• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    JIKE
    JIKE --- ---
    Digiflavor Themis RTA | Leak proof mechanism I Postless deck for coils and mesh wire
    http://www.youtube.com/watch?v=bjyM-wGt8gA
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Jeste jednou, originalni zdroj neexistuje, vychazi to z lobbingove kampane ktera jede uz delsi dobu v americe o ktere vim a o ktere take vime ze ma v pozadi tabakove lobby. Uz jsem o tom slysel hodnekrat od lidi co se v US zabyvaji legislativou a ochranou vapingu. To ze mladi prechazeji z vapu na cigara je naprosty nesmysl na zaklade tohohle obvineni bylo nekolik dotaznikovych vyzkumu ktere dokazaly pouze to, ze hodne mladych vaping zkusilo, vetsina s nulkou, nikotinove naplne pouzivalo jen male procento a kourit diky vapingu nezacal ani jeden. Oficialni statistika mladych kuraku pak jednoznacne ukazuje vyrazny pokles, prave prvni vyrazny za poslednich 40 let a i kdyz to primo podlozene neni je pomerne rozumna spekulace, ze mezi vzrustajicim poctem mladych kteri zkusi vaping a klesajicimi pocty tech co zacnou kourit cigara opravdu je nejaka souvislost. A to take snadno vysvetluje proc se toho tabakove koncerny tak boji, vetsina dospelych kuraku zacala kourit behem dospivani a pokud ted zacina kourit polovina mladeze nez pred dvaceti lety tak to znamena, ze za dvacet let bude tech dospelych kuraku znatelne mene.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: Ti kteří by začali kouřit normálně pyro a pyré v mladém věku skončí u eciga. Což je pro ne lepší z hlediska zdraví to je jasný. Otázkou je, a to tqm píšou ale je to fakt Divny, ze pak maj šanci začít normální ciga. To mi přijde hodně Divny. Nedává to moc smysl. Ale nejsem výzkumník ani v tom věku. Já osobně jsem to měl, jak jsem již psal, přesně naopak během par týdnu na ecigo... rad bych viděl originální zdroj. Nezdá se mi to. To ze si vytvoří závislost na nikotinu snáz to je fakt.(pokud nehuli jen nulu) ale díky asi ochutnavani od kamarádů je možný ze časem cucnou víc k tomu nikotinu. Ale jak říkám jen úvahy me hlavy...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: To je naprosto nesmyslny blabol ktery nevychazi z zadnych existujicich studii ale naopak jen a jenom z tabakoveho lobby zatimco veskere studie potvrzuji ze naopak diky vapingu pocet mladych kuraku cigaret rapidne klesa a vaping je take to prvni co narozdil od nespoctu osvetnych kampani ma na ta cisla nejaky vliv za poslednich 40 let. Pan redaktor Dtestu je zkratka bud tak blby, ze prevzal co nasel bez overeni zdroju a nebo naopak tak vycurany ze si vzal sympaticky sek od strycka Filipa M. a pustil se do fikce.
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    JIKE: ee kdyz jsem odchazel tak caj byl stale na stole
    co neni napsane je otazka, kolik z tech stredoskolaku kourilo nez zacalo vapovat, nebo jaka je pravdepodobnost, ze kdyby nemohli vapovat tak ze by zacali kourit... je to ciste muj odhad ale typuju to na 70% ;)
    JIKE
    JIKE --- ---
    LUCKERCZ: Ahaa vidis. A u Tebe skončil ten jasminovy caj?
    Tak leda ze by tu byl nějaký mladý vaper co má více zkušenosti. Ale tyhle průzkumy. Klidně je možný, me už 20 není, ze třeba pak fakt chtějí zkoušet všecko mozny... netusim.
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    JIKE: nene, ja patrim mezi 99% vaperu... posledni krabku jsem mel pred svatbou ;)
    JIKE
    JIKE --- ---
    LUCKERCZ: No ty jsi snad nehulil vůbec ne? :-) pak začal vapovat bez nikotinu a pak s. Ale cigo by sis nedal přeci? Nebo se pletu :-(?
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    JIKE: co jak sem to mel? =)
    JIKE
    JIKE --- ---
    MUTOID: na to bych se zepta LUCKERaCZ jak ty jsi to měl?
    já osobně tedy spíš měl problém, že jsme začal poměrně pozdě s tabákem, a bylo dost obtížné si na něj zvyknout/navyknout. Navyknout si na začátku na vapování je mnohem jednodušší než na cíga, to souhlasím. ale přecházet z vapa na cígo, když před tím jen vapoval, mi přjde dost ujetý. max v případě, že mu bzabavíte vapo, a dáte mu jen cíga - závisláka na nikotinu.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    heh https://www.dtest.cz/clanek-6397/e-cigarety-z-dospivajicich-delaji-kuraky-tabaku ...prostě až půjdete kolem nějaký školy mladý budou bafat, tak jim to vezměte a je to ;D
    JIKE
    JIKE --- ---
    TRAGIKOMIX: problém nebude, taky to má ochranu. ale budeš mí jinej problém, musíš udělat na ten kit přesný námot na výstupní parametry. jinak to bude hulit málo, nebo se pálit...
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    Hloupej dotaz: Muzu RTA atomizer nasadit a pouzivat na telo od basic-kit Vaporesso Guardian One? Nemuze tam byt problem s nakym TC/Watty/etc..?
    JIKE
    JIKE --- ---
    HOUMLES: jestli chceš nějaký celkem okay vychytaný s dobrým plněním dual coil, tak Captain RTA id iJoy. má uzamykatelný i juice valve. chuť supr, a hlučnost minimální. jen se obávám, že časem jak jsou tam ty kroužky, začne sám leakovat
    JIKE
    JIKE --- ---
    Kdo nezná at pozná nejlepší tracker na světě appka so mobilu
    Ideální pro naše peoprietky

    17TRACK od: Demon Network Tech Co., Ltd.https://itunes.apple.com/cz/app/17track/id1004956012?l=cs&mt=8
    JIKE
    JIKE --- ---
    HOUMLES: nebo olíznout? :-) já ho nyní měl jen zatím včera po cestách a zatím dobrý... uvidíme. no hluk dělají dost atíky a některý hodně některý méně, já to nikdy nějak neřešil, pokud to nebylo nějaký echt pískavý. TFV8 taky pěkněj hučák. a stačilo by aby hrany byly kulatý, a tolik se tam neláme zvuk
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    JIKE: nj kdyz me to prave nebavi otirat porad .. plnim treba 3x denne a kolikrat nekde mimo na ceste kde to nemam ani cim otrit. proste je to voser, to je dobrej atik nekam na stul ke kompu, ale ne na celodenni pouzivani. aspon pro me teda.
    ten zvuk me proste sere, nepiska to, ale ma to ty vzduchovody tak divne udelany, ze to proste je slyset o dost vic nez jiny atiky.
    JIKE
    JIKE --- ---
    HOUMLES: zvuk, když to vyloženě nepíská, jsme nikdy neřešil nějak... a liquid dokola, no, nějak už mi to nevadí. otřu a jedu.
    KOZLIKK: mě občas jo, teď je ale uložen, zase na něj přijde někdy řada :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam