• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    WOLFGAR: :-D
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HARAKOCZKA: Kdyz trpim ja budete trpet taky :D
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    WOLFGAR: díky za info. vzal jsem sirénu 2 na takovéto domácí či hospodské žvíkání. (:
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    WOLFGAR: kšá!

    Nemůžu pořád utrácet...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Na https://mobile.cvapor.com/2018-valentines-day-sale maji docela pekny vyprodej dobrych atiku. Dual coil ammit a Crius 2 za 17 babek, Zeus za 20, Blitzen za 21, Aura RDA za 16 a tak. A z modu Aegis za 35 a Capo squonk za 30.
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    WOLFGAR: já zkusím odolat ;-)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HARAKOCZKA: Rekl bych takovy mix obojiho. AF Zeusu, zakladna aromamizeru. Kdyby to melo stejne jako aromamizer 30mm verzi tak bych byl nadseny, tohle je na me male i kdyz Zeus se plni tak pohodlne ze tomu sanci dam.


    JIKE: WOLFGAR: Jinak neco jsem si k tomu dohledal. Ta studie existuje, navazuje na starsi studii o pusobeni nikotinu na schopnost regenerace bunek ktera je prokazana a je nejspis jednim dilkem skladacky proc jsou cigarety spolecne s tou hromadou toxickych latech vznikajicich pri spalovani tabaku takovy smrtici mix. Zatim ovsem neni zname jak velky vyznam muze mit ten efekt na vznik rakoviny sam o sobe proto take nikotin ani po vysledcich teto studie nebyl zapsan na seznam karcinogenu WHO. Tahle studie zkouma stejny efekt jen za pouziti vapu misto cigaret, rekl bych, ze pusobi trochu pochybne, ten "kour" totiz neni chyba prekladu, original cele te jejich zpravy totiz vsude operuje s pojmem electronic cigarette smoke a popravde mam jiste pochyby v odbornost vedeckeho tymu jez neni schopny spravne rozlisit ani skupenstvi ktere zkouma za druhe podle metodiky pouzivaji nikotinove liquidy ve vysokych koncentracich ktere se dneska temer nepouzivaji a za treti... zaver toho vyzkumu je, ze i kdyz k tomuto efektu stale dochazi i pri vapovani tak v o 97% mensi mire nez pri pouziti cigaret, ten vysledek je konzistentni z predchozim vyzkumem kde pouzivali nikotinove naplasti. Takze zadne sokujici zjisteni, navic to potvrzuje zaver zname studie Royal College of Physicians ktera prave diky tomu dosla k zaveru, ze vapovani je minimalne o 95% mene skodlive nez koureni. Tech pet procent je prave na vrub nekterym jeste dostatecne neprozkoumanym vlivum a nikotinu.

    TL:DR - Lehce pochybna studie jejiz zaver je, ze vapovani je podstatne mene skodlive nez koureni byla nejspis cilene vytrzena z kontextu a prekroucena americkym bulvarem - to je v US zcela bezne uz leta, bulvar tam proti vapingu lobuje opravdu hodne aktivne, aby take ne, majitele a akcionari jejich nejvetsich bulvarnich kanalu jsou zaroven akcionari tabakovych koncernu, kdo by tam cekal souvislost, ze? No a Nova se svou kvalitni zurnalistikou nejspis jen bezmyslenkovite prelozila.
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    WOLFGAR: mně přijde, že je tam více inspirace z Aromamizeru.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Dual coil Zeus... dohaje to uz jsem nechtel kupovat dalsi RTA... tak tohle je ale vazne posledni. Preordered.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: TV hovna, tam me to nijak neprekvapuje. Ale posledni dobou se nam ta medialni masaz nejak schazi co? Nahoda to nebude, asi strycek Filip vazne pustil chlup na nejakou novou kampan.
    JIKE
    JIKE --- ---
    A co je zase tohle???


    E-cigarety ničí DNA a zvyšují riziko rakoviny, tvrdí nová studie - tn.cz
    http://tn.nova.cz/clanek/e-cigarety-nici-dna-a-zvysuji-riziko-rakoviny-tvrdi-nova-studie.html
    JIKE
    JIKE --- ---
    Digiflavor Themis RTA - Giveaway, Review & Tutorial
    http://www.youtube.com/watch?v=8yKaJ2O7s6I
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Jinak kdo ma rad vzdusne singly na vetsi spiralku ve stylu Zeuse tak novy kylin mini vypada dosy dobre. Sam bych o nem premyslel ale zjistuju, ze pro me je ideal velkych aromamizeru. Ted jsem predelal plusko na triplecoil a jede tak bezvadne ze asi koupim jeste jeden a maxa a triply prodam i kdyz je mam rad uz proste na tu malou kapacitu nemam trpelivost to porad dolejvat.
    HONZEEN
    HONZEEN --- ---
    Ahoj, nemá někdo zájem o singlecoil atíky? Prodám zánovní Serpent SMM a Tigertek Springer S. Mám radši vzdušnější atomizéry a zatím zůstanu u Zeusu a Criusu 2.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    JIKE
    JIKE --- ---
    Digiflavor Themis RTA | Leak proof mechanism I Postless deck for coils and mesh wire
    http://www.youtube.com/watch?v=bjyM-wGt8gA
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Jeste jednou, originalni zdroj neexistuje, vychazi to z lobbingove kampane ktera jede uz delsi dobu v americe o ktere vim a o ktere take vime ze ma v pozadi tabakove lobby. Uz jsem o tom slysel hodnekrat od lidi co se v US zabyvaji legislativou a ochranou vapingu. To ze mladi prechazeji z vapu na cigara je naprosty nesmysl na zaklade tohohle obvineni bylo nekolik dotaznikovych vyzkumu ktere dokazaly pouze to, ze hodne mladych vaping zkusilo, vetsina s nulkou, nikotinove naplne pouzivalo jen male procento a kourit diky vapingu nezacal ani jeden. Oficialni statistika mladych kuraku pak jednoznacne ukazuje vyrazny pokles, prave prvni vyrazny za poslednich 40 let a i kdyz to primo podlozene neni je pomerne rozumna spekulace, ze mezi vzrustajicim poctem mladych kteri zkusi vaping a klesajicimi pocty tech co zacnou kourit cigara opravdu je nejaka souvislost. A to take snadno vysvetluje proc se toho tabakove koncerny tak boji, vetsina dospelych kuraku zacala kourit behem dospivani a pokud ted zacina kourit polovina mladeze nez pred dvaceti lety tak to znamena, ze za dvacet let bude tech dospelych kuraku znatelne mene.
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: Ti kteří by začali kouřit normálně pyro a pyré v mladém věku skončí u eciga. Což je pro ne lepší z hlediska zdraví to je jasný. Otázkou je, a to tqm píšou ale je to fakt Divny, ze pak maj šanci začít normální ciga. To mi přijde hodně Divny. Nedává to moc smysl. Ale nejsem výzkumník ani v tom věku. Já osobně jsem to měl, jak jsem již psal, přesně naopak během par týdnu na ecigo... rad bych viděl originální zdroj. Nezdá se mi to. To ze si vytvoří závislost na nikotinu snáz to je fakt.(pokud nehuli jen nulu) ale díky asi ochutnavani od kamarádů je možný ze časem cucnou víc k tomu nikotinu. Ale jak říkám jen úvahy me hlavy...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    MUTOID: To je naprosto nesmyslny blabol ktery nevychazi z zadnych existujicich studii ale naopak jen a jenom z tabakoveho lobby zatimco veskere studie potvrzuji ze naopak diky vapingu pocet mladych kuraku cigaret rapidne klesa a vaping je take to prvni co narozdil od nespoctu osvetnych kampani ma na ta cisla nejaky vliv za poslednich 40 let. Pan redaktor Dtestu je zkratka bud tak blby, ze prevzal co nasel bez overeni zdroju a nebo naopak tak vycurany ze si vzal sympaticky sek od strycka Filipa M. a pustil se do fikce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam