• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PALEONTOLOG: pryskyrice se VAPORIZUJOU bez problemu, to neni to samy. A neslo prave o to, co to bylo (vit. E v oleji), ale o to, ze to byl olej.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    ZVIRATKO: to bylo kvuli vit. E. pryskyrice se vapujou s oblibou a bez nasledku. hele ty jsi uzivatel, nebo rozdavas hrabeci rady?

Vitamin E Acetate as a Plausible Cause of Acute Vaping-related Illness - PMC
    https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6952050/#:~:text=The%20New%20York%20Times%20recently,culprit%22%20in%20causing%20lung%20injuries.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PRAASHEK: chces se zabit? Vis, proc zabijely THC naplne v US? Ne, protoze by to bylo THC, ale protoze to bylo navazane v oleji. Fakt nic jako olej nebo pryskyrici vapovat nechces, ver mi.
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    XBAHNO: ok, dik za info
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    KUBAJZZ: nefunguje to, rozpustnost THC v glycerínu je nedostatečná. Vyzkoušeno.
    Funguje PEG, ale ten neumím koupit levně ani v ČR ( jen USA a to je opruz)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KUBAJZZ: jo no ten canapuff liquid (nevím teď úplně jistě, ale skoro jistě jo - ten liquid byl 50/50 + 15% HHC) jsem dával do několika různých (MTL) přístrojů a všechny sice tvořily dým, ale jenom VooPoo DORIC cartrtidge dělaly kouř tak, že ho člověk i vydechoval, u ostatních při výdechu skoro nic (nebo dokonce vůbec nic) nelezlo z plic zpátky ven :)
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PRAASHEK: jinak záleží v čem to budeš vapovat. Jestli v nějakém MTL atomizeru, tak bych to asi udělal 50/50, do DL atíku bych si udělal spíš 70VG/30PG
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PRAASHEK: s pomerem ti neporadim protoze krom tohoto experimentu vaporizuji vyhradne susenou bylinu. Ale na allegru maji tyhle megabaleni: https://allegro.cz/nabidka/sada-glycerin-a-glikol-mix-glycerin-glykol-pg-vg-50-50-2l-2-3kg-12585650371
    Plus si muzes projet ten eshop a nastudovat si vtipne zaklady polskeho chemickeho nazvoslovi (oxid = tlenek, asi od slova tlit, peroxid = nadtlenek apod.. :)
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PRAASHEK: nejlevněji pořídíš na Fichema.cz
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    což mě přivádí k dotazu - kde teď koupit třeba půllitrovku/litrovku rovnou smíchané směsi? jestli je teda podle vás dobrej nápad to dávat do takového poměru (50/50), nebo to míchat hustší/řidší
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ještě teda jsem původně měl v plánu to míchat rovnou do směsi PG/VG@50/50
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    XCIDER: to máš pravdu, vždyť se to vlastně zahřeje při vapování, ale jinak mi to přijde jako v pohodě postup. Až na to dojde, tak dám časem vědět, jak se zadařilo.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    XCIDER: jasně, prášek v této chvíli není a bavím se vyloženě o těch čistých destilátech, ty různé hashe/medy/reisins nebo destiláty s příměsí terpenů nebo dalších látek vůbec nechci brát v potaz
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    KUBAJZZ: dekarbox u neceho co se bude vaporizovat smysl nedava, jinak +- jo. Muj liquid byl teda vyrazne silnejsi, tipuju tak 25 procent extraktu a 75 baze
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    btw canapuff prodával HHC liquid, kde bylo vidět, že jak to postupně vyvapujete tak v cartridgi zůstával nahnědlý zbytek a bylo vidět i v průběhu krátké doby, jak se postupně ten destilát "odděluje" od nosné směsi, takže myslím, že to je prostě okay
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PRAASHEK: nebyl to destilat ale precistena pryskyrice s konzistenci husteho medu. Pokud bych mel neco v prasku, rozpustil bych to v tolik lihu, aby to aspon trochu teklo (tj. spis olej nez med) a to teprve rozmichal do te baze
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Zajímá mě třeba jestli bych mohl smíchat s VG např. tohle (klik odkaz níže). Viděl bych to tak, že bych to míchal dohromady postupně, třeba 1 gram toho destilátu nejdřív s 1 ml VG - až by to bylo jakž-takž promíchané, přidal bych další 1 ml VG, tak bych pokračoval třeba na 25% směs HHC/VG a přidal tam nakonec třeba ještě 30% PG (nebo víc/míň, podle toho jak by to fungovalo v e-cigaretě).

Prémiový HHC destilát min. 96% | czech-cbd.cz
    https://www.binwin.nl/cs/hhc-destilat-min-96/
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PRAASHEK: mně to ale smysl dává.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KUBAJZZ: sorry ale návod od AI fakt ne :)
    KUBAJZZ
    KUBAJZZ --- ---
    PRAASHEK: taky me to teď zajímá, protože si chci taky vyrobit liquid z BHO. Zeptal jsem se na to AI a dostal tuto odpověď.

Výroba butanového extraktu (BHO) (tzv. "honey oil") a jeho smíchání s VG pro vaporizaci nebo tinkturu je možná, ale vyžaduje správný postup dekarboxylace a bezpečné zacházení. Zde je návod:

---

1. Výroba BHO – Bezpečnostní upozornění

Extrakce pomocí butanu je vysoce nebezpečná kvůli hořlavosti butanu. Doporučuje se provádět ji pouze v profesionálně vybavených laboratořích nebo pod dohledem zkušených osob v dobře větraném prostoru venku.

Pokud se do toho přesto pustíte, postupujte s extrémní opatrností.

---

2. Dekarboxylace BHO:

Po extrakci BHO budete muset provést dekarboxylaci, pokud chcete aktivovat THC pro vaporizaci nebo tinktury:

1. Příprava:

Rozetřete BHO na pečicí papír nebo silikonovou podložku vhodnou do trouby.

Předehřejte troubu na 110–120 °C.

2. Pečení:

Vložte BHO do trouby a zahřívejte po dobu 20–30 minut.

Sledujte změnu konzistence – směs by měla být méně viskózní a rovnoměrná.

---

3. Rozpuštění BHO v VG:

1. Smíchání:

Ohřejte VG na teplotu 60–70 °C (např. ve vodní lázni) pro lepší mísení.

Přidejte dekarboxylované BHO do teplého VG a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.

2. Poměr:

Doporučený poměr je cca 1 g BHO na 10–20 ml VG (můžete upravit podle požadované síly).

3. Chlazení:

Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu a uskladněte v uzavřené lahvičce.

---

Tipy:

Při vaporizaci je vhodné přidat i malé množství PG (propylenglykol) pro lepší viskozitu a tvorbu páry.

Pro zachování chuti a účinnosti směs chraňte před světlem a teplem.

Pokud vám jde primárně o vaporizaci, můžete zvážit použití destilátu THC, který je jednodušší pro míchání s VG/PG směsí.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    XCIDER: a konkrétně jaký produkt jsi zkoušel rozmíchat? já totiž vidím, že i ty "destiláty" jsou v různých formách
    LEXXA: tak zrovna CBD se dělá i ve formě prášku rozpustého ve vodě, ale ty ostatní, co mě hlavně zajímají, se takhle zatím sehnat nedají
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam