• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    Hledam nahradu na umirajici eleaf pico, ktere mi vyhovuje, ale nedrzi vicko od baterky. Ma nekdo zkusenost s Geekvape Aegis ( https://m.gearbest.com/temperature-control-mods/pp_663409.html?wid=1433363 )? Nebo nejaka doporuceni na alternativu? Prislo mi, ze Eleaf Pico se uz nedela, tak vyjde dost draho. Navic nevim, jestli dalsi exemplar se mi taky nerozbije za rok, tak chci zkusit neco noveho.
    JIKE
    JIKE --- ---
    MUTOID: asi po 2-3 dnech to dostane už první barvu. ale podle mého by to chtělo asi 12 dnů. nyní to je 10. tak uvidím. o víkendech se dá šejkovat i přes den :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    MUTOID: prvně jsem to zkoušel v hranatý petce. Ono může mít i kulatý dno, ale aby přechod byl co nejvíc rovný - aby se kapalina více lámala - více nárazů než u kulatých zaoblených hran. prostě šok pro kapalinu... splynutí molekul :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    MUTOID: ano, zahřáté to bude rychleji ještě. nevím o kolik. pokud to šejkuješ skoro plný, tak pěna a dokonalejší promíchání nevznikne. (trik je v tom, že v lahvi toho musí být méně-aby vznikla ta pěna) Ale pokud šejkuješ do pěny a máš toho v lahvi málo, tak tomu dáš zabrat. Ještě jsem uvažoval. dát do lahve skleněnou kuličku - jako je v sprejích - barvy. Ale to přijde, jen se bojim, abych nerozbil víčko apod. Ale to by mohlo taky pomoc :-)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    JIKE: super.... nahodou mam vse v hranatych sklenenych lahvích, ale mam mensi takze ten pomer nesedne... koupim dve větší a zkusim taky... dik za tip a test! :)
    jinak myslis ze kdyz to dam v tom skle vzdy pred shake zahrat do lazne, tak by to teoreticky melo jeste naboostovat ne?
    JIKE
    JIKE --- ---
    tak by to asi ještě chtělo tak 2 dny. ale i tak musím říct, že to funguje.

    princip je jednoduchý:

    namácháte si co chcete a ideálně 70/30
    dáte jej do nádoby - lahve, Pet, sklo ideálně aby měla spíš hranatý tvar, než kulatý
    vždy ideálně musí být objem nádoby cca 3x větší, než je množství liquidu.
    Každý večer a ráno ho jako barman budete šejkovat, až z toho bude naprosto bílá pěna, která se pak šejkovat skoro nedá - cca 30sec-1min max
    Vždy za cca 12 hodin se z tho stane čirá kapalina a znovu šejkovat.

    Tím jak se to totálně protřepe a za studena zmiňuji, ale i za tepla to nevadí, tak se to rychleji propojuje. Podmínkou je opravdu konzistence liquidu - bílá pěna. Jak tam nejsou kulaté, nýbrž hranaté stěny - rohy, dno hlavně, tak to více naráží a více se to mění na pěnu. Tím se to ryhleji vzájmeně propojí. Je to fakt jak jsem psa šíleně jednoduché. Důležité je dodržet jen:
    1/3 naplnění nádoby
    ideálně hranatá
    2x denně šejkovat do bílé pěny

    puding mi za 10 dnů dostal barvu co cca po 2 měs jen ležení, což je úspěch.

    easy?
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    HREBICK: tady tekno verze... ta se ti mozna bude libit vic :)

    COSMY
    COSMY --- ---
    MUTOID: no nemas zac ja to jen dones z pankrace na andel :)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    COSMY: ja ti jeste jednou dik za toho atlase... je super... jediny co, tak display by mohl trochu vic svitit a zvykam si na obladani menu ale jinak je to lehounky, prijemny do ruky a tak, proste spokojenost, dostal jsem co jsem od toho cekal :)
    COSMY
    COSMY --- ---
    utracel jsem :D

    JIKE
    JIKE --- ---
    COSMY: Až Vám to nápisu tak se budete smát jaká hloupost to je, ale jak primitivně to funguje. Zítra ochutnam a řeknu jestli po 10 dnech zabralo :-)
    COSMY
    COSMY --- ---
    JIKE: nenapinej co zkousis? :D
    JIKE
    JIKE --- ---
    MUTOID: Když to bude chutnat jak má, budete se divit jak moc jednoduchý to je. Vždycky to nejjednodušší řešení bývá správně :-) většinou :-)
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    JIKE: super :) ... tak to jsem zvedavej co to bude :) ... ja to uz zkousel pridelavat na elektricky kartacek, vrtacku, nebo to postavit na pracku kdyz jede :D ale vysledek zadnej :)
    JIKE
    JIKE --- ---
    asi se mi podařilo najít cestu, jak urychlit zrání/uležení liquidu z cca 60-90 dnů na cca 10. a čistě mechanickou cestou. je to sice jednoduché, mírně náročné, ale vypadá to, že to funguje 100%. Cenová náročnost 0,- ještě uvidím zítra
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    MUTOID: tady je oficialni stanovisko EASA
    EASA Safety Publications Tool
    https://ad.easa.europa.eu/ad/2015-06R1

    vesmes je to nadrazene vsemu s cim muze aerolinka vyrukovat.
    zajimava pasaz je:
    Technical Instructions for the Safe Transport of Dangerous Goods: “Battery-powered portable electronic smoking devices”. The provisions for these items are based on the existing provisions for “portable electronic devices” with the added restrictions of requiring passengers to carry battery-powered portable electronic smoking devices in the cabin and prohibiting their recharging on board the aircraft.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    MUTOID: oboji trochu utahuju na cca 2/3 airflow
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    jinak musim rict ze ten recurved je chuti asi jeste o kousek vyse nez drop a to drop je dual... however jiny rda nemam k porovnani :)
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    MUTOID: zeptal bych se aerolinky. Každá má ty lithiovky nastavené trochu jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam