• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    JIKE
    JIKE --- ---
    mám skvělý tip na jednoduchý build ze singl drátu na dual plný chutí a výkonu 0,22ohmu:

Kanthal A1 22GA
    Dual Coil SPACED
    vnitřní průměr 3mm
    8 otoček

70W-110W (BEST 80W)
    (0,22-0,24Ohm) podle délky nožiček
    výhody:
    - levný
    - rychlý
    - tolik se nezasírá
    - nepřepaluje se jako SS316 na VW
    - chuť (paradoxně)
    - jemná pára (jako z hlavy TFV8)
    - rychlý náběh
    - paradoxně to neni exotickej drát, ale obyč singl spaced Drát z Kanthalu A1 za pár korun...
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    ZERO: SS316 0.4mm asi 12 otoček 6mm průměr a odpor 1.25 ohm
    ZERO
    ZERO --- ---
    PAYA_HORRORCORE: co to je za drat prosimte? Dik
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    NX75+ Ammit 22mm :)

SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    tabák jedné cigarety vyjde +- na pět špačků iqose :-$
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    CARTMAN: husty :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    MUTOID: No nevím. Par lidi co znám přešlo z vejpu na iqos.. ještě ze máme má výběr :-)
    Já myslím ze to byl od moriss dobrej tah.
    Jen mám pocit ze je ten vajgl napustenej VG nebo pg? Je to možný?
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    equis má právě jeden nedostatek, není kouř :D a jako kuřák bych chtěl hlavně kouř na druhou stranu je to chuťově a pocitově (nikotynovej kick) jako cigo ... byl jsem ještě nedávno dost na klasických cigaretach a umírněný vejp s relevantní dávkou nikotinu a tabacco flavor je úplně daleko nej... tenhle pokus pana Morrise je fakt jeden z posledních smrtelných zachvěvů :)... imho ;)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    PAYA_HORRORCORE: sila tabakove lobby je v tomhle mocna. Dostanou pro iqos vyjimku do zakona ktera se nebude tykat ecig :DD a dostanou na to lidi co jsou liny resit...

obri mnozstvi lidi chce jen kourit v hospode a ne mit doma alchymistovu dilnu a motat naky draty. ten iqos je pro ne "zdravy koureni" pac to tak rika reklama a jak uz hodne lidi reklo "chutna to podobne jako cigareta" a o to jde strasnymu mnozstvi lidi.
    COSMY
    COSMY --- ---
    ZVIRATKO: me docela laka to testnout ale vzhledem k tomu ze cigo sem nemel tak pulroku tak nevim :D
    sem si zvykl na vetsi hmlu :D
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    Ten IQOS je poslední zoufalý pokus tabákových lobby udržet podíl na trhu kvuli elektronickým cigaretám :D. Pokud provoz cenově vyjde stejně jako cigára je to výkřik do tmy. Když si míchám liquid a vyhulím třeba 10ml za den tak měsíčně to stojí asi 100kč. Navíc borec ve videu řikal že to vydrží jen 14 potahů ten jeden špaček. A ten tabák je prý rozemletý na prášek takže hádám že 50% budou klacky a vymetený vagony. No nic musel sem se vyjádřit :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SAKALICEK: to neni roztekly ale pohltilo to vlhkost (a mozna jeste neco)
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    Tak piču zase... mám tam nastavení do 10% .... WTF :D
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    Tak už to asi vim :) Steam engine pomohl a u SS316 a odpor 0.6 je výsledek: Temperature sensitivity in the vaping range: 17 %
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    Zdar. ovládá tady někdo hravě TCR?? mám ted NX75 aspire a u TCR se to zadává v procentech takže netušim :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SAKALICEK: vubec nevim co myslis, ja kdyz se v tom vrtal tak tam byl proste lehce opecenej kus tabaku, zadnej plast
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    ZVIRATKO: co si myslíš o tom kusu tavenyho "jakoby plastu", který zbyde ve vajglu?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Zviratko za vas vyzkouselo IQOS

mel to muj bracha a docela se mi to libilo, tak jsem to poridil na zkousku taky. Ted to mam cca 3 tydny.

dojmy
    1) je to jako cigaro - pokud vam vylozene nechutna tabak tak vam IQOS chutnat nebude. Diky zk*ny EU tu navic mame jenom 3 prichute (v zahranici se napriklad prodava boruvka apod.). Chuti mi to trochu pripomina nektery tabakovy prichute do ecigaret, ale ma to obcas kourovej "ocas" (da se vyresit tim ze se nedokouri patrona uplne do konce a zustane to vlhky)
    2) je to jako cigaro - normalne kombinuju analogovy cigarety a ecigaretu, treba kdyz jsem treba v praci tak s kolegama obcas vybehnu, jinak bafam u stolu. S IQOSem na normalni cigaro nemam vubec chut, dokonale to saturuje, a kdyz vybehnu tak klidne s IQOSem.
    3) je to jako cigaro - po zdravotni strance to IMO to v nekterych smerech neni o nic lepsi nez cigarety - ten nikotinovej hit je docela mocnej, stahuje to dychaci cesty a vsechny kapilary v puse/dasnich, kouril jsem to nachcipanej a nedelalo mi to uplne dobre, zatimco ecigareta je naopak pohlazeni po plicich
    4) je to jako cigaro - cenou je to nastejno (pominu-li porizovaci naklady)
    5) neni to cigaro - musi se to cistit
    6) neni to cigaro - nesmrdi to (vetsinou, ale smrdi ty nedopalky). V kanclu mi na to nikdo nic nerekl, a to tu mam kuraky i ex-kuraky
    7) neni to uplne konzistentni pokoureni, nejspis protoze to vevnitr bude docela chytry, meri to tahy, delku a intenzitu apod (co to ve skutecnosti ma za metriky zjistim az vydaj aplikaci, ma to samozrejme bluetooth)

nemam moc zkusenosti se skutecnejma vaporizerama, ale tohle kazdopadne neni vaporizer. Jenom to zahriva tabak a uvolnuje "paru" (ve skutecnosti IMO s trochou dymu), ale zdaleka ne v ty urovni jako vaporizer. V tom nedopalku toho docela dost zbyde, coz se u vaporizeru nestava, a nema to konzistentni hit jako poradnej vaporizer.

Celkem to muzu doporucit nekomu kdo kouri normalni cigarety, bude to rozhodne mensi svinstvo, ale ecigarety jsou o nekolik levelu lepsi, pokud cloveku staci. Neni to spatny, ale nechapu jak se jim podarilo ve vyvoji tohohle utopit 3 miliardy dolaru :-D nejspis ztraceno v korporatu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam