Zviratko za vas vyzkouselo IQOS
mel to muj bracha a docela se mi to libilo, tak jsem to poridil na zkousku taky. Ted to mam cca 3 tydny.
dojmy
1) je to jako cigaro - pokud vam vylozene nechutna tabak tak vam IQOS chutnat nebude. Diky zk*ny EU tu navic mame jenom 3 prichute (v zahranici se napriklad prodava boruvka apod.). Chuti mi to trochu pripomina nektery tabakovy prichute do ecigaret, ale ma to obcas kourovej "ocas" (da se vyresit tim ze se nedokouri patrona uplne do konce a zustane to vlhky)
2) je to jako cigaro - normalne kombinuju analogovy cigarety a ecigaretu, treba kdyz jsem treba v praci tak s kolegama obcas vybehnu, jinak bafam u stolu. S IQOSem na normalni cigaro nemam vubec chut, dokonale to saturuje, a kdyz vybehnu tak klidne s IQOSem.
3) je to jako cigaro - po zdravotni strance to IMO to v nekterych smerech neni o nic lepsi nez cigarety - ten nikotinovej hit je docela mocnej, stahuje to dychaci cesty a vsechny kapilary v puse/dasnich, kouril jsem to nachcipanej a nedelalo mi to uplne dobre, zatimco ecigareta je naopak pohlazeni po plicich
4) je to jako cigaro - cenou je to nastejno (pominu-li porizovaci naklady)
5) neni to cigaro - musi se to cistit
6) neni to cigaro - nesmrdi to (vetsinou, ale smrdi ty nedopalky). V kanclu mi na to nikdo nic nerekl, a to tu mam kuraky i ex-kuraky
7) neni to uplne konzistentni pokoureni, nejspis protoze to vevnitr bude docela chytry, meri to tahy, delku a intenzitu apod (co to ve skutecnosti ma za metriky zjistim az vydaj aplikaci, ma to samozrejme bluetooth)
nemam moc zkusenosti se skutecnejma vaporizerama, ale tohle kazdopadne neni vaporizer. Jenom to zahriva tabak a uvolnuje "paru" (ve skutecnosti IMO s trochou dymu), ale zdaleka ne v ty urovni jako vaporizer. V tom nedopalku toho docela dost zbyde, coz se u vaporizeru nestava, a nema to konzistentni hit jako poradnej vaporizer.
Celkem to muzu doporucit nekomu kdo kouri normalni cigarety, bude to rozhodne mensi svinstvo, ale ecigarety jsou o nekolik levelu lepsi, pokud cloveku staci. Neni to spatny, ale nechapu jak se jim podarilo ve vyvoji tohohle utopit 3 miliardy dolaru :-D nejspis ztraceno v korporatu...