• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VACA: No MTL je tahani tak jak tahas cigarety, DL je tahani to plic jako s vodni dymkou ktere je obecne mnohem popularnejsi takze toho na DL je v dnesni dobe mnohem vice, vcetne velke casti zacatecnickych setu. Jestli chces zkusit nejaky levny set na dobre MTL ktery zaroven bude kvalitni aby ti z toho chutnalo a neprkalo ti to do pusy protoze hadam ze ta nasakla huba klidne mohla byt z toho ze evic byl kram ktery prskal tak ze toho liquidu clovek pulku vypil tak mas par moznosti. Tou nejlevnejsi okolo 20$ tedy necele petistovky je koupit z ciny Innokin Endura T20, je to dobry MTL starter set, hlavy neprskaji a docela vydrzi a ma i dobrou chut, zvlast oproti ostatnim tuzkovym kramum. Pak jsou tu male pod systemy kde je cilem se co nejvice priblizit prave kourenim cigaret coz by ti mohlo hodne vyhovovat, prvni byl predrazeny juul ale ted uz je na trhu spoustu alternativ s rozumnejsi cenou, v evrope bude asi nedostupnejsi a nejkvalitnejsi francouzske BO http://bovaping.com/ ale uz se do vyroby tehle setu vrhla i cina jako treba nejlevnejsi Eleaf iCare Solo nebo myVapors MyJet od wismecu i kdyz za ty se kvalitou nezarucim a doporucil bych zkouknout nejake recenze.


    Co se tyce tech dalsich alternativ vyrabenych hodnym stryckem Filipem Morrisem a dalsimi tabakovymi koncerny no mozna to bude blizko zazitku z koureni cigaret ale zaroven bych narozdil od vapovani take vubec neveril tomu, ze to bude jakkoli mene skodlive nez koureni, mozna je to moje paranoia ale vime jak moc tabakovym koncernum zalezi na nasem zdravi, pridavani additiv do tabaku je jiz par desitek let docela znamy fakt a i kdyz nebude dochazet v jejich systemech ke spalovani tak bych neveril tomu, ze dalsi additiva nebudou pridavat i do tech novych systemu. Mozna je to me osobni zaujeti, ale to bych vic veril neoznacenemu liquidu z ciny nez cemukoli co vypadne z fabriky nejakeho tabakoveho giganta.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TL;DR prolitnul jsem to, kup si nejakou novejsi cigaretu co bude lip kourit, lip chutnat, placni se pres kapsu a porid dobry liquidy (to prakticky vylucuje 99% toho co tu koupis) a cigarety potrebovat nebudes...

    pardon... :)
    JUDE
    JUDE --- ---
    SAKALICEK: no ono na foru pišou že je nějakej arcti-config projekt pro mac/lin ale řeši tam přiliš mnoho potíží na to abych se do toho pustil :

    ArcticFox Configuration for macOS and Linux | NFE Team
    https://nfeteam.org/forum/threads/arcticfox-configuration-for-macos-and-linux.268/
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    JUDE: Blbě jsem to napsal. Sry. Ten toolbox na linuxu nepustiš bez virtualu.
    JUDE
    JUDE --- ---
    SAKALICEK: hele jak si to nahral pres to ubuntu?
    JIKE
    JIKE --- ---
    FERDA_MRAVENEC: ja se vrátil do win7. Ty destitkymme na starým stroji dost zlobily.
    Mimochodem zkus poslední verzi EScribu
    FERDA_MRAVENEC
    FERDA_MRAVENEC --- ---
    Escribe mi neustále píše po připojení modu hlášku o pádu aplikace. Odkliknu, sice se spustí, ale vše je velmi pomalé....

    Poslední verze, windows 10, dna75c...neřešil jste někdo?

    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    SAKALICEK: tak jo. vyměnil jsem laptop (posrany widle pujdou do prdele, zlatý ubuntu) a je to tam :) du si namotat ss316l

    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    kluci nemáte pro me radu proc se mi nedaří polištit můj mod? zkoušel jsem jak aktualní ci staré verze FW i NToolboxu a prd. Jsem nemocnej tak si hraju :)

    JUDE
    JUDE --- ---
    JIKE: sory ale tohle je poskladanej blabol nekym z internetu nikoli toxikologem.... snad žadny číslo neni ok
    How much nicotine kills a human? Tracing back the generally accepted lethal dose to dubious self-experiments in the nineteenth century
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3880486/
    How Much Nicotine Is in a Cigarette? - Quit Smoking Community
    https://quitsmokingcommunity.org/nicotine-in-cigarette/
    JIKE
    JIKE --- ---
    Co je to nikotin a jak působí na naše tělo
    V tabákových výrobcích, jako cigarety, doutníky, tabák do dýmek, žvýkací a šňupací tabák, je až na 4 tisíce chemikálií. Jednou z nich je i nikotin, hlavní součást tabáku, která působí na mozkové pochody. Nikotin představuje jednu z nejužívanějších návykových látek. Do mozku se kuřákovi nikotin dostává krevním oběhem.

    Nikotin

    Je všeobecně známo, že přítomnost nikotinu v cigaretách je to, co způsobuje návykový "dobrý pocit", který přitahuje lidi, aby neustále kouřili. Je zcela jisté, že tato vyhledávaná "eufori" může sebou nést i škodlivé účinky na lidský organismus a může způsobit dlouhodobé poškození organismu. Chemický vzorec nikotinu je C10H14N2 a v přirozeném stavu jde o tekutý alkaloid. To jsou organické sloučeniny, jež obsahují uhlík, vodík, dusík a případně kyslík. Mezi alkaloidy patří například i kofein. Nikotin je bezbarvý a v listu tabáku je obsažen v 5 %. Látka nikotin se používá také jako pesticid k hubení škůdců.

    Jed

    Nikotin je mitiotický jed, který postihuje buněčná jádra. Cigareta obsahuje v průměru 0,8 miligramů nikotinu, do krevního oběhu se však dostane kuřákovijen asi jedna pětina, tedy 0,16 mg. Za smrtelnou dávku je pak považováno 50−60 miligramů nikotinu. Hodnota alkaloidu v krvi s narůstajícím časem ovšem klesá.

    Jak rychle se nikotin dostane do našeho těla

    Většina lidí závislá na nikotinu jej užívá vdechováním kouře či náhradní substitucí v podobě žvýkaček, náplastí či pastilek. Nikotin se pak v našem těle dostává pomocí cév do krevního oběhu a následně do mozku. Toto pronikání do našeho těla je velmi rychlé, neboť nikotin prochází hematencefalickou bariérou. Takže jakmile vdechneme cigaretový kouř, do 10 vteřin se nám nikotin dostane do mozku.

    Molekula nikotinu

    Plíce člověka tvoří až milion plicních sklípků, což jsou malé vzduchové kapsy k proměně plynů. Tyto plicní sklípky mají obrovskou plochu, rozprostřeny by zabíraly 90násobek celé pokožky těla. Svojí plochou tak usnadňují nikotinu a dalším škodlivým látkám proniknutí do těla.

    Poločas rozpadu

    Tělo dokáže poměrně rychle nikotin odbourat. Z toho důvodu také k otravě nikotinem většinou nedochází. Poločas rozpadu nikotinu je zhruba 60 minut. Takže pokud vykouříme cigaretu a do krevního oběhu se nám dostane cca 0,2 miligram nikotinu, po 6 hodinách ho budeme mít v těle už jen 0,0031.

    A jak je nikotin z našeho těla odstraňován? Většina je za pomoci enzymů v játrech rozložena na kotinin. V plicích se nikotin metabolizuje na kotinin a oxid nikotinový. Kotinin i jiné metabolity pak odchází z našeho těla ve formě moče, stejně tak je zbývající nikotin z krve filtrován ledvinami a rovněž odchází močí.

    Účinky

    Jak již bylo výše uvedeno, tabák obsahuje nikotin, který se nám rychle dostane do mozku. Tam obsadí nikotinové receptory a váže se i na další receptory v periferním, vegetativním nervovém systému, jenž řídí činnost vnitřních orgánů.

    Jak nikotin působí na naše tělo:

    Zvyšuje aktivitu trávicího traktu a celé hladké svaloviny (která je v celém trávicím traktu).
    Zvyšuje produkci slin a trávicích šťáv.
    Zvyšuje krevní tlak a stahuje cévy.
    Zrychluje činnost srdce a může způsobit až srdeční arytmii.
    Zvyšuje obsah mastných kyselin v krvi.
    Zpomaluje syntézu estrogenu a při dlouhodobém užívání může docházet k posílení syntézy endorfinů.
    Zvyšuje produkci potu a vyvolává stažení zornic.
    Nikotin působí nejprve stimulačně, následně se překlopí do fáze mírného útlumu. Ovlivňuje činnost mozku a tělesné funkce. Na kuřáka má užívání nikotinu v závislosti na množství účinek jednak osvěžující, jednak uvolňující. Obdobně tělo reaguje na požívání etanolu, který je obsažen v alkoholických nápojích, ačkoliv účinky etanolu na lidský organismus jsou jiné.

    Když se nikotin dostane do těla, uvolní se rychle adrenalin, na což organismus reaguje zrychleným tepem, vyšším krevním tlakem a také rychlým i mělkým dýcháním. Adrenalin rovněž ovlivňuje distribuci glukózy v těle. Nikotin navíc může zablokovat tvorbu inzulinu v těle, což ve skutečnosti znamená, že je v organismu víc cukru, než je obvyklé, jde o tzv. hyperglykemii. K tomu zrychluje nikotin metabolickou výměnu, takže tělo spaluje kalorie rychleji než obvykle.

    Kuřáctví lze prokázat z vlasů či krve

    Většina nikotinu je v organismu přeměněna na látku kotinin, což je nejlepší biologický marker expozice tabákovému kouři. Jeho přítomnost ve vlasech lze zjistit i po velmi dlouhé době, například u malých dětí, jejichž matky kouřily v těhotenství. Zbylých 10−15 % nikotinu vylučuje tělo v moči. Mezi ostatní alkaloidy tabákového kouře patří anatabin a anabasin, které organismus vylučuje také prostřednictvím moče. I tyto alkaloidy fungují jako marker kouření. Dalším alkaloidem, zastoupeným v tabákovém kouři v malém množství, je anatallin.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    QYDO:
    JIKE: No on to kazdy asi pise jak chce, treba takova imperia pouziva jine znaceni nez treba vyrobci v Rusku, Malajsii nebo US. Ale bud napise treba pg/vg nebo high vg takze je pak jasne ze v 20/80 je to druhe.
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: jediné kdyby hulil pouze chemicky prichute a stejně bude ta hlava dost jeta pak.
    QYDO: první je VG /pak/ PG
    WOLFGAR: taktak
    BDOWN
    BDOWN --- ---
    QYDO: u 50/50 je to prvni vzdycky vg, bacha nato :)
    QYDO
    QYDO --- ---
    WOLFGAR: Když lidi uvádí poměry liquidu jen jako 50/50, 20/80... Tak to první je vždy PG?
    BIG_SCHADE
    BIG_SCHADE --- ---
    ZVIRATKO: Stavim se na srazu, ale jsem do rijna mimo cr, tak pak napisu :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    BIG_SCHADE: dost bych se divil kdyby ti to s jednou naplni denne vyrzelo mesic, tipuju spis tak 14 dni max :) zalezi na jakej vykon to pouzivas... nejlepe zastavit se na srazu :)
    BIG_SCHADE
    BIG_SCHADE --- ---
    WOLFGAR: Diky za radu, vyzkousim :)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    BIG_SCHADE: S nejvetsi pravdepodobnosti je to horsi zasobovani hlavy, muze byt primarne stavena na ridsi liquid nez jaky pouzivas, starsi hlavy jsou stavene na 50/50 vg/pg ale v dnesni dobe je vsude spousta high VG 20/80 a vic pokud ti neproteka muzes zkusit pridat do liquidu par kapek demineralizovane vody nebo alternativne kdyz tahas delsi dobu v kuse tak jednou za cas zavrit vzduch nebo prikryt prstem a natahnout aby se v atiku vytvoril podtlak a vata nasala rychleji.
    BIG_SCHADE
    BIG_SCHADE --- ---
    NEVILL: Muze bejt, dle darce mi vydrzi cca jeste mesic a ta divny chut byla jen treba 5x...

    Porat jsem v testovacim rezimu, vychytavam mouchy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam