• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ještě teda jsem původně měl v plánu to míchat rovnou do směsi PG/VG@50/50
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    XCIDER: to máš pravdu, vždyť se to vlastně zahřeje při vapování, ale jinak mi to přijde jako v pohodě postup. Až na to dojde, tak dám časem vědět, jak se zadařilo.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    XCIDER: jasně, prášek v této chvíli není a bavím se vyloženě o těch čistých destilátech, ty různé hashe/medy/reisins nebo destiláty s příměsí terpenů nebo dalších látek vůbec nechci brát v potaz
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KUBAJZZ: dekarbox u neceho co se bude vaporizovat smysl nedava, jinak +- jo. Muj liquid byl teda vyrazne silnejsi, tipuju tak 25 procent extraktu a 75 baze
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    btw canapuff prodával HHC liquid, kde bylo vidět, že jak to postupně vyvapujete tak v cartridgi zůstával nahnědlý zbytek a bylo vidět i v průběhu krátké doby, jak se postupně ten destilát "odděluje" od nosné směsi, takže myslím, že to je prostě okay
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PRAASHEK: nebyl to destilat ale precistena pryskyrice s konzistenci husteho medu. Pokud bych mel neco v prasku, rozpustil bych to v tolik lihu, aby to aspon trochu teklo (tj. spis olej nez med) a to teprve rozmichal do te baze
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Zajímá mě třeba jestli bych mohl smíchat s VG např. tohle (klik odkaz níže). Viděl bych to tak, že bych to míchal dohromady postupně, třeba 1 gram toho destilátu nejdřív s 1 ml VG - až by to bylo jakž-takž promíchané, přidal bych další 1 ml VG, tak bych pokračoval třeba na 25% směs HHC/VG a přidal tam nakonec třeba ještě 30% PG (nebo víc/míň, podle toho jak by to fungovalo v e-cigaretě).

Prémiový HHC destilát min. 96% | czech-cbd.cz
    https://www.binwin.nl/cs/hhc-destilat-min-96/
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PRAASHEK: mně to ale smysl dává.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KUBAJZZ: sorry ale návod od AI fakt ne :)
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PRAASHEK: taky me to teď zajímá, protože si chci taky vyrobit liquid z BHO. Zeptal jsem se na to AI a dostal tuto odpověď.

Výroba butanového extraktu (BHO) (tzv. "honey oil") a jeho smíchání s VG pro vaporizaci nebo tinkturu je možná, ale vyžaduje správný postup dekarboxylace a bezpečné zacházení. Zde je návod:

---

1. Výroba BHO – Bezpečnostní upozornění

Extrakce pomocí butanu je vysoce nebezpečná kvůli hořlavosti butanu. Doporučuje se provádět ji pouze v profesionálně vybavených laboratořích nebo pod dohledem zkušených osob v dobře větraném prostoru venku.

Pokud se do toho přesto pustíte, postupujte s extrémní opatrností.

---

2. Dekarboxylace BHO:

Po extrakci BHO budete muset provést dekarboxylaci, pokud chcete aktivovat THC pro vaporizaci nebo tinktury:

1. Příprava:

Rozetřete BHO na pečicí papír nebo silikonovou podložku vhodnou do trouby.

Předehřejte troubu na 110–120 °C.

2. Pečení:

Vložte BHO do trouby a zahřívejte po dobu 20–30 minut.

Sledujte změnu konzistence – směs by měla být méně viskózní a rovnoměrná.

---

3. Rozpuštění BHO v VG:

1. Smíchání:

Ohřejte VG na teplotu 60–70 °C (např. ve vodní lázni) pro lepší mísení.

Přidejte dekarboxylované BHO do teplého VG a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

2. Poměr:

Doporučený poměr je cca 1 g BHO na 10–20 ml VG (můžete upravit podle požadované síly).

3. Chlazení:

Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu a uskladněte v uzavřené lahvičce.

---

Tipy:

Při vaporizaci je vhodné přidat i malé množství PG (propylenglykol) pro lepší viskozitu a tvorbu páry.

Pro zachování chuti a účinnosti směs chraňte před světlem a teplem.

Pokud vám jde primárně o vaporizaci, můžete zvážit použití destilátu THC, který je jednodušší pro míchání s VG/PG směsí.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    XCIDER: a konkrétně jaký produkt jsi zkoušel rozmíchat? já totiž vidím, že i ty "destiláty" jsou v různých formách
    LEXXA: tak zrovna CBD se dělá i ve formě prášku rozpustého ve vodě, ale ty ostatní, co mě hlavně zajímají, se takhle zatím sehnat nedají
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PRAASHEK: zkousel. cistej koncentrat se rozmichat neda, ale kdyz je zredenej cca 1:1 cistym ethanolem, uz je to ridsi a do glycerinu se to da rozmichat, sice se to nerozpusti ale ta emulze je +- stabilni. Zkousel jsem to jen v malym mnozstvi (asi 2ml) a tou smesi jsem napustil vaticku v takovy ty jednorazovy e-cigarete (puvodni smes jsem vyplachl lihem) a fungovalo to
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    PRAASHEK: porad se s chemikem/lekarnikem radeji. cbd se rozpousti v tucich a pg/vg neni lipid. aspon tohle si pamatuji z kratkeho monologu kolegy pred X lety na rauchpauze. pak rikal neco o vitaminu E. a jeste neco. co si ale pamatuji je ze tyhle slouceniny si s pg/vg rozumet nebudou.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Zkoušel jste někdo míchat do PG/VG směsi nějaký kanabinoidí destilát (třeba HHC/CBD/cokoliv)? Nebo jakou formu je schopna klasická PG/VG směs do sebe pojmout?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ZEJDAN: Nechteji to resit. Nejlepsi dat si to nekam na zasilkovnu a sehnat si nekoho kdo ti to vyzvedne a doveze osobne. Zrovna z SK to nebude moc tezke.
    ZEJDAN
    ZEJDAN --- ---
    SUK: Bazi s boostrem sem objednal z francie. Cekam az prijde. Jde mi ale hlavne o prichute.
    SUK
    SUK --- ---
    ZEJDAN: objednavam z fr (Vapovor) Ceny za nic ok. Bazi micham separatne pg/vg od polaku. Prichute fr i cz
    ZEJDAN
    ZEJDAN --- ---
    Ahojte, zkoušel sem objednat nějaký příchutě ze Slovenska. E-shop píše že nemůže doručit do ČR. Máte někdo podobnou zkušenost? Tomu říkám svoboda obchodu. Mají to tak nařízený všechny eshopy nebo máte nějaký doporučení odkud se dá objednat? Tadyv ČR se mi zdá že je to už zničený a ty ceny jsou naprosto nereálný. Díky
    JIKE
    JIKE --- ---
    ZVIRATKO: my víme své :-D

PRAASHEK: jasný předávkování, ale tělo si samo řekne že už nechce.

spíš je zajímavý že kuřákovi kolikrát stačí 1 cigáro, ale z liquidu to musí tlačit pod tlakem neustále ....
    JIKE
    JIKE --- ---
    XCIDAR: asi v klidu, 4x denně 2ml po 20mg ... to že to není úplně ok a měl bych snižovat? ano. původně jsem měl 50mg Liquid, po čase 30mg, nyní 20. mám asi rok na to se dostal pokud to půjde na 3 ideálně :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam