• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    SAKALICEK: vubec nevim co myslis, ja kdyz se v tom vrtal tak tam byl proste lehce opecenej kus tabaku, zadnej plast
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    ZVIRATKO: co si myslíš o tom kusu tavenyho "jakoby plastu", který zbyde ve vajglu?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Zviratko za vas vyzkouselo IQOS

mel to muj bracha a docela se mi to libilo, tak jsem to poridil na zkousku taky. Ted to mam cca 3 tydny.

dojmy
    1) je to jako cigaro - pokud vam vylozene nechutna tabak tak vam IQOS chutnat nebude. Diky zk*ny EU tu navic mame jenom 3 prichute (v zahranici se napriklad prodava boruvka apod.). Chuti mi to trochu pripomina nektery tabakovy prichute do ecigaret, ale ma to obcas kourovej "ocas" (da se vyresit tim ze se nedokouri patrona uplne do konce a zustane to vlhky)
    2) je to jako cigaro - normalne kombinuju analogovy cigarety a ecigaretu, treba kdyz jsem treba v praci tak s kolegama obcas vybehnu, jinak bafam u stolu. S IQOSem na normalni cigaro nemam vubec chut, dokonale to saturuje, a kdyz vybehnu tak klidne s IQOSem.
    3) je to jako cigaro - po zdravotni strance to IMO to v nekterych smerech neni o nic lepsi nez cigarety - ten nikotinovej hit je docela mocnej, stahuje to dychaci cesty a vsechny kapilary v puse/dasnich, kouril jsem to nachcipanej a nedelalo mi to uplne dobre, zatimco ecigareta je naopak pohlazeni po plicich
    4) je to jako cigaro - cenou je to nastejno (pominu-li porizovaci naklady)
    5) neni to cigaro - musi se to cistit
    6) neni to cigaro - nesmrdi to (vetsinou, ale smrdi ty nedopalky). V kanclu mi na to nikdo nic nerekl, a to tu mam kuraky i ex-kuraky
    7) neni to uplne konzistentni pokoureni, nejspis protoze to vevnitr bude docela chytry, meri to tahy, delku a intenzitu apod (co to ve skutecnosti ma za metriky zjistim az vydaj aplikaci, ma to samozrejme bluetooth)

nemam moc zkusenosti se skutecnejma vaporizerama, ale tohle kazdopadne neni vaporizer. Jenom to zahriva tabak a uvolnuje "paru" (ve skutecnosti IMO s trochou dymu), ale zdaleka ne v ty urovni jako vaporizer. V tom nedopalku toho docela dost zbyde, coz se u vaporizeru nestava, a nema to konzistentni hit jako poradnej vaporizer.

Celkem to muzu doporucit nekomu kdo kouri normalni cigarety, bude to rozhodne mensi svinstvo, ale ecigarety jsou o nekolik levelu lepsi, pokud cloveku staci. Neni to spatny, ale nechapu jak se jim podarilo ve vyvoji tohohle utopit 3 miliardy dolaru :-D nejspis ztraceno v korporatu...
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    MUTOID: Presne jak psal Wolfgar... vetsi strach bych mel z tech 20 let koureni a z toho, ze venku narazis na kuraka a nadechces se koure ;)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: Zrovna u popkornovych plic je celosvetove jeden prokazany pripad takze asi tak. To je vzdy nejaka vlna afer rozpoutanych pharmou a tabakovkama, pred par lety to byly popkornove plice, ted uz na to skoro nenarazis protoze nasledovala serioznich vyzkumu prokazujici minimalni skodlivost vapovani, ted jede pro zmenu barevne obrazky na lahvickach a prichute lahaji deti aby zacaly vapovat a pak samozrejme kourit a pichat si marihuanu... No delam si srandu jak je to blbe, bylo by to vtipnejsi kdyby opravdu nepribyvalo mist kde je zakaz vsech prichuti na spadnuti nebo uz prosel. I v Evrope vidis, ze se to omezovani uz snazi tlacit mnohem vic prez decka nez straseni skodlivosti vapingu, to ze vaping neni skodlivy prokazatelne prokazes, to ze 10ml lahvicky jsou nesmyslna ptakovina uz ne.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: :D perfect, díky za info... to mě uklidnilo :) ...já kouřil 20let a teď se pořád ještě učím vapovat a sakra se mi to líbí ...nehodlám se ale pustit do cloud chasing :) spíš jen tak si po snídani, obědu a večer na pohodu paffffnout :)... fakt se mi to líbí a právě pop corn plice mi to nějak kazily resp. jediný asi co na tom vidím jako problém...když je to ale jak říkáš tak je to klídek :) dik
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: Ja bych se u tech lepsich znacek jako je prave treba FUU nebal, a uz vubec ne u tech evropskych vzhledem k tomu, ze EU normy jsou obecne prisnejsi. Ony ty afery ohledne diacetylu, acetylu a acetoinu a tak dale jsou hodne nafouknute ja osobne bych se toho nebal vubec, jedine rizikovejsi muzou byt nejake pochybne liquidy z ciny, ale jinak jsou to ojedinele pripady s minimalnim mnozstvim danych latek a neprukaznou skodlivosti. Jedina studie kde byla nejaka prokazana skodlivost je ten znamy podvrh kde palili vatu a merili splodiny z toho, prislo se na to asi do tydne a navic velmi prekvapive laborka co ten vyzkum delala je napojena na big pharmu, primo na nejvetsiho vyrobce nikotinovych nahrazek v US. Plus je tu jeste fakt, ze i kdyby jsi nakrasne mel v liquidu vsechny tri dohromady tak to furt budes mit stokrat zdravejsi nez cigara ktera jsi kouril X let takze... no vim ze tu jsou lidi co to resi, ale ja osobne vubec protoze mam pocit, ze je tak 99% vetsi pravdepodobnost, ze me zabije tech 10 let koureni nez ten zbytek zivota vapovani.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    LUCKERCZ: perfect, díky to docela pomůže ... ale problém je přesně už u míchanych jako třeba ty od fuu nebo cosmic fog, všude jen "aroma" ale složení ani tuk :( až z toho mám docela obavy ... nasel jsem stránky s "certified" ejuice v us ale to je spíš fraška, to už je lepší to iso, vím ale ze zkušenosti že ani iso nemusí nic znamenat... co je obecně nejbezpečnější bafat?
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    MUTOID: ahoj, nevim jak liquidy ale u prichuti muzes neco zjistit tady: http://e-liquid-recipes.com/flavors/warnlist
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    zdar panstvo, nejakou dobu uz vapuju, presell jsem s normalnich cig a docela si to vejpovani uzivam....
    hledam ted hlavne ejuice, ktery jsou stoprocentne bez Diacetylu, Acetyl Propionylu a Acetoinu
    Nechutnajimi zadne "milky" flavors snad az na sweet tobacco od Liqui, kterou micham s Barly blue...
    Nechci ani michat neco brutalniho jako jisty typkove odsud co tak ctu :D ale mam flavore it player bazi 70/30 pro boost cloudu (jako byvalimu kurakovi, mi hodne koure dela dobre :D) ... celkove pak obcas bafam nejaky mnamky od Fuu nebo cosmic fog, to ale vyjmecne spis jako na vecer pro chut, pres den jak jsem psal barly blue a sweet tobacco od liquid

je nejaky dostupny seznam, ktere ejuice obsahuji i minimalni mnozstvi uvedenych latek???
    Treba liqua pise primo ve faq ze tyto latky eliminuje komplet.... nepouziva... ale jinde se to clovek vicemen nedocte natoz najit nejaky lab results
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SAKALICEK: PAYA_HORRORCORE: Tam bych si dovolil odporovat, pro dlouhodobe skladovani se doporucuje ciste PG vzhledem k delsi zivotnosti oproti VG, prechovavani PG v mrazaku ani tak neni zadny problem, ale obecne u baze staci ta lednice. Dulezite je aby byly ty lahve uzavrene, bez pristupu vzduchu, pokud ti to vicko prijde volnejsi je dobre treba zakapat voskem nebo vakuove zavarit do igelitu. (nekteri vyrobci jako treba Pink Mule rovnou ty lahvicky posilaji vakuove zavarene, hiliq to bohumzel nedela) Obecne nikotin degraduje oxidaci a svetlem takze teplota zas takovou roli nehraje, utesnena lahvicka v temnu v pokojove teplote vydrzi dele nez neutesnena v mrazaku. Pokud to mas v planu spotrebovat behem roku tak to vubec nemusis nejak extra resit, tu litrovku bych nebral spis kvuli te celnici, ono ti vyjde lip vzit 250ku a vyhnout se DPH nez usetrit za postovne s litrovkou ale DPH platit a pak te ta trvanlivost zas tak nepali. Nebo idealne treba 4x 100ml protoze vzdy mas nacatou jen tu kterou aktualne pouzivas a ostatni mas spravne uskladnene.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    SAKALICEK: PG vlastně koukám taky. to už by ti poradili tady místní.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    PAYA_HORRORCORE: VG je součástí nemrznoucí směsi a jako bonus taky klistyru, takže 100%vg můžeš v klidu skladovat v -18°C bez nějaké zásadní degradace.
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    SAKALICEK: PG je vlastně nemrzka.. dobre tip dík
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    PAYA_HORRORCORE: Jestli můžu doporučit, tak hiliq vezmi ve 100% VG. šoupneš to do mrazáku a máš klid.
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    CARTMAN: Pokud z toho tak sereš můžeš si tam objednat 18mg to je u nás legální. Pokud něco max zaplatíš clo.
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    Ví tady někdo zda nikotin neboli báze s nikotinem podléhá nějaké oxidaci? Jak dlouho to vydrží? Mám doma ještě 70% litrovky 36mg od IMPERIE když se to tu dalo ještě sehnat. Mám to uskladněné v lednici.
    PAYA_HORRORCORE
    PAYA_HORRORCORE --- ---
    Hrozně se bojim takže jdu rovnou do litrovky :D :)
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    kuci... delejte jak myslite. par takovych seznamu uz jsem videl kazdej sveho stesti strujce howgh :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam