JIKE: Hmm taky v matny. Ale je to limitovana edice stejne jako cernej Therion, za ty prachy bych radeji vzal cerneho Findera.
A
https://www.isleofcustard.co.uk/home ale ja uz mam teda objednano. Isle of Custards se daji sehnat i v cechach, jen tu moji nejoblibenejsi jablecnou se skorici uz nikde nemaji tak jsem se rozhodl, ze proste vezmu velkou lahev rovnou od vyrobce a rovnou si prihodil par dalsich kdyz uz platim postovny a vychazi tam o trochu levneji nez v cechach, na tech 10ml lahvickach o moc ne, ale maji i 30 a 100 a ty v cechach nesezenes a vychazi lepe. 30 na nejake dve kilka a 100 na 600. Tech custardu maji (prekvapive s tim nazvem) hodne tak si jich par vezmi v cechach, ochutnej a uvidis a kdyztak se muzem pak domluvit az budu brat dalsi varku.
SAKALICEK: No do jiste miry, jsou tam urychlovace a hlavne je to uz takhle v docela velky koncentraci. Obecne prichut co se micha na 20+% se ti prolne mnohem rychleji nez nejaky 5% koncentrat. Ale i tak to chce par dni a nebo ja to resim tak ze to narvu do ultrazvuku ktery to prolnuti hodne urychli. Ale priznavam ze co se tyce uzravani tak narozdil od nejakych archivaru typu Jika a Hrebika ja u 99% liquidu nepoznam rozdil mezi stejnou prichuti ulezelou mesic a pul roku a vetsinu svych mixu vapuju po 14dni dnech nebo klidne i driv kdyz neni nic jineho. Ale zaroven take nedelam to, ze bych to na zrani nekam strcill a zapomel na to. Micham z nahrate baze, po namichani strcim do ultrazvuku a pak jednou za par dni vzdy protrepu. Kdyz se o to takhle staras tak ten vysledek po mesici muze byt stejny jako po pul roce systemem zastrcit a zapomenout.