• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    vetsinou lidem spis vadi viditelna pere, a ne proto ze by ji citili (vetsinou po rozptyleni nevoni/nesmrdi nijak) nebo ze by je nejak drazdila, ale je to ciste jen pocit...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    INSECTTRIBE: No, s tímhle zmetkem z EU to je dost těžký, to by jedině musela přehodnotit Evropská komise což asi moc nehrozí. Jako jasně že si v tomhle asi zaloboval tabákový a farmaceutický průmysl, stejně jako si to pojistily státy aby vybraly víc na spotřební dani. Já si třeba dříve objednával dýmkový tabák z Německa, jednak tam mají nižší spotřební daň než je u nás, ale hlavně tam míchají vlastní směsi z nichž se některé k nám nedovážejí...no a teď je díky téhle směrnici zákaz přeshraničního prodeje z e-shopu, abychom si to náhodou nenakoupili v jiném státu levněji...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: BAAL: CERMI_FOX: Naopak ja mam tu zkusenost, ze nekurakum to nevadi a kuraci pyra nadavaji i treba z prace, na smene kde jsou v kanclu sami nekuraci jsem si v pohode vapoval vevnitr a na druhe smene kde jsou skoro sami kuraci si hned bezeli stezovat za vedoucim ze tam ty chemikalie nechteji. Spousta ti jich rekne, ze to je skodlivejsi nez cigara a je pevne odhodlana celit jakymkoli argumentum, to jsou lidi se kteryma bohumzel rozumem moc nepohnes protoze sami zadny nemaji. V tech hospodach je to pak jednoduse zavist, ale tam se snazim alespon propagovat misionarskou cinnost a zkusit je presvedcit, at to take zkusi aby ven chodit nemuseli, uz kvuli tomu i planuji koupit Enduru T20 a nosit ji sebou v MTL setupu s nejakou dobrou tabakovkou. Uz jsem takhle par lidi presvedcil tak zas tak marne to neni a ono kdyz pak v te hospode bude chtit vapovat pulka stamgastu tak to hostinsky rad povoli (idealne konvertovat i toho)
    JIKE
    JIKE --- ---
    CERMI_FOX: jenže to se nedá pochopit proč jim to tak vadí. analog vs digital.. jasná věc, a on ti poví abych mu to tam nehulil ne... uplně opačně by to mělo bejt. fakt demence.. jak píšeš... bičem je vyhnat. dobře jim tak ať chodí ven. a nás by měli nechat huvniř
    BAAL: ale jak mohou vypustit z huby takový shity? (nekuřáka chápu kdby to řekl) ale pyrohuliče?
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: jj s tímto jsem se osobně potkal x krát
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JIKE: přesně, vždycky mě nejvíc pobavilo, když jsem seděl s někým v hospodě (před zákazem), on s analogovým, já s elektronickým a stěžoval si, že mu to smrdí a jestli bych si nemohl zapálit normální nebo kouřit někde jinde :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    CERMI_FOX: paradoxně kuřáci remcaj nejvíc.

    ps: upravil jsem konečně záhlaví

    novinky:
    -náhodně se mění obrázky v záhlaví
    - vyčištění od neplatných links
    - zpřehlednění
    - kategorizace
    - ponechal jsem jen nějaké shopy, stejně už každý víme co máme dělat :-)

    ps: kdo chce mít svoje VAPE náčiní v záhlaví jako náhodný obrázek, ať ho sem postne v rozumný kvalitě. upravím a dám tam :-)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    FEKASON: já málem dostal přes hubu od opilého hosta (i když jsem měl povoleno od výčepního, kterýmu to je jedno - chodím tam už dlouho), protože on musel s cigárem ven a nějak ho to vzalo, když šel okolo. :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: vrací se k zacatkům hodne si s tim tady Haral i Houmles a dalsi kdysi dávno :-)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    NEX28XZ: INSECTTRIBE: To je hlavni duvod proc se avoccado vetsinou jede s meshem, pak zasobuje naprosto bezvadne. Tak ja sebou nejakej vezmu a rovnou ti to muzeme udelat. Nemci tam jeste davaji ocelove lanko a pry to funguje jeste lepe nez mesh ale jeste jsem to nezkousel. Ale maj na tom systemu postavenej i novej Taifun.
    JIKE
    JIKE --- ---
    INSECTTRIBE: oba ale vic prvni. Hlavne neni pravidlo ze tolik vaty co mas v cívce musíš nárůst do děr pro Liquid to můžeš upravit podle tloušťky děr nebo průměru vnitřního cívky... důležitý aby to nebylo ani ucpaný ani moc volny.
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    INSECTTRIBE: Teď řešim naprosto stejnej problém... jednou, dvakrát se mi avocado podařilo osadit extrémně skvěle na single že ta chuť byla prostě ultra (měl sem tam fused clapton 6 otoček single 2,5mm. Pak s nerezem 24 GA už to bylo vždycky hnusný a po pár potazích ještě horší. Podle mě to ale neni spirálkou ale na 99% vatou, prostě ti na hovno saje. Zkus presně tohle, já myslim že tohle nejvíc pomůže, prostě nepoužívej nůžky ale s tou vatou si pohraj rukama tak jak je tady... https://youtu.be/OxEH9iNWfE4
    Stejně ale Geekvape Karma aťík je na chuť naprosto jinej level, dual 60 ale ta chuť je úplně jinde než Avocado. Vata furt mokrá protože má obrovský díry, 60W dual a nejlepší. Ten rozdíl mezi Avocadem a Karmou je pro mě stejně silnej jako při přechodu z V8 na Avocado.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    INSECTTRIBE: Hele my se snazili delat petici uz pred rokem a to mnozstvi podpisu bylo zalostne, pravda ted uz bude tech nastvanych pomerne vice, ale vzhledem k tomu, ze zatim stoji tabakova lobby tak neco s tim udelat pujde tezko. Leda tak chytit se s nejakou ekologickou organizaci a zkusit to uhrat na to. Zatim je proste treba baze objednavat ze zahranici a nebo idealne pokud sam nemas takovou spotrebu tak se domluvit at ti nekdo treba litr namicha.


    INSECTTRIBE: Tak tam dej dve mensi spiralky, ono nejde jen o mraky, ta hustota pary ti taky v tom podani chut udela hodne, proto mam treba rad ty sve triple coily, o mraky mi neslo nikdy ale mam hrozne rad takovou tu hutnou huste koncentrovanou horkou paru plnou chuti. Na MTL se da dostat slusna chut i z malinkaty spiralky ale u DL je ta chut s mnozstvim pary docela provazana, ale i tak by nejaky normalni dual coil v avoccadu rozhodne nemelo byt nic extremniho. A jo ofuk je airflow.
    Jo a jak dlouhou nechas tu vatu... je vlastne celkem jedno. Ja je rad nechavam tak do pulky a kdyz je opravdu pekne vyceses a nacechras tak je to lepsi nez je strihat kratky, tam je problem ze jak porad ten atik naklanis jen na jednu stranu tak pak jednu spiralku muzes mit krasne zasobenou a druhou suchou. Uplne nejlepsi pro zasobovani je dat tam rolicku meshe ale zas je s tim dalsi s*ani pri cisteni.

    No netreba se rozepisovat, rozeberem to ve vapebaru ;)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    INSECTTRIBE: hele ja uz se jenom smeju, ted jsem objednaval liquidy z UK, bezne jsem bral 60 nebo 120ml a prisla jedna pekna flasticka.
    Ted prisla v jednom pripade papirova krabicka, ve ktery bylo 12x10ml. To jeste jde (ale tolik prazdnejch flasticek jako ted jsem na stole jeste asi nemel).
    V druhem pripade prisla papirova krabicka, ve ktere bylo 6 papirovych krabicek, v kazde lahvicka a pribalovy letak co vypada jak neco co dostane clovek v lekarne k leku na srdce co ho muze zabit.

    Totalni komedie je, ze "normalni baleni" nebo veci co nesplnuji TPD mi muze EU e-shop poslat na adresu mimo EU, e-shop mimo EU mi to muze poslat do EU, ale e-shop z EU mi to nemuze poslat do EU. WTF^2.
    Reseni pochopitelne je, objednavat odjinud, nikotinovy baze kupovat treba 100mg odnekud z ciny.
    Nebo druhe reseni, uplne to bojkotovat (a nektery shopy to tak podle me delaj a fandim jim), protoze to je debilita.

    INSECTTRIBE: hotspot je zkrat mezi otockama spiralky, kdyz vypalujes tak tam uvidis svetlejsi flek jak se to tam rozzhavi. Kdyz to prezenes tak se tam otocky k sobe pritavi, nebo kdyz budes mit smulu se v tom miste spiralka upali. Co jsem koukal na ty tvoje fotky tak ty spiralky nemas uplne doladeny. Bud delej spiralky tak, ze jsou ty otocky tesne vedle sebe, nebo je delej tzv. "spaced" coz znamena ze mezi nima je videt vata. Ty tam mas neco mezi a to neni uplne ono, protoze se pak kazdej kus zahriva jinak. Osobne doporucuju udelat otocky natesno a pak to roztahnout aby byly vsude stejny mezirky.
    Stejne tak je dulezity abys mel co nejmin hluchyho dratu od kontaktu ke spiralce, zbytecne to zvysuje odpor a maximalne se tam liquid napaluje. Ja to delam tak, ze drat v pulce otocky nozikem zlomim o 90 stupnu aby sel primo ke kontaktu, ne takhle "volne".
    INSECTTRIBE
    INSECTTRIBE --- ---
    A btw: Nebyl uz nekdo aktivni a nevykopl petici za upraveni toho zmetku co prisel z EU ? Ted, kdyz uz to opravdu vsichni vaperi pocitili (spousta do poseldnich chvil netusila) a jsme uz nastvani kompletne vsichni, tak uz by se snad dostatek lidi mohl vzeprit. Zvlast ta komedie s bazema a boostrama je fakt usmevna.

    Na jednu stranu furt ekologie ekologie a pak potrebujes na vsechno malinkate lahvicky. Kupuji prevazne z CZ shopu a kupovat ted baze je na slzu v oku. Zvlast me pobavila veticka na dotaz kolik boosteru je potreba na 1L baze pro 9mg nikotinu. Odpoved 43 (!!!) boosteru. 43 debilnich malych lahvicek, misto aby si vaper mohl v klidu koupit rovnou 1L s pozadovanou silou. Ekologie hadr ...
    INSECTTRIBE
    INSECTTRIBE --- ---
    Diky vsem za rady

    ZVIRATKO:
    1) Byla :)
    2) Musim jeste nastudovat co je hotspot a jak se to projevuje (lama)
    3) Bohuzel jsem nekoukal, nez jsem to rozebral. Asi bych to ani nepoznal
    4) To taky nevim, ale pri zhaveni se spirala hrala odprostred ke stranam.

    Kdyz ctu tu magii, tak se toho TC jeste na chvili vzdam. Chtel jsem to opravdu jen na ochranu pred pripalenim vaty a spiraly (abych setril hlavy a nemusel tak casto menit), ale nejdriv si spis pujdu nastudovat k cemu je hotspot, co je ofuk, proc se zamyka odpor atd. :)


    WOLFGAR:
    Ja prave volil single-coil z duvodu, ze jsem chtel neco na DL, ale co by nebylo jak parni lokomotiva. Uspesne jsem si prosel stavama "Potrebuji co nejvetsi mraky" => "Twl nechci delat tak moc dymu". Jinak to plneni po strane se stejne neda moc vyuzit bo otvor je na kapatka moc maly a musi se jit stejne pres dvirka.
    Prosimte ofuk je cesky airflow ? :)

    Diky za pozvani. VapeBar jsem stejne planoval, tak vemu kamose a dorazime.


    BDOWN: Jj to byl hlavni rozdil mezi prvnim a druhym buildem a opravdu je to znat. Prvni build jsem delal podle nejkaeho videa, kde tam rval konce vaty skoro az na dno. To je ten dnesni problem, ze tech videii na youtubu je tolik, ze cert aby se v tom vyznal :)

    JIKE: A to plati pro ten prvni setup nebo i pro ten druhy ? S tim prvnim jsem strasne bojoval nez, jsem to tam vubec narval a prorval vatu skrz :)

    Jdu studovat, jak na to.

    Jinak moje sestavicka je:
    Do kanclu: Pico + Nautilus 2 a Kanger SUBOX Mini + Triton mini
    Na doma: Alien + TFV8 nebo Avacado

    Zatim spokojenost, ale samozrejme uz silham po nejakem DNA.

    JIKE
    JIKE --- ---
    INSECTTRIBE: jak říkal kluci a co je blbe na spirále nejvíc je nepravidelnosti ve smyslu ze nepravidelně je v kontaktu s vatou . Tedy nepravidelně se hreje (chladi) liquidem a na některých místech se bude vic pripalovat
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    WOLFGAR: zas bych to z nefunkcnosti TC neprehanel. I na levnym modu to jde nastavit jen jako pojistka proti prepaleni, nebo to muze fungovat v pohode. Napr. na Predatoru to funguje podstatne lip nez na Alienu, a rozhodne to neni drahej mod. A nektery bolistky co mel Alien ma i moje SXmini G Class :)
    Krivka vykonu ti bude fungovat jen pokud kourit porad stejne:

    potah
    minuta nic aby to vychladlo
    potah

    ano, pak jde nastavit krivku tak aby to pokazdy bylo fajn, ale realne takhle aspon ja nekourim. Nekdy chci jeden dlouhej potah a nekdy to cumlam nekolik minut v kuse. Preheat co je funkcni ve scenari vyse vyrobi cernou vatu ve scenari Zviratko.
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    INSECTTRIBE: zdar, avocado jsem taky testoval a všechno to stojí natom jak tam máš vatu, aspoň podle mojí zkušenosti, musí jí bejt akorát a já jí mam jenom pár mm v dírách, skoro jenom položený na tý díře.......
    jinak podle fotky ta spirálka vypadá že poslední otočka (napravo) by se mohla připalovat, chce to načechrat ty konce vaty, aby byla vata vejš jak ta spirálka, taky je dobry trochu připlácnout tu vatu ke sloupkum. Chce to trpelivost a zkoušet to no.

    přeskočil jsem teda to jestli spirálka je dobře vyžhavená a nemá hotspot a žhaví se od středu atd.....
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    INSECTTRIBE: 1) Pokud nemas DNA vykasli se na TC s RBA, u tovarnich hlav zvladne nejake zakladni TC i horsi chip ale u RBA bys musel umet tu spiralku perfektne vyladit, TC vypada jako idealni pro zacatecniky jenze kvuli tomu jak obtizne je ho vyladit aby fungovalo spravne opak je pravdou. A i mezi zkusenymi vapery TC pouziva malokdo protoze k tomu uplne neni duvod, rovnomerny potah ti lepe zajisti krivka vykonu, jediny vyznam TC je jak rika Zviratko pokud mas tendenci palit vatu. Na druhou stranu po urcity dobe vapovani poznas jen z potahu kdy je ta vata sucha jeste davno predtim nez se ti to zacne palit (staci pouzivat par dni kapak, tam je to automatika)
    2) Vykasli se na single coil v atiku delanem na dual coil a normalne tam dej dual, kazdy atik pro dve spiralky bude lepsi s dvema spiralkama, chutove dobre jednospiralkace jsou takove kde je ten atik primo navrzeny pro jednu spiralku. Jediny duvod proc se v avocadu pouzival single coil nemel s chuti nic spolecneho - bylo to proto, ze starsi RDTA nemely port na plneni a pokud jsi tam mel dve spiralky musel jsi plnit strikackou kolem vaty takze pro pohodli se dala jen jedna spiralka a plnilo se otvorem pro vatu tam kde by normalne byla druha. Avocado 24 uz ma dvirka na plneni a nic takoveho tam neni potreba.
    3) U RBA je na chut nejdulezitejsi lokace spiralky vuci ofuku, ujisti se ze mas ofuk tak akorat v pulce spiralek a ze jsou tak blizko jak je to mozne (samozrejme aby se nedotykaly cepicky)
    4) Pokud si z Prahy muzes se ve ctrvtek stavit za nama do vapebaru, vezmu svoji 24ku at si muzes vyzkouset uz hotove avocado a klidne ti tam tu tvoji nejak namotame aby ti to chutnalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam