• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HARAKOCZKA: Tak ony se v podstate slavi po celem svete protoze pristehovalecke komunity mas po celem svete, ale ja mel na mysli, ze maji opravdu statem narizene volno takze je situace stejna jak u veskerych skladu, obchodu, vyrobcu a dokonce i dopravcu v cele Cine. Je svym zpusobem hrozne zajimave, ze cele to soukoli Cinskeho obchodu se na deset dni uplne zastavi, zapadni svet v podstate nic takoveho nezna, ano mame svatky ale nedodrzuji je vsichni a zadne nejsou tak dlouhe. Ale to jsme hodne odbocili od tematu.


    JIKE: Mozna az trochu prezrale... nebo preexponovane v tomto pripade ;)
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    JIKE: https://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_New_Year#Public_holiday
    ale dobře, uznávám, že ostatní ty svátky mají kratší...
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE
    JIKE --- ---
    HARAKOCZKA: a kdo ještě? která země?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TRAGIKOMIX: Temp znamena temperature control casto oznacovane zkratkou TC u spiralek z materialu ktere meni odpor v zavisloti na teplote pak jde vypocetni krivkou udrzovat konstantni teplota. V praxi se v RBA pouziva jen nerez tedy SS protoze nikl a titan nejdou vypalovat a daji se pouzit jen v jednorazovych hlavach. Ten vape pri TC je proste jiny, je s tim mnohem vice prace to nastavit aby to fungovalo spravne a pokud se ti to povede mas po celou dobu potahu jednotnou teplotu. V praxi se podle me TC hodi nejvic prave na hlavy kde s tim neni takove s*ani a zabranuje to tomu, ze si mene zkuseny uzivatel spali novou hlavu. Ja osobne nerez porad pouzivam ale v power modu a s TC se vetsinou neobtezuji a davam prednost power modu. Duvod proc tam nemas kanthal a ni80 je ten, ze u tech zustava odpor konstantni tudiz na TC vubec pouzit nejdou a pouzivaji se jen v power modu.


    TRAGIKOMIX: Vetsi spiralky produkuji vice mlhy a hodi se vice pro vetsi vykony nicmene obecne prumer spiralky by mel vzdy podrizeny atiku do ktereho ji davas, na grifina bude tech 3mm akorat, novejsi atiky jako treba Dual Ammit naopak funguji lepe s vetsimi 4 / 4.5 mm spiralkami. Dobre pravidlo je kouknout se na diry pro privod liquidu a dat minimalne tak velke spiralky aby mnozstvi vaty v nich tak nejak akorat pasovalo do privodu liquidu. A samozrejme se ti musi bezpecne vejit do kotelny a nikde se nedotykat. Tady je trochu zakernej Zeus. Vypada ze se tam vejde mnohem vetsi spiralka nez tam narves protoze se ti bude dotykat vrsku kotelny proto vzdy kdyz namotas jakykoli atik podivej se jaky mas odpor jen se zakladnou, sloz ho dohromady a znovu prekontroluj odpor, pokud se zmeni tak se ti spiralka nekde dotyka a zkratuje.
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    WOLFGAR: tak ona to slaví nejen Čína...
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    TRAGIKOMIX: ad 1) Pokud pouzivas temperature control, tak ten grip meri teplotu toho dratu podle zmeny odporu a koeficientu pro danej material. Teplotni koeficient kanthalu je ale nepouzitelnej, ta zmena odporu je tak mala, ze se to rozumne merit neda.
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    Opet par dotazu..
    1. Prism --> K cemu slouzi jednotlive nastaveni Temp: Ni/Ti/SS a proc tam nevidim Kanthal?
    --> Muzu ocekavat update na firmware nebo jejich hlaska "Coming soon" na webu je tam uz dlouho a skutek-utek
    2. Prumer spiralek --> Mam celkem problem protahnout vatu ve spiralkach o prumeru 3mm a zaroven se mi zda ze tam je malo vaty - v dual-coil Griffinu 25 Plus. Pouzivate nekdo spiralky o vetsim prumeru? Jak to ovlivni vaping? Co muze byt za problem s hustsi vatou?
    Ted jsem si tam sestavil Wismec Clapton 2xKA1 0.5Ω a zda se mi ze to je lepsi nez s Geekvape Clapton 2xKA1/NI80 0.3Ω
    Jedu ted na 45 wattu.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: Nejenom FT, veskere cinske shopy a preprava, nezapominej ze cinsti soudruzi a soudruzky maji ty oslavy a patricne jasani povinne.
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    JIKE: njn čínský nový rok.
    JIKE
    JIKE --- ---
    FAST TECH:

    Ships after the holiday
    Estimate: 2/23/2018 (13 days)
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    DIkes. Prave jsem poprve vcera osadil dual-coil Griffina Plus a nejak se nemuzu dopatrat co mi nejvic vyhovuje. Uvidim co ten Zeus, pokud se uraci ceska posta ho konecne dorucit.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    JIKE: JIKE: Jo to je dobry priklad protoze ja jedu presne pravy opak, co nejhustssi a nejjemnejsi slehacku, obrovske buildy a klidne 150W
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: ja ma rad suchou a hrubou mlhu treba viď :-) a méně výrazně chuti než kdyz mam tripl treba. Do triple bych si udelal nižší koncentraci liquidu
    JIKE
    JIKE --- ---
    TRAGIKOMIX: to je různý podle buildu. Ja jedu singly ted hodne a 30-60W odpor vždycky čip odlet typu vyjde od 0,12 do 0,6. Ideálně kolem 0,3 aby to moc neslo pres ampery
    CARTMAN: umelina dole kde se to nehreje asi vubec nevadí.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    TRAGIKOMIX: To je neuveritelne individualni a nikdy na to nenajdes jednotnou odpoved. Zalezi na buildu, spiralce, atiku ale predevsim i na chuti a zvyku samotneho vapera. Nekteri davaji prednost chladnejsi mlze zatimco jini vapuji "sladkou lavu" a na tom co je nejlepsi se nikdy neshodnou. Proste si pridavej, ubirej, zkousej a najdi si co bude vyhovovat tobe.
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    JIKE: hele taky si to rikam... nit je umela neni to bavlnka takze by nemela sat... uvidime
    TRAGIKOMIX
    TRAGIKOMIX --- ---
    Jake je vase optimalni nastaveni modu (Watty/Teplota) pro nejlepsi podani chuti? Zaroven jaky odpor preferujete o spiralek s danym nastavenim..
    JIKE
    JIKE --- ---
    WOLFGAR: díky. fakt je, že aktuálně to tak je.
    CARTMAN: klasika! ale i to časem pak bude protékat. je to sice hnus, ale v instalatérství jsem používal "češání" tedy konopí + vazelínu. tedy teoreticky by mohlo stačit to ještě namočit do VFG tu nit, nebo si kup nějakou izolaci pro elekrtikáře - vodotěsnou. je to natahovací materiál a izoluje i vodu. nebo asi bude stačit nit. ale vazelínu bych tam asi nedával :D i když otázka je kam..

    MUTOID: asi fáze vape degenerace
    CARTMAN
    CARTMAN --- ---
    CARTMAN: pokud by nekomu cinani taky trochu uletli na vulich v zavitu... omotani zavitu niti protekani spolehlive zastavilo.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    MUTOID: a začínám míchat i pro ségru :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam