• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    VACA
    VACA --- ---
    MELUUU; LEXXA: moc děkuju za tipy!

Ta celulóza teda vydrží dýl?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    VACA: Nichrom
    Vata native wicks ale z vaty jsem presel na celulozu (protoze jsem strasne linej premotavat)
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    VACA: Pouzivam uz jenom MTL mambu a bp mods.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: tak e-petice ma 5088 podpisů, dosaženo.. ale stejně je to podle mě zatim málo...
    VACA
    VACA --- ---
    Moc pěkně prosím, jakej drát a vatu (případně další věci) by jste mi doporučili na MTL do úplnýho začátku?
    VACA
    VACA --- ---
    Tak polaci prej taky banujou, ale jenom jednorazovy cigarety s prichutema.
    To stejny se asi tyka i Francie, Britanie, Irska, a Nemecka.
    Nicmene rec je o jednorazovejch cigaretach s prichutema…

A to dava mnohem vetsi smysl, protoze jednorazovy cigarety jsou zdrojem problemu u mladistvejch.
    14lety deti si do vapria setup a naplne koupit nepujdou, v tom problem asi fakt neni.
    Problem je to ze za par desetikorun maj dostupnej hotovej produkt k instantnimu pouziti v kazdy vecerce, a to ze mnoho z nich ma personal kterej na vek nehledi…

Paradoxni je, ze nejvetsim strujcem tohodle problemu je cina, ktera svejma produktama a designama v podobe ruznejch komiksovejch obalu apod primo miri na mladistvy jakozto nejslabsi skupinu, nejsnadnejsi korist…
    Pricemz cinani ze stejnyho duvodu u sebe doma zavedli ban na jednorazovy cigarety s ovocnou prichuti v roce 2022…
    Ale o5, rec je o jednorazovejch cigaretach s prichutema, ne o vapingu jako takovym…

jsem klidne pro to, aby se zakazaly jednorazovy cigarety s ovocnejma prichutema. Beztak je to maximalne bezohledny svinstvo vuci zakladnimu ekologickymu mysleni… 95% lidi se nenamaha premejslet nad tim ze jsou v tom baterie a vali se to vsude…

Osobne bych nemel problem s tim, kdyz by ecigarety a liquidy mohli prodavat jen licencovany prodejci. Beztak to prakticky celou dobu prodavaly jen specializovany prodejny, nez prisel ten mor jednorazovek s komiksovejma obalama..
    myslim ze by mozna ani nevadilo kdyz by ty prodejny mely vstup 18+ let..
    tim by se resila pricina, mladistvy a deti.. pak by asi ani nemuselo vadit ani to, ze jsou ty krabicky s liquidama a prichutema barevny…

Ale kua, je mozny ze z teh zakonodarcu vubec nekdo uvazuje logicky na zaklade problemu a jeho reseni?
    VACA
    VACA --- ---
    PRAASHEK: namatkou třeba tady je solidní přehlídka "klonů"

https://www.e-liquid.eu/search?search=klon&search_in_category=&search_orderby=price_desc

z etickejch duvodu spoiler :)

z pravidla to má všechny náležitosti, loga, seriový čísla apod.

najdeš to u více prodejců, i když zpravidla ne v takovym množství, a samozřejmě i v inzercích. Teda když je to tam uvedený že jde o klon...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VACA:
    VACA: a můžeš přiblížit nějaké takové klony konkrétně třeba odkazem na web nebo tak?
    VACA
    VACA --- ---
    PS: trosku me na tom znepokojuje to ze se takhle "klonujou" defakto jen ty drahy produkty vcetne teh log a insignii ktery nebejevaj uplne jen lacinou gravirkou... To replikovat musi stat usili a penize, aby se to pak prodavalo za par stovek... To mi proste prijde divny, a trochu to smrdi tim ze asi ne uplne vsude se to prodava jako priznanej "klon", kdyz jim tohle kolem stoji za to...

Jinak fakt sory, neni to nic osobniho vuci nikomu kdo si to koupil, ja bych to asi podporit nechtel, ale to je jen muj osobni pohled na vec...

Vetsinou kdyz si nejsem jistej tim ze se mi drazsi produkt osvedci za plnou cenu, tak se snazim si ho opatrit od nekoho z druhy ruky (protoze preprodej potom neni tak ztratovej, a nejhorsim to vyjde stejne draho jako ten fejk)...
    A tady jsem prave teda narazil, ze z toho de trochu strach co je vlastne co, kdyz je to takhle rozsireny...
    VACA
    VACA --- ---
    LEXXA: Ja mam problem hlavne s tim, ze tam je padelany logo a vsechny insignie.
    A nejak vlastne vubec nechapu, jak to muze existovat v distribuci registrovanejch obchodniku.. A trochu to ve me i vzbuzuje urcitou nejistotu kdo je “solidarni” a napise ze je to klon, a kdo se to treba pokusi prodat za plnou cenu.

Potom i ty recenze, cast lidi pise ze jim to protejka, cast ze vubec. Jak si clovek muze bejt jistej tim jestli recenze odrazej nejakou nekonzistenci vyroby takhle drahyho produktu, nebo proste cast lidi maj nevedomky padelanej produkt a vubec to nepoznaj protoze original nikdy nevideli, etc…

Proste mi to prijde spatny, vcetne toho ze je to v obci vapingu tolerovany

Kdyz by tam tyhle veci nebyly a bylo to prodavany jako “klon”, tak to uplne jinej pribeh a jeste to nejak dokazu pochopit..
    (Nehlede na to ze by to bylo i levnejsi)

A jinak se omlouvam za asi trochu OT v diskuzi, jen jsem se zacal vic divat na RTA, a tohle me trochu sokovalo….
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    VACA: bezesporu je to ne uplne ok. ale zas... kdyby nebylo "asi dost slusnych fejku" tak asi sam pred sebou neospravedlnim nakup atomizeru za 5k jen na zaklade recenzi nejakyho vosousta na youtube. takhle dam tri kila, zjistim jestli vyhovuje a kdyz ne mno tak se nic moc nestalo. jasne ze je to spatny pristup a jasne ze ten trh nepodporuje r&d. ale zas dat XY ne uplne malo penez naslepo je taky ne uplne ok.
    osobne si myslim ze je to kazdeho vec. dokud nekdo nevydava rolex za litr za original tak je to asi v cajku.
    VACA
    VACA --- ---
    Ja jajsem malinko v rozpacich ze ve vapingu je neco cemu se rika “klon” a je to tak nejak asi tolerovany, vzhledem k tomu ze ty veci s pridomkem “klon” prodavaj normalne obchody…

Kdyz ono z mojeho pohldeu vidim trochu rozdil mezi necim co je “klon” a necim co je proste fejk, padělek, podvrh….
    Když by na tom aspoň nebyly zfejkovaný loga a všechny značení výrobce kterej to vymyslel a je to jeho značka, tak to ještě nějak beru.. ale takhle z toho mam stejnej pocit jako z fejkovejch hodinek, kabelek, apod, celkem se mi to ekluje.. :(
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    VACA: Je si jeste poridim nejakou trubkovou mechaniku na MTL, na DLko uz mam, no a nebo si nejakou vyrobim 😁. Jinak tanku mam asi tak akorat, ale clovek nikdy nevi, nejakej dalsi urcite nebude na skodu, at mam do duchodu klid.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VACA: ja se je naucil a nakonec jsem zase u pod systémů :D
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    NEVILL: no predstavoval.jsem si, ze když tabákový firmy zacaly registrovat vzestup vapu, zacali by je taky delat. asi jako když Nestlé vyrábí vegan výrobky.
    Jinak nemam samozřejmě tušení jak silný slovo mají vape firmy. Ale přijde mi to strašně na hlavu, dávat message, kurte radši klasiky :(
    VACA
    VACA --- ---
    MELUUU: No asi si jeste budu muset stihnout poridit aspon dva nejaky pekny vetsi diy tanky…
    Draty a vatu asi jen tak nezakazou :D

(A konecne se naucit diy… do ted jsem max spokojenej s konfekcnima tankama na z-coil)
    MELUUU
    MELUUU --- ---
    Je to sice tezka situace, ale trivialni reseni. Vsechny prichute se zacnou prodavat jak potravinarsky dochucovadla, stejne jako to pred x lety udelal flavor art. Nikotin mimo evropskou unii a pokud by byl nejakej problem s HW tak se z nej da udelaj "pajecka". Takze at delaj co delaj, nic se nezmeni. Petici jsem samozrejme podepsal, ale neverim tomu ze bude vyslysena.
    VACA
    VACA --- ---
    BRKODLAK: Je to jak pise Nevill.
    A taky je to vic firem, mnoho z nich drobnejch. S tabakovym prumyslem kterej jsou, ja nevim, dva nebo tri hlavni giganti ktery vyrabej vsechny predni znacky a svoje “tabakovy” vapo nahrazky se to vubec neda srovnavat…

Kdyz tohle projde, tak to nakonec stejne dopadne tak, ze se budou 0mg liquidy prodavat jako naplne do aromatizeru nebo tak neco.
    Samozrejme s velkou vystrahou ze to neni urceny pro inhalaci apod., ale vsichni budou vedet ze jsou to naplne do e-cigaret, a tak zacne dalsi kolo.. proste kocourkov.

Otazka je jestli pujde sehnat samostatnej nikotin.
    Uplne v nejhorsim by mi stacila moznost vg/pg baze a salt nikotin…

Ale jeste chci prozkoumat ty petice a tohle teda nejak aktivne podporit..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BRKODLAK: Jak by vape firmy mohly mít nějaké slovo? Farmaceutický průmysl chce prodávat svoje nikotinové náhražky, tabákový průmysl chce prodávat ten svůj zahřívaný tabák. Vape firmy jsou proti nim malý hráč, navíc ani stát to moc nechce, takže v podstatě stojí proti všem. Těžká situace...
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    VACA: jsem si naivne myslel, ze ty e-veci delaj stejny firmy jako cigara (takovej greenwashing v tehle sfere) ale asi ne. každopádně nechápu, že ty vape firmy ještě nejsou takoví hráči, aby mělo jejich slovo váhu při takovýchto plánech.
    zlatej sedej trh.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    HREBICK: Tak už se jim povedlo posrat prodej normálních cigaret a dalších tabákových výrobků jak Babišova vláda přesřelila výši spotřební daně před pár lety a současná v tom pokračuje, vyberou pár miliard na dani míň každý rok. U zahřívaného tabáku tuším zvedli daň taky a zakázali příchutě a teď to samé chtějí udělat i u elektronických cigaret. To už je prostě taková umanutost a zase to budou omlouvat tím že to dělají kvůli dětem, spíš myslím že zalobbovali z tabákového průmyslu jako že "hele, když my nesmíme příchutě, tak oni by taky neměli!". Nedává to sice smysl, ale hlavně že se bojuje proti kouření, že jo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam