• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ELDAGrafické techniky - knihtisk, dřevoryt, linoryt, mědiryt, lept, litografie, sítotisk, fotogravura atd.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    381007: ja myslim ze by to melo vydrzet dlouho..idealni to mit uskladne nekde v temnu a chladu...a neslepene na sobe :)
    381007
    381007 --- ---
    Ahoj, mám dotaz na vás, kteří děláte sublimaci na textil: Když vytisknete na sublimační papír nějaký obrázek, je možné ho použít (přetisknout v lisu) až po nějaké době? Jestli prostě jde mít předtisknuté nějaké obrázky do zásoby (s řezanými potisky to tak dělám, prostě si je vyřežu, vyseparuju a použiju až potřebuju...). Nezkoušel to někdo z Vás? Popř. jak dlouho vydrží "funkční". Díky moc :).
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MARTYZAN: hele, dopadlo to víceméně nad očekávání dobře... bál sem se že sem zmrvil grafiky a že to nebude sedět a cajk.

    afd8b0e2-9cb6-4b75-9468-0f84eb8fcd79
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    PEETIK: jen 4 barvy? ;)..to jsem zvědavý na přesnost soutisku...jinak vypadá stolík moc hezky..
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MARTYZAN: tak už stůl dorazil....ted to testují, na výrobku zatím jen 4 barvy mají být. Tak uvidíme jak dlouho to bude trva, schnout. Mají tam na dílně velký sušák na lakování, takže můžou urychlit suešení...







    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    PEETIK: hmmm... tak na to nevím co říct ;)
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MARTYZAN: já nevím, kdy se teď ukážu v práci... mám homeoffice. Ale asi ze brzo doma vystřídáme a pak nafotím.

    Každopádně šef je takovej, že musí mít všechno. Takže před třema rokama někde na nějakým průmyslovým veletrhu viděl sítotiskový poloautomat... tak si ho pořídil :D Doteď tam stojí netknutě, že na tom nikdo neumí pracovat :D A protože na tom poloautomatu neumí nikdo pracovat a hěh stroje stojí peníze, tak pořídil ten manuální stroj... jenže u nás nikdo nedělal nikdy se sítotiskem :D Já před lety akorát trička. Jenže já tam sem od jiné práce, né na dilně. Mno, takže to bude ještě veselé. A když sem komunikoval s firmou co nám dodá síta a barvy, tak mě ještě uporozřnovali, že jsou potřeba k barvám nějaká tužidla, zpomalovače, ředidla, že se barvy mají míchat a tak...mno tak sem na tu výrobu sám zvědav, jak to dopadne :D když nikdo o tom nic neví :)
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    PEETIK: ukazes?:)
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    TENZO: vyřešeno, nakoupen celý stůl z polska :D tak sem zvědav na kvalitu :))

    Bohužel co bude za tím práce si šef nedokáže uvědomit, si myslím, že se bude jen patlat barva a toť vše. ALe že se musí používat nějak další ředidla, zpomalovače to už nevidí... tak sám sem na to zvědav
    TENZO
    TENZO --- ---
    PEETIK: jak na to spechas? asi by se dal vyrobit.
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    PEETIK: Zkus hledat na bazoši...zadej si sítotisk...něco tam je..
    Sítotisk - bazar - Bazos.cz
    https://www.bazos.cz/...hp?hledat=s%C3%ADtotisk&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&order=&crz=20
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Věděli byste mi poradit, kde by se dal sehnat sítotiskový stůl? Nejlépe bazarový :) Nebo o někom, kdo by měl praxi s výrobou stolu na sítotisk? Či eventuelně pod jakým názvem, výrazem hledat?

    Dneska jsem byl na výzvědné akci v jedné větší společnosti, jaký že používají stoly a mají tam nějaký kupovaný a pak nějaký takovýto handmade...

    Mají takovéto, a takové bysme taky potřebovali do práce....
    BARBORABRAMBORA
    BARBORABRAMBORA --- ---
    Ahoj, zvu na přednášu Martina Amstutze – švýcarského knihtiskaře, bývalého baleťáka, lidského pavouka, vydavatele legendárních knihtiskových novin Wochenblatt.
    Ve čtvrtek, v 18.00, Xao, Krymská 29. Budou chlebíčky.

    https://www.facebook.com/.../124739785348306/?notif_t=plan_user_associated¬if_id=1579546631050681

    SWAX
    SWAX --- ---
    Zdravím vás ve spolek. Mám speciální dotaz... mám žít poziční karusel, spoustu chemie k tomu, rámy, barvy, no proste vsechno(teda aspoň s tím sem to koupili) je tu někdo kdo by mi dokázal pomoci se v tom všem zorientovat?
    DOMINGO
    DOMINGO --- ---
    https://domingoart.webnode.cz/ Ahoj všem, věnuji se linorytu s gustem. Málokdo v této době tiskne ručně, všichni jedou v grafických editorech a tabletech. (Práce pc grafika rozhodně dobrá na uživení.) Jukněte na mý věci :)

    CABOWITZ
    CABOWITZ --- ---
    Aktuální výstava / Current exhibition

    Čejka, Čumlivski, Klepoch
    V znamení Pentódy
    Výstava potrvá do 20. února. 2019
    CYLAH
    CYLAH --- ---
    Děkuju za odpovědi :)

    Koupila jsem Javanu pro (ob)tisk na textil, ale jsem zklamaná. Je málo přilnavá, nebo moc řídká - po rozválení na skle i po nanesení na lino to zůstává s takovou hodně hrubou vlnkatou texturou a je to vidět i na tisku. Lino touhle barvou v detailu nejde pokrýt rovnoměrně. Co si pamatuju z dřívějška, když jsem tiskla olejovýma barvama, byly mnohem víc lepkavý a po rozválení i nanesení ta barva měla hodně jemnou strukturu. Vypadala, jako by se třpytila. Takhle to holt asi s žádnou vodou ředitelnou barvou nepůjde, co?

    Zeptala jsem se na Instagramu dvou lidí, co tisknou i na textil a líbí se mi jejich výsledky, co používají (btw jednou z nich je vámi zmíněná follysomeprints). Oba mi doporučili Speedball Fabric Block Printing Ink (vodou ředitelná, netoxická), ale u nás není k sehnání a zatím nevím odkud to objednat ze zahraničí. Kdybyste někdo tohle řešil a na něco přišel, budu ráda když mi ještě dáte vědět :)
    PETKA
    PETKA --- ---
    MARTYZAN
    MARTYZAN --- ---
    PETKA: to jsou lino barvy primárně na papír..bych řekl..o textilu jsem tam nic nenašel..třeba známí to řeší ve výtvarce barvama na offset..ale pro praní se barva dost vyšisuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam