• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    JIKE
    JIKE --- ---
    SAKALICEK: No za me nevypalovat do ruda ale tmavě ruda cca 600*C max. Pak měnit dle používání (1x) mes při denním min. Zkus spaced coil schválně :-).
    Ps: Já dneska dal falešný Alien kanthal :-)
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    Kluci na co si mám dávat bacha u nichmu? (Jádro 2x 0.5mm ss316l + omot 1x0.1mm nichrom).
    JIKE
    JIKE --- ---
    Včera jsem updatoval češtinu pro escribe. Úpravy a doplnění češtiny.
    Stáhnete si kdo ma DNA
    Kdyby ste tam neco našli co b chtělo upravit/opravit/doplnit. Napište sem klidně nebo posta
    Diky
    Os: je to pro nás vsechny. A v záhlaví link
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUCKERCZ: A to jeste zkus pak behem nabijeni sahnout na ty baterky a poznas o kolik jsou chladnejsi oproti nitecore :)
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    LUCKERCZ: nabijecka doma.... to je slast neslyset vubec nic kdyz je zapojena do site/nabiji... konecne zadne piskani... Dekuji za typ Wolfgare ;)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HREBICK: No ze by mely 3000 metru uplne nevypadaj :D Ale jestli je kupoval v cechach tak mu to urcite prijde jako ferova cena, akorat mohl uvest stari tech baterii. Ona naprosta vetsina lidi vubec netusi, ze se daji baterky koupit primo od distribuce mnohem levneji a ze na tom jen ceske shopy ryzuji.
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    V aplikaci #letgo je tato nabídka. Co ty na to? Sony VTC6 baterie 18650, 3000m https://www.letgo.cz/item/3889313
    JUDE
    JUDE --- ---
    Opravuju se jako galoasky chtna lakota od hochland.... primo verde chutná jak popelnik...
    JUDE
    JUDE --- ---
    VACA: řeknu ti jednu věc příchuť primo verde od t -juce chutna jak goloasky/ caporal/davidoff
    https://www.vasecigareta.cz/produkt-1508-primo-verde-prichut-t-juice.html
    btw 15% je nesmysl u tyhle tabakovky (ostatne jako u každy)
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    ZVIRATKO: OkOk. Objednáno. Díky za tip zvíře.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    WOLFGAR: Jen koukam, ze ceske shopy maji jen verzi s mensim tankem, verzi s vetsim Scion tankem jsem nasel jen na FastTechu. S prepravou svedskou postou vychazi na nejakych 64$, porad levneji nez za kolik je v cechach. Alternativne pokud by jsi radeji zaruku v ceskem shopu tak je mozne z toho fasttechu objednat jen samotny scion tank za krasnych 15$.
    $61.72 Authentic Innokin OCEANUS 110W VW APV Box Mod + Scion Tank Kit - 3.5ml / 0.5ohm / 6-110W / 1*20700 at FastTech - Worldwide Free Shipping
    https://www.fasttech.com/products/0/10004594/8213203-authentic-innokin-oceanus-110w-vw-apv-box-mod
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    KOZLIKK: Target bych v dnesni dobe uz nebral, sam Target Pro mam a neni spatny ale v dnesni dobe uz zastaraly a ten tank mi nesednul vubec. Jestli chces neco podobneho mrkni na Innokin Oceanus ten ma navic tu vyhodu, ze tam jde dat i vetsi baterka s o poznani lepsi kapacitou ale ani tak neni nijak extra velky. A narozdil od Targetu s nim opravdu tu baterku dostanes, vlastne dve protoze ti daji dve i s pouzdrem na prenaseni. S hlavama od Innokinu mam dobrou zkusenost, ten tank zaroven nabizi moznost RBA zakladny kdyby jsi si chtel zkusit motani a Oceanus zazaril ve vsech recenzich na ktere jsem koukal. V cechach te vyjde vlastne jeste levneji nez ten Target diky tomu jak tu jsou predrazene baterky. V zahranici se da objednat za 45-60$.

    Innokin Oceanus Kit, does it have everything you need? - With Giveaway
    https://www.youtube.com/watch?v=PYHlgDsuPR4
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VACA: jako trochu mi to připomíná jak se dělá u dýmkového tabáku řez typu "flake" že se ten tabák slisuje a pak nařeže na plátky...ale samozřejmě ani zdaleka ne na takového tenké proužky...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VACA: Nahradni hlavy do endury maji i v par Prazskych shopech co vim, ty hlavy jsou stejne jako mely predchozi Endury ktere se v cechach prodavaly, jen tu T20 tu jeste nikdo neprodava a je to skoda. Jinak v Cine je vyrobene prakticky vsechno, od kvalitnich vyrobku az po smejdy. Mel jsem moznost porovjnat stejny atik vyrobeny v cine a v americe a ten cinsky byl lepe vyrobeny nez ten americky protoze tam to delali v male dilne na kolene zatimco ten cinsky delala jedna z nejlepsich obrabecich fabrik v Shenzhenu ktera tyhle soucastky vyrabi s moderni technologii. Ona ta doba kdy byla cina s vyrobou pozadu a delali tam elektroniku na kolene je uz davno pryc.

    Innokiny doporucuji protoze s nimi mam dobrou zkusenost, ted vydali Oceanus, pekny jednobaterkac do ktereho lze dat klasickou 18650 stejne jako novejsi 21700. Jen nevim jak moc vhodny je ten atik na MTL. Ono obecne hlavovych atiku na MTL zas tak moc neni, docela dobre reference ma Smok Spirals ale jsem co se tyce smoku ostrazity, pak je oblibeny Nautilus 2, porizoval jsem ho kolegyni v praci. Dalsi moznost je proste naucit se motat a poridit si nejaky rebuidable. Na MTL to neni zadna veda a umozni ti to poladit si to presne podle chuti. Na to MTL ti staci obycejny nerezovy drat, vata, trochu sikovnosti a tech dobrych rebuidable MTL tanku uz je prece jen vic. Doggystyle se da koupit za 10$ a i tak je to skvely kousek, jediny MTL tank co jsem si nechal. Navic ted se na trhu objevily dalsi dva nove, oba znacne vychvalovane. Siren 2 (prvni verze byla extremne oblibena) a Berserk od Vandyvape. Mrkni klidne na nejake videa, ve vetsine je videt i jak tam davaji spiralku a vatu, realne to vazne o tolik narocnejsi nez vymena hlavy neni.

    Jinak Bo a podobne ano funguji na systemu cartridgi, nektere jdou doplnovat jine ne. (s trochou sikovnosti vsechny, ale neni to uplne pohodlne) Zase to ma tu vyhodu ze jsou male, muzes jich mit po kapsach hned nekolik a jejich vymena je otazka nekolika vterin.

    Jinak osobne si nemyslim ze ty novinky co vymysli tabakove koncerny jsou od klasickych elektronickych cigaret tolik jine, respektive jsou jen tolik jine aby si na to mohli dat patent ale zakladni princip bude stejny, kdyz se na tohle podivam rekl bych ze stejne pouzivaji nejakou smes tabakoveho extraktu a glycerinu tedy v podstate tabakovy liquid plus jiste nejake dalsi prisady a jen tim napusti ten material coz bude nejspis nejake vlakno, flax paper nebo neco podobneho ktere v podstate funguje jako vata v klasicke elektronicke cigarete. Jediny rozdil tedy je, ze je to sice uzivatelsky jednoduche ale porad po tobe zustava bordel a samozrejme nemuzes si to vyrobit sam takze porad mohou chrlit dalsi a vydelavat na tom.

    Co se tyce liquidu no tady se nas vetsina shodne ze je nejlepsi vyrobit si vlastni, ono je totiz jednodussi sehnat kvalitni prichute nez kvalitni liquid. Na trhu je sice hromada premiovek ale na MTL jich moc zamerenych neni. V USA je ted obrovsky hit salt nicotine ktery se prave do MTL pouziva a spousta firem tam zacala vyrabet kvalitni MTL liquidy ale kolik toho dorazilo do cech tezko rict. Element vape dela skvele MTL 20mg s chemickym nikotinem na jejich vlastni technologii vyroby ktery jsem mel moznost vyzkouset na vapeshow a je velmi prijemny, ale v cechach se neprodavaji a je treba objednavat ze skotska. Na druhou stranu na MTL ti ta 10ml lahvicka vydrzi tyden takze to zas tak drahe neni. DL s premiovkami vychazi podstatne hure, ja tech 10ml stahnu za par hodin :D
    VACA
    VACA --- ---
    děkuji vám za odpovědi!
    WOLFGAR: dík za tipy, ten "BO" vypadá vcelku zajímavě. Ale tam jsou ty cartridge už přednaplněný a doplňovat se asi nedají, že? Což by teda znamenalo nechat si posílat ty carty odněkud z němec, nebo kde je nejbližší. Ještě to prostuduju, zjistim.
    Ale do toho bych asi šel spíš a raději než do uplný číny. Zase nejde mi za každou cenu ušetřit pár korun, spíš hledám satisfakci..
    To by se asi vztahovalo i k tomu innokin endura t20, Tam si ještě taky řikám jak je to s tema náhradníma žhavícíma elementama. V tomhle bych si klidně něco připlatil a věděl že pro díl v případě potřeby zajdu tady někde po praze, třeba.. Ale možná mám jen blbej úhel pohledu.
    Vlastně i když uvážím, že eVic mě tehdá vyšel skoro na 3 tisíce... Matně vspomínám že nějaký praskání a prskání tam teda probíhalo. Taky je vakt, že co vzpomenu tak tenkrát ty hlavy byly většinou samej plast, žádný sklo, jak je dnes asi standartem...

    K tem elternativám od tabákovejch gigantů, jako musim uznat že na tom asi něco bude co píšeš (když teda pomineme etický fakta, mj. i to jak morrous nejdříš šel ostře proti e-cigarům když se cejtil v ohrožení apod.)
    Btw jsem se dočetl že ten "tabák" v tom je napuštěnej glicerinem aby z toho něco šlo. Což samo o sobě neni nic špatnýho, glicerin se přeci používá i v normálních ecigaretách, nicméně já osobně jsem myslel že tam probíhá vaporizace tabáku jako takovýho. Takhle je to v podstatě klasická ecigareta.

    "tabák" jsem záměrně dal do uvozovek, protože když se mi podařilo najít obrázek toho materiálu:


    tak musim říct, že mi spíš evokuje nějakej napuštěnej papír než klasickej tabák..
    Jedno se ale musí nechat. Má dobře zmáknutou tu kampaň, a přesně zmapovaný a zacílený slabosti zoufalců podobnejch jako jsem já, v tomhle ohledu.

    Ještě ohledně teh aditiv, to je fakt, to vim i z kuřáctví jako takovýho když sem se něco trochu dozvěděl o tom procesu kterym produkce cigaretovýho tabáku prochází, i v rámci urychlení fermentace apod. Neni to zdaleka přirozenej způsob tak, jak se dřív tabák zpracovával.. V tomhle má k nějaký "kuřácký tradici" co se zpracování týče mnohem blíž fajfkovej tabák..
    Tady se dostávám i k tomu, že jak jsem psal o tom vaporizéru jako takovym, kterej mi teda teď už přijde ať chci nebo nechci, (tady jsem se možná unáhlil, měl ho už na cestě pár dní, když jsem sem vstoupil. Třeba se o něm pak zmíním, bude-li zájem)
    Tak od vícero lidí nezávisle na sobě mi nebylo doporučeno vaporizovat klasickej cigaretovej tabák, páč z toho člověk právě odpařuje i mnoho dalších látek v tom přidaných... Zde opět zmíním, i třeba kdyby to někoho zajímalo, že když vaporizovat tabák, tak právě fajfkovej protože tam je ten proces zpracování a fermentace skutečná tak jak to má bejt. I když asi taky ne uplně u všech dneska už...
    Takže souhlas s tím co jsi napsal, na tom něco bude. Sry že jsem se zase trochu rozepsal..

    Když se ještě vrátím k té elektronice, na "Bo" teď víc kouknu a zjistím dostupnost. Ale jinak bych se vlastně asi nebránil ani něčemu na 18650 akumulátory, protože ty používám do jinejch svejch zařízení a nějaké celkem kvalitní už mám..

    ZVIRATKO: tady bych se zeptal kam se dívat po dobrej liquidech, případně čemu se vyloženě vyvarovat.


    ---
    dík
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    https://www.fasttech.com/products/3033/10039556/8575004

    Doporucuju, peknej mekkej drat, vad je tam minimum, chutna to (prekvapive :)) jako Demon Killery ale neni to uplne stejnej drat...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    A jako obvykle nez to hodim na FB tak tu mam dalsi vyprodej Wolfova haraburdi za nyxacke ceny, klasicky pokud neni receno jinak tak vse vcetne krabicky a standartni vybavy nahradnich dilu. Osobni predani praha nebo bublinkovou obalkou prez CP za pade.

    Dovpo MVV cerny - 650 - Dvoubaterkovy variable voltage mod s potenciometrem, bez presahu zvladne 25mm tanky, ma displej zobrazujici nabiti baterky (100,75,50,25 a 0% podle poctu tecek), chip ma vsechny zakladni ochrany jen misto nastavovani wattu si koleckem nastavite voltaz, uplne jednoduse zacnete na nejmene a pridavate po chuti dokud na vas neni para tak akorat horka. Je to pekny kousek z kusu kovu s pogumovanym povrchem ktery neco vydrzi, za tri mesice pouzivani na nem neni ani skrabnuti. Idealni outdoor mod nebo do prace v tvrdsich podminkach. Jako vsechny VV mody ma oproti plne regulovanym skvely okamzity nabeh a vysokou efektivitu takze vam v nem baterky vydrzi o trochu dele.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Dovpo+MVV

    Geekvape Ammit 25 stribrny - 550 - RTA, Nastupce puvodniho single coil ammita, dobry chutovy single coil, mam v nem neprilis pouzivany pekny nichrome fused clapton ktery tam klidne necham.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Alpine+RDTA

    Wotofo Troll RTA stribrny - 450 - Pomerne oblibeny chutovy dual coil GTA tank mensich rozmeru, dobry jen na me uz trochu moc maly, nedavno jsem do nej osadil nove fused claptony od demon killeru ktere vam tam klidne necham.
    https://www.youtube.com/results?search_query=wotofo+troll+RTA

    Wismec Cylin - 350 - Zajimavy single coil tank/RDTA hybrid. Spis pro zkusene uzivatele, hracicky a ty kteri chteji zkusit neco jineho. Chce to trochu nakoukani videii a cviku na to ho spravne zprovoznit ale urcite je to hodne zajimavy kousek, zvlast pokud mate radi co nejrychlejsi nabeh a chcete vyzkouset Notch Coily na ktere je idealni. Za pade mohu prihodit krabicku deseti notch coilu od kukenu.
    https://www.youtube.com/results?search_query=wismec+cylin

    Alpine RDTA stribrno-zlata - 250 - klon mensiho RDTA se spodnim a hornim AF
    https://www.youtube.com/results?search_query=Alpine+RDTA

    Ehpro Billow v2 cerny - 250 - klon 22 RTA s malou kotelnickou, vhodny pro male spiralky a mensi vykony, DL nebo volnejsi MTL. Bez nahradniho skla (nebylo soucasti baleni)
    https://www.youtube.com/results?search_query=Billow+v2

    Digiflavor Fuji Son GTA modry - 350 - Bez vybaveni a single coil zakladny, pouze s nahradnim sklem a dual coil zakladnou. Pekny RTA se spodnim privodem liquidu v modrosede kobaltove barve, bohumzel jsem ho nerozvazne pujcil kamaradovi ktery ztratil pytlik s nahradnimi dily i single coil zakladnu takze prodavam se slevou jako dual coil.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Fuji+Son+GTA

    Hurricane v2 RTA - 350 - kvalitni klon od Coppervape z 316 nerezu, Single coil RTA starsiho typu s vymenitelnymi posty na regulaci privodu vzduchu od utazenejsiho MTL, volnejsiho MTL az po DL.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Hurricane+v2+RTA

    Goon 22 RDTA stribrny- 200 - klon RDTA s 22mm prumerem, pekne udelany, mam jeste 24mm bratricka ktereho si necham, ve vybaveni ma zatku na single coil a tak jsem ho vetsinu casu pouzival, snadneji se pak plni.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Goon+22+RDTA

    Phenomenon RTA - 250kc - Klon ciste MTL atiku vhodneho na malicke spiralky, jenom spodni plneni a kotelnicka je tak miniaturni ze na osazeni to skoro chce lupu, zkratka je s nim srani ale za me nejlepsi chut ze vsech MTL atiku ktere jsem kdy zkusil vcetne kayfunu a siren.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Phenomenom+RTA

    Venturi RDA - 250kc - ivogo kvalitni klon kapaku s vnitrnim zvonkem, jeden z mala vhodnych na MTL, set tri ruznych top capu, pridam i vhodny drip tip
    https://www.youtube.com/results?search_query=venturi+RDA

    Wotofo Freakshow RDA stribrny- 150kc - Bez vybavy, jednoduchy maly 22mm kapak se spodnim AF vhodny treba na ochutnavani liquidu.
    https://www.youtube.com/results?search_query=Freakshow+RDA
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VACA: No MTL je tahani tak jak tahas cigarety, DL je tahani to plic jako s vodni dymkou ktere je obecne mnohem popularnejsi takze toho na DL je v dnesni dobe mnohem vice, vcetne velke casti zacatecnickych setu. Jestli chces zkusit nejaky levny set na dobre MTL ktery zaroven bude kvalitni aby ti z toho chutnalo a neprkalo ti to do pusy protoze hadam ze ta nasakla huba klidne mohla byt z toho ze evic byl kram ktery prskal tak ze toho liquidu clovek pulku vypil tak mas par moznosti. Tou nejlevnejsi okolo 20$ tedy necele petistovky je koupit z ciny Innokin Endura T20, je to dobry MTL starter set, hlavy neprskaji a docela vydrzi a ma i dobrou chut, zvlast oproti ostatnim tuzkovym kramum. Pak jsou tu male pod systemy kde je cilem se co nejvice priblizit prave kourenim cigaret coz by ti mohlo hodne vyhovovat, prvni byl predrazeny juul ale ted uz je na trhu spoustu alternativ s rozumnejsi cenou, v evrope bude asi nedostupnejsi a nejkvalitnejsi francouzske BO http://bovaping.com/ ale uz se do vyroby tehle setu vrhla i cina jako treba nejlevnejsi Eleaf iCare Solo nebo myVapors MyJet od wismecu i kdyz za ty se kvalitou nezarucim a doporucil bych zkouknout nejake recenze.


    Co se tyce tech dalsich alternativ vyrabenych hodnym stryckem Filipem Morrisem a dalsimi tabakovymi koncerny no mozna to bude blizko zazitku z koureni cigaret ale zaroven bych narozdil od vapovani take vubec neveril tomu, ze to bude jakkoli mene skodlive nez koureni, mozna je to moje paranoia ale vime jak moc tabakovym koncernum zalezi na nasem zdravi, pridavani additiv do tabaku je jiz par desitek let docela znamy fakt a i kdyz nebude dochazet v jejich systemech ke spalovani tak bych neveril tomu, ze dalsi additiva nebudou pridavat i do tech novych systemu. Mozna je to me osobni zaujeti, ale to bych vic veril neoznacenemu liquidu z ciny nez cemukoli co vypadne z fabriky nejakeho tabakoveho giganta.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TL;DR prolitnul jsem to, kup si nejakou novejsi cigaretu co bude lip kourit, lip chutnat, placni se pres kapsu a porid dobry liquidy (to prakticky vylucuje 99% toho co tu koupis) a cigarety potrebovat nebudes...

    pardon... :)
    JUDE
    JUDE --- ---
    SAKALICEK: no ono na foru pišou že je nějakej arcti-config projekt pro mac/lin ale řeši tam přiliš mnoho potíží na to abych se do toho pustil :

    ArcticFox Configuration for macOS and Linux | NFE Team
    https://nfeteam.org/forum/threads/arcticfox-configuration-for-macos-and-linux.268/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam