena chut, ale opravdu bez ani naznaku chuti liquidu. Spiralku uz presne nevim jakou znacku jsem vybral :) Build vypadal takto:
    https://www.dropbox.com/s/bu6tuuxx79ubawf/1.jpg?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/row4zkev3t20zjg/2.jpg?dl=0

    Nevidite tam nejakou zakladni chybu, ktere jsem se dopustil ?

    No kazdopadne jsem Avocado odlozil a vratil se asi po tydnu, ze to zkusim znova. Par potahu, opet ta hnusna chut a po chvilce mi Alien Mod zacal hlasit hlasku "Don't abuse protect", kterou mi drive nikdy nezobrazil.

    Tak jsem se nastval a zkusil novy single build, tentokrat s 0.5ohm clapton coilem. Hura uz citim trochu chuti, ale furt to asi jeste neni ono. Citim stale trochu umelohmoty + z TFV8 s tovarni hlavou mi prijde, ze je chut mnohem vyraznejsi. Oblacnost mi prijde v poradku. Build vypadal takto (hlavni zmenou je, ze jsem tentokrat nemel tolik dlouhe knoty).
    https://www.dropbox.com/s/efy1y97canxza2s/3.jpg?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/ri8pdgxtu61zm1d/4.jpg?dl=0

    Nevidite pls neco, cim bych to mohl jeste vytunit a ziskat tak tu oslavnou chut co vsichni hlasi ?

    2) Da se nejak poznat jaky typ dratu je pouzit v tovarnich hlavach ? Napr. u hlav pro TFV8 to nikde nepisou a tak nevim, jaky TC mod nastavit

    3) Od kolika stupnu mate zkusenost, ze se zacne palit vata ? Je v poho mit nastavene TC na 200 stupnu ? Nebo bych to mel jeste snizit.

    Diky za odpovedi a sorry za lame otazky.
    JIKE
    JIKE --- ---
    Jak jsme tu řešili tu broskev jak jsou hnusny, asi se mi podařilo udelat dobrou broskev (neni zas tolik z toho cítit) takze sice to je jen mesic ale příští si mýlím ze to bude lepsi, takze pak vezmu ochutnat :-)


    WOLFGAR: jojo okay. Taky jsem to videl taky jak to tahají kleštěma, a je jasny ze press-fit se vytáhnou takto.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Ja si popravde nejsem ani tou elektronikou tak jisty, vzhledem k tomu ze momentalne jsou moje nejoblibenejsi mody s obycejnym potentiometrem. Navic treba na DNA uz neni moc co vylepsovat, nove DNA jen ma lepsi barevny displej a nejake drobne doladeni ale funkcne je to porad ten samy chip, ostatni alespon aspiruji jak se k tomu DNA priblizit idealne s co nejnizssi produkcni cenou, ale jinak uz neni moc co vylepsovat. Co se TC tyce... bylo by fajn dostat se do stavu kdy mame presny levny zacatecnicky TC set s nejakou subohm hlavovkou tam to vyuziti urcite je, pro hobby sferu uz moc ne, tam vetsina jede na vykon a i pokud ma nekdo rad konstantni vape tak dobre nastavena vykonnostni krivka je mene problemova a funguje s kazdym materialem.
    Jinak ty ijoy 20700 baterky nejsou spatny, ale sanyo vyrabi znatelne lepsi 3100mAh / 35A nicmene to bereme v potaz jednu baterku, na dvou v serii uz by tech 0,07Ohm nebyl problem.

    Jinak u predatoru netusim jestli ta nova serka ma ty piny jine nebo ne, podle me je to trochu nafounuta bublina. Pri beznym pouzivani tu 510 nevytahnes a pokud za to budes umyslne rvat jak hovado tak ji vytahnes u 50% modu. Videl jsem video kde to typek pacil klestema asi deset minut a pak rval co je to za smejd. No prekvapive to na tohle pouziti neni delany. Treba u prima je ta 510 fakt na prd, tam mi po pul roce nebere pulku atiku, ale predatorove fungujou bez problemu.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: jojo u modu jde hal ne o elektroniku! I kdyz design je neméně důležitý :-))) ale atiky jo ty se vyvíjí i v kooperaci s vaperama. A t je jenom dobre. Dotykace jak jsem říkal na modech nemusim tak tam fakt jde o velikost elektroniku a nyní diky Lišce o lepsi přesnější nastavení.
    I kdyz jedu na vykon, tak si myslim ze TC je důležité a nutné pro budoucnost. Používají nyní i nové trubky často jako EVOD pro V2 kuprikladu.

    Co se ty e captain od ijoy, (nikde nepisou efektivitu chipu) ale pokud by mel stejnou jako je ijoy maxxo, tak maxxo ma v manuálu na chip Iwepal definici efektivity elektroniky 95% coz je kurnik dost, to je skoro jako DNA 250 .. osobně si myslim ze to je i hodne. Vec sw, a fskt je ze 20700 s 30A CDR je moc pekny.
    Porad si říkám co kdyz mam odpor 0,07Ohmu a vykon 110W tam musi bejt neco pres 40A odběr. Šílený. Ale i tak pokrok.

    Jo přesně konečně větší singl spiralky a velmi důležité airflow. (I kdyz tam hodne hraje roli i vzdušnou, velikost kotelny, a dalsi věci, tak to airflow je hodne znát! Na to by měli mít každá firma vzduchotechnika.

    Triple coil je dost zajimavy a neméně důležitý ta chuť je z toho pak hodne znát (3x větší výpar než u singlu na stejny typ dratu) rad ye na tu základnu pak fyzicky podívám :-)

    FAST tech=slow tech :-D

    Btw: nepsali uz někde ze udelali Fix na 510 centrpin predatora? Wismec se k tomu vubec nevyjádřil a u p80 udelal uz centrpin lepsi..
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Atiky se taky vyvyji, mozna rychleji nez ty mody, mody mas vicemene porad to same a lisi se maximalne designem, funkci moc ne, prinos dotykovych displeju a podobnych kravinek je dost sporny, nove baterky jsou dobry pokrok jenze zatim jen par modu je vyuziva, prumerny Captain, predrazeny plastovy boxer a dve trubkove mechaniky - Broadside a Wonderwape od ijoy.

    Oproti tomu mezi atiky se objevilo par zajimavych kousku, posunuli jsme se zase smerem k vetsim spiralkam se serii ammit/kylin/reload, dostali jsme par zajimavych single-coilu, hitem letosniho roku rozhodne je airflow z nekolika stran a to je velmi prijemny pokrok, dual airflow je mym favoritem uz delsi dobu a je fajn videt nejaky pokrok. Zapomenute triple-coily zazily mensi znovozrozeni s Azeroth RTA a protoze jsem fanouskem triplu uz od dob Asmodus Triad (Hrebik dosvedci, ze sebou triad taham vsude :D) tak doufam, ze se to ujme a uvidime par dalsich, idealne jako u triadu s vertikalnimi spiralkami.

    Co se tyce Ammitu 25 tak nevim jak preordery jinde, ale na FT uz mely pred par dny odejit a zatim nic, ale u FT celkem normalni stav, netreba panikarit, tak do dvou tydnu to nejspis odeslou jen jako obvykle FT by se mel prejmenovat spis na SlowTech.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: 20700 30A CDR 40A max VAPE amps kapacita...

    Ja se nedivím ze se delaji novy a novy módy. Ale porad se delaji jpnovy a novy atiky je to na jedno brdo chtělo by to nejaky udělát konečně poradne (některý jsou)


    Pes uz ti došel ten ammit25?
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: jojo :-) bezva
    Jinak 55$

    $55.83 Free Shipping Authentic Smoktech SMOK X Cube Ultra 220W TC VW APV Box Mod (X Cube Ultra 220W VW/TC Mod, Silver) at m.FastTech.com - FastTech Mobile
    https://m.fasttech.com/...ucts/3032/10005386/5417500-authentic-smoktech-smok-x-cube-ultra-220w-tc-vw
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: No kdybys chtel dalsiho funkcniho predatora jeden mi tu furt prebejva ;)
    ... rekl jsem si, ze dam stopstav objednavani dokud se alespon nejakeho harampadi nezbavim. A je to krize protoze jsem zjistil, ze desne nutne potrebuju mech mod protoze 20700 baterky eliminuji temer vsechny nedostatky ktere jsem trubkam vycital.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: Jop. Ja jsem ted spokojenej diky Zvířátku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam