• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    VACA
    VACA --- ---
    TEDDYBEDDY: No, asi jo.

    Na jednu stranu ale, co vypada v rukou zkuseneho ostrileneho cloveka jako hracka, nemusi pro kazdeho byt.

    Zejmena potom v pripade, ber v potaz ze ja jsem clovek v soucasne dobe po vsech strankach dost zavislej na cigaretach. Teh horicich.

    Je proto pro me dulezite, aby zejmena ten start s el. pro byl co nejmene komplikovany. A tady je dobre ze z vlastnich zkusenosti odrazujete od veci ktery nejsou dobry. Tim jednomu usetrite mnoho frustrace.
    Uz takhle je to diametralne odlisna vec, od ktere se odviji mnoho kazdodennich situaci ktery vsechny prestanou platit.

    Vono abych byl byl uprimnej, urcita frustrace pro cloveka jako ja, je uz kdyz otevrete ty stranky a vychrli se na nej nepreberny kvantum veci, hardwaru apod. V tom aby se cert vyznal:)

    Jeden by myslel ze takovou vec vyresi za odpoledne, zajde do nejblizsiho kramu, a oddechne si..
    Cim vic do toho ale pronikam, tim vic si pripadam ztracenej..







    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VACA: toto imo zvládne i dítě

    Video test Digiflavor Siren 2 24mm (CZ)
    http://www.youtube.com/watch?v=_MlIGkZZIRE&t=198
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    VACA: Nastenka je koncipovana spis jako prehled vyrobcu protoze ten je mnohem stalejsi nez jednotlive vyrobky ktere se opravdu obmenuji co mesic a tak na konkretni typy je lepsi uz doptat se zde. Oproti tomu smok delal smejdy a dela smejdy porad takze uz clovek vi cemu se vyhnout, zvlast kdyz smok a joyetech je nejcasteji to co zacinajicimu nacpou v prvnim obchode protoze se dovazi za vyhodne nakupky ve velkem a jsou na nich velke marze.

    Co se tyce doporuceni konkretnich typu pro novacky tak tam ten vyber neni velky z prosteho duvodu - on co se tyce hlavovych atomizeru kterymi zpravidla vsichni zacinaji tak Innokin jak na DL tak MTL v podstate nema konkurenci jak cenou tak kvalitou hlav a jejich vyberem. Scion 2 tak nejak automaticky doporucuji vsem a sam jsem si ho koupil jako zalozni atik i kdyz jinak nedam dopustit na sve vlastni DYI buildy, ale on je proste tak zatracene dobry, ze zvlast kdyz nemam cas premotavat pouzivam ho cim dal tim vic.

    U motacich atiku je ten vyber uz zajimavejsi a hodne zalezi na tom co kdo presne chce, jak velky, jaky typ, kolik spiral atd. Univerzalni rada neexistuje.
    HERMAION
    HERMAION --- ---
    VACA: Nez zareaguje nekdo z povolanejsich, uvedu par svych postrehu po pulrocnim vapovani predevsim MtL.

    Loni v zari jsem po par letech obnovil vaping a nestacil se divit, kam se to dostalo. Jako uplny newbie jsem zacilil na DYI attik a DNA mod kvuli hratkam s nerezem a TC... Hodne mi pomohly hodiny travene na http://www.e-cigaretafans.eu/forum/ a nejvic klucina ve Vapriu (Korunni 3), ktery se mne ujal a trpelive se mnou probiral kdeco. Nevim jak jinde, ale na teto pobocce se mi zdaji vsichni 3 prodejci velmi vstricni a i kdyz jsou spis na DL, maji tez znacne povedomi o MtL. Doporucuju tam zajit a sve dosavadni zkoumani s nimi konsultovat, urcite te to posune dal, navic si tam toho muzes dost osahat a ofoukat. :)

    Ad MtL - predne zalezi, jaky potah u MtL preferujes. Ja rad vice priskrceny, pomaly a dlouhy. V tom mne rozhodne uspokojuje Sirena 2, ktera ma znacne sirokou airflow skalu. Pul roku jela cele dny v kuse, spiralku jsem menil 1-2x tydne (po objeveni N80 claptonu). A navic - je to sice DYI, ale spoustu veci odpusti a je velmi uzivatelsky privetiva.

    Ad MtL vs. DL - nedavno jsem porizoval Kayfun 5, ktery je oficialne MtL, ale vyhrad na slukovani byla spousta s tim, ze uz je to spis DL atp. Musel jsem pak jeste prikoupit skrtici redukci, s cimz jsem diky recenzim pocital. U tech 'hybridnich' attiku bych byl opatrny. Urcite vyzkouset nebo zjistit z recenzi MtLkaru s podobnym vkusem. Spousta proklamovanych jako MtL/DL je pouzitelnych v lepsim pripade jen na DL. A nez se podari nejaky atty vyzkouset, urcite hlidat prumer naustku a moznosti nastaveni privodu vzduchu.

    Primlouvam se za to, abys zkusil DIY - ja mel predtim oci navrch hlavy a nakonec zjistil, ze je super prave uz od zacatecnika zkouset davat vatu nebo si zacit motat spiralky. Moc mile mne to prekvapilo tim spis, ze nejsem od prirody zrovna zrucny. Pokud to s vapovani myslis aspon na nejaky cas vazne, vyssi pocatecni naklady se casem rozpusti, a hlavne - je to uzasny relax, ktery zabere max par hodin tydne. :)
    VACA
    VACA --- ---
    nástěnky na nyxu maj jednu zásadní vadu. Asi tak v 80% jsou neaktualizované celé dekády. To je přiznám se vám důvod, proč jsem to s nástěnkama vlastně trochu přestal brát vážně, a často ani nekoukám.

    Ale toho že někdo věnoval nástěnce čas a energii si vážím. Sám jsem jednu takovou dával dohromady.

    Z nástěnky je evidentní že ji skládal někdo s hodně zkušenostmi. Už jen proto, že valná většina jsou diy kity vyžadující zkušenost která se od začátečníka nedá očekávat.

    U takhle rychle vyvíjející se technologie/trhu, by bylo fajn uvést datum poslední revize. Když je příchozím klub přístupný až po jejím kompletním nastudování.

    Možná taky trochu rozdělit ještě na nějaké pod-kategorie jako třeba: "beginner"; "do it yourself"; "cost effective" Případně označit "MTL"; "DL"

    Protože pro někoho kdo vo tom ví úplnou tužku je vlastně trochu náročné se tím prokousat aby nakonec zjistil že se ho 60% netýká vůbec, a 35% jsou teda vlastně odpad.

    Ale to neberte jako výhrady. Spíš jen pocit outsidera.


    V podstatě z celého výběru jsem našel jen dva produkty určený začínajícímu. Mám z toho pocit.
    Taky jsem pochopil, že když do toho člověk nechce na první dobrou pustit třeba tři tisíce jen za HW, s tím že vlastně pořádně neví do čeho jde a jestli to pro něho bude cesta. Zbývá jen jeden produkt. Ok, to může být vlastně záměr..

    A děkuju. Byla to pro mě získaná informace. V podstatě jsem zjistil že jedinej MTL použitelnej pro začátečníka je Aspire Nautilus 2. A jedinej kompetní produkt pro začátečníka je Innokin Endura T20. Všechno ostatní je pro zažátečníka komplikované, nebo odpad.


    Děkuji
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    VACA: Mrkni ještě na nástěnku ;) později ti možná někdo odpoví...
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    WOLFGAR: jj jsem četl... pecka, konečně i někdo normalní
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HARAKOCZKA: Rozumna doktorka ktera si zjistila o vapovani fakta nez si udelala nazor... Zasnu a smekam.
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    Mladá Fronta
    FB-IMG-1553854391227
    FB-IMG-1553854398657
    FB-IMG-1553854404481
    FB-IMG-1553854411271
    JIKE
    JIKE --- ---
    HARAKOCZKA: a kdo is u toho videa zavapoval? :D

    ze byto bylo o 99,95% zdravější/méně škodlivé než pyro? :-) že by na to už konečně v ČR přišli?

    LUCKERCZ: tak je to přeci o jahodovém pudinku, žejo Luckere :D hele jasný, ty aromata mohou dráždit plíce, to je jasný, to je tím, že Tuna nevapuje, a netuší o čem to je. Ale bez pudinku to prostě není vono.. nebo hrozna... nebo lemon tartu... prostě je to to nejmenší zlo,, pro ty co nechtěj kouřit... skoro nulový zlo
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    LUCKERCZ: spis vape je skoro neskodnej, ikos skodi malo ale porat jako ciga, a ciga jsou ciga :D
    LUCKERCZ
    LUCKERCZ --- ---
    HARAKOCZKA: Tak kdyz odfiltruju toho blbce, tak s vysledky souhlasim... vice mene prokazali to co vime. Vape= neskodne (fakt dekuji za info, ze vapovanim do sebe dostanu vice prichuti nez kdyz vapovat nebudu) iqos= neni uplne neskodne... ohodnotil bych to jako jit venku za kurakem ;)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    IKKIE: Mrkni jestli nekde nemas prekrizeny zavit nebo jestli jsi nevytratil nekde gumovy krouzek tesneni. (idealne najit detailni fotky atiku a koukat kde ma co byt) Taky zkus jinou hlavu, muzes mit smulu na vadny kus.
    IKKIE
    IKKIE --- ---
    Ahojte. Doufám, že to nebude moc dementní začátečnický dotaz. Ale koupil jsem si Vaporesso Armour Pro grip s tankem Cascade Baby. Nedávno, když jsem ho rozebral a vyčistil, tak jsem zjistil, že mi protéká liquid dírami na regulaci vzduchu. Prakticky stačí, když tank naplním více jak z poloviny a začne to tamtudy protékat. Předchozí liquid to nedělal (teď tam mám Dreamix 70/30 VGPG, předtím Dekang stejného poměru). Dělám něco blbě, např. liju tam moc liquidu, nebo jsem zřejmě při čištění udělal nějaký konstrukční přešlap? Díky
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    je to tedy strašně hnusný, ale třeba vás to někoho zaujme ;)
    https://www.inkedatty.com/collections/adv-kit-all-items
    HARAKOCZKA
    HARAKOCZKA --- ---
    JIKE: alternativa:
    Advken CP TF RTA Review and Rundown | OBS & Juggeknot Hybrid
    http://www.youtube.com/watch?v=qAVUvAEzvBY
    SHAAG
    SHAAG --- ---
    WOLFGAR: Na DL jsem mel NI80 Fused Clapton klasicky bez mezer a jakehokoliv hotspotu.
    Ale prohodil jsem to ted zase za SS316L cisty drat, neprska ani na Watt rezim (ruzne hodnoty). Asi to fakt delalo moc odparovani tim dratem.
    Dal jsem to na TC a naprosta spokojenost.
    Diky za tip.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SHAAG: No neprilis prekvapive mezi spaced spiralkou se toho liquidu srazi podstatne vice. Ja jim nikdy neprisel na chut, casem jsem dosel k zaveru, ze cim vice otocek tim lepe, zvlast s draty ktere pouzivam kde je to nutne abych se dostal na nejaky pouzitelny odpor a spaced ti zabira zbytecne misto kde muze byt jedna nebo dve otocky navic prazdnym prostorem kde se ti akorat delaji jezirka srazeneho liquidu pripravena zmenit se v horkou lavu mirici v presne vystrelene kapce primo na tvoji mandli. Ale urcite tu najdes lidi kteri spaced spiralky spokojene pouzivaji, to jen ja je nemam rad na druhou stranu ja take vapuji dost specficke monstrozni buildy.
    SHAAG
    SHAAG --- ---
    WOLFGAR: Vsechny spiraly jsem delal spaced...
    je mozne ze to je tim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam