• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    SAKALICEK: me to chutná jak chleba
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Jinak užívám si konečně den volna a relaxuji údržbou atíků a nějakým tím motáním a chtěl jsem si jen tak pro radost udělat nějaký zajímavý nebo jak říká Jike úchylný build. Přišel mi před pár dny druhý triple po dlouhých cestách po světě a já zkoumal jak co nejlépe využít ten podlouhlý airflow. Pokusy s mega single coil nedopadly nic moc a i velký dual nebyl oproti klasickému triplu nic moc, díky tomu jak je ten AF úzký překvapivě zjišťuji, že triple nemá vůbec rád velké a už vůbec ne dlouhé spirálky. A pak jsem náhodně při brouzdání internetem zahlédl jakýsi komentář k nadcházejícím olympijským hrám a asociace byla na světě.



    Takže vám představuji můj první pentacoil který jsem začal láskyplně přezdívat hydra.



    Použitý drát je tenoučký 2x28/36 fused clapton a musel jsem použít nichrom, v nerezu mi odpor vycházel na můj vkus příliš nízko. Tady je výsledný odpor po vypálení krásných 0.13Ohm. Byl to vlastně build který jsem si chtěl postavit spíš jen tak pro zajímavost a pro radost, i když naprosto dokonale využívá AF očekával jsem, že prakticky narazí na pár problémů. Čekal jsem, že zahřátí spirálek bude hodně nerovnoměrné, překvapivě obě hodní spirálky žhavily zcela rovnoměrně a jediná která se o poznání žhavila více byla ta prostřední i tak ale celý build žhnul mnohem vyrovnaněji než jsem čekal.



    Druhá obava byla z rovnoměrného zásobování liquidem zvlášť u horních spirálek, nakonec jsem zvolil variantu, kde jsem pruhy vaty procházející jednotlivými spirálkami nakonec sčesal dohromady, do obrovských přívodních kanálků triplu celý pramen zapadl opravdu krásně.



    A výsledek? Mnohem lepší než jsem čekal, veškeré mé obavy byly zbytečné, zásobování liquidem je naprosto bezproblémové, naopak budu muset pro příště čechrat trochu méně, po naplnění vrchní spirálky s příliš nacucanou vatou vehementně prskaly, vyřešil to jiný drip tip a trochu pomalejší potah který tomuhle buildu vysloveně svědčí. Chuť je nepřekonatelná, velmi pravděpodobně nejlepší co jsem zatím postavil a jsem si jistý, že další pokusy s menšími multicoily budou následovat, pozice vrchních spirálek hned u komína jistě také hraje svou roli, už v předchozích pár buildech jsem začal objevovat, že u atíků s horším AF se dá hodně chuti zachránit správnou pozicí spirálek oproti komínu a pokud má build obojí tak je to monstrum. To že build produkuje kvanta horké šlehačkovité mlhy snad ani psát nemusím.

    No a ještě na okraj v práci jsem udělal dvě slíbené fotky Creatora, jak je vidět na světle ty ledky nijak moc výrazné nejsou. Na fotkách je s 28mm Maxem V12.

    COSMY
    COSMY --- ---
    HOUMLES: teda proti tobe mam pidi balicek :D
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    Iqos chutná jako když volizuješ výrobní pas v tabačce. Za mě je to peknej hnus. A kupodivu se mnou souhlasilo 98% lidi z práce všichni těžký kuřáci (aktuálně jich 65% začlo vapovat) a to jsem za tento týden vyhulil třeba cca 100cigaret. Liquidu myslim vyparim tak 80-100ml.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    COSMY: jj, black friday 20% a free shipping
    JIKE: to urcite nevydrzi pod stromecek :)
    WOLFGAR: to je jednoduchy, to vermu poslepu :)
    COSMY
    COSMY --- ---
    HOUMLES: vapeclub.co.uk? :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    SKAFF: iQos mě překvapil velmi mile. Zapomněl jse mto tu napsat, ale zkusil jsem to. To že bych to díky vpingu nehulil jejedna věc. ale

    pohled: je to dokonalá náhražka pro kuřáka co chce chuť olíznutýho cíga, chuť cíga, vjem cíga, pocit cíga, rituál cíga a být zdravější. Nejlepší možná náhrada pro klasický kuřáky, co nemají šanci přejít na vaping díky nějakému přesvědčení. Znám tolik kolegů co ze dne na den hulí už jen iQos.. a někteří z nich dokonce, což mě dost štve, nechali vapování.

    za mě: vaping není pro všechny, a ze začátku to obtížně nahradíkouření pro ty co už na té chuti tabáku tolik lpí... a je tedy nutné mít jinou náhradu a je dobře, že tu něco takového je co je méně, mnohem méně škodlivé. Přejít pak na vapování nebo uplně přestat je si myslím pak jednodušší. Navíc to není ani citit ani vidět.

    Z vapingu se spíš stává takový životní styl a je to víc už styl, než nástroj k odvykání.. takový mám spíš už nyní pocit...


    WOLFGAR: ne nedá se to porovnávat. je to naprosto přímá náhrada cíga. Fakt dobře to vymysleli. jiné porovnání nemám

    HOUMLES: no to mě VOHOL !!! :-D šup zabalit a pod stomeček ! něco vem zas na sraz :D já vezmu pár nových vychytávek taky.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HOUMLES: To bude ochutnávání, mám pocit, že to rozhodování co zkusit dřív nebude jednoduché :) Tak dej pak vedet co chutnalo nejvic.
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    dorazil jezisek :)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SKAFF: Ono porovnavat s vapkama co mame my je takovy michani hrusek s jabkama a stare tuzky staly obecne za prd o bezne prodejnych tabakovych liquidech nemluve. Me by docela zajimalo porovnani s nejakym modernim cigalike pod systemem jako je treba BO nebo Juul, tam si myslim, ze by mely oproti iQos dost navrch.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Ted mam tyden iQos a dost dobrý, kouril jsem tabak a funguje to dost dobře. Nemam potřebu relapsu, plice mi zdvojnasobily kapacitu, nekaslu hasis, ty oranzovy heets jsou dokonce tak silny, ze se mi po tom motá hlava. Mnohem vic autenticky nez liquid, aspoň co jsem zkoušel
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: Bezva! Dej vedet jak se to má. No bude to šílený ale večer bych si čas našel. Ale klidně to necháme na leden/únor. V únoru dojedou aspoň ty koblihy a uvidim jak se zadarilo. Spis už ale mám dost vysoký chutovy nároky na liquidy co jsem zjistil alespoň já. A co michutnalo třeba před rokem už nyní nějak není ono. Abych pak nedopadl jak Zviratko...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUCKERCZ: Ono to neni zas tak hrozny, na kamere to spis vypada jasnejsi nez to je, za dne to skoro neni videt a v noci to trochu sviti ale zadna svetelna show to neni. Zenith svitil urcite vic. Ale musim rict, ze mi mody s ledkami nikdy nevadily tak to mozna tolik nevnimam. Me treba na cricketovi hrozne vadi, ze zatimco ostatni VV mody zacinaji na 2V tak cricket ma nejnizssi hranici 3.2 a ta regulace je dost skokova a vubec ten potenciometr je takovy archaicky kram, to ani nemluvim o tom, ze obcas po vymene baterek rozjede plnych 8V neregulovane na par vterin nez naskoci regulace, ze obcas zbesile blika a odmita fungovat s nizssimi odpory a ze se mi s velkou radosti prepina v kapse do neregulovaneho serioveho modu a je to docela sranda kdyz si clovek nevsimne a potahne si. Vlastne jak tak to pisu tak Cricket je bezkonkurence muj nejhorsi VV mod a porad ho pouzivam jen diky tomu jak je neuveritelne mrnavy, jinak by uz letel, dnesni VV mody jsou oproti starickemu Cricketu vazne o trochu dal.

    JIKE: Ja jsem do konce roku urcite marnej, ale leden bych dal.

    JIKE: Modefined dorazi snad behem par dni tak ti dam pak echo jak je na tom s TC. Jestli jede stejne plynule jako DNA tak je to fajn, ale jestli vychytaly vsechny ty veci co me na DNA tak hrozne stvou tak to bude vazne pecka.
    JIKE
    JIKE --- ---
    LUCKERCZ: ja zase přemýšlím ze bych jel hlavne na TC uz... poslední dny mi to nějak vrtá hlavou a co jsme si psali tak jsem k tomu nakloněný
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    WOLFGAR: ja po pul roce pouzivani noisy cricketu uz nechci nic jineho nez VV mod... u nej beru minus jen to, ze stavova dioda je hodne spatne viditelna... ale kdyz koukam na vida s creatorem, tak to uz je zase az moc velka svetelna sou :/
    JIKE
    JIKE --- ---
    Co další SRAZ? nějaký větší=více lidí z NYX ? LETOS? 2018 ?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Tak Creator se prodava ve trech vezich chipu. DNA 75, 200W plne regulovatelny kde si nejsem jisty co presne za chip to je a IM 250 ktera je VV, proto nema nabijeni, zadny VV mod co vim nema nabijeni, asi by to slo udelat ale ty chipy jsou proste konstruovane jinak a take jsou samozrejme levnejsi coz je duvod proc zatimco normalni mody kolem 30$ jsou smejdy kvalitne udelanych VV modu ve stejne cene je cela rada. Efektivita a rychlost VV chipu je proti plne regulovatelnemu ale neprekonatelna, proto je mam tak rad, plne regulovatelne mody uz pouzivam jen na TC ale kdo pouziva klasicky power mod bez krivek a dalsich elektronickych blbosti tak na to bude VV mod vzdy lepsi a to i v porovnani s DNA/Yihi.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: na videu to vypadalo jako plast a dost jako plast. tim ale líp, že to je kov. No myslím že jde, třeba lepší chip i do levnějších což ukázal konkrétně voopoo jak jsme si psali. a něco v tom smyslu. nebo i ten Creator. SPíš jsem narážel na ty níže zmiňované masovky.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Creator zadne telo z plastu nema, plast je jen objimka panelu ktera prechazi v kolibky pro baterky, zbytek je lehky leskle nastrikany kov. A co se vyvoju modu tyce no tam krome tech regulovanych squonku a pouziti novych velikosti baterek vazne nejde vymyslet nic zas tak noveho.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: Jo a nezapomeň se vším pak poradně pochlubit at vidíme zádě nějaký vychytávky :-) diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam