DAVIDOWITCH: nic jako Maruška neexistuje, především :-) je to nějaký vás výsměšný pojem, kterým maskujete, že jste v podstatě ani vy nedostali nápad, jak sestavovat binární B+ strom s přiměřenou složitostí - třeba O(n), ale ideálně daleko lepší. v podstatě to tady všichni zahráli do autu, že je to nepodstatné a nudné téma, a že by taková datová struktura stejně byla skoro nanic (což rozhodně není pravda - i když je fakt, že jsem o ní přemýšlel hlavně předtím, než jsem se dozvěděl, že na současných PC architekturách je realloc() zřejmě implementovaný bez nutnosti zdlouhavě kopírovat rozsáhlé bloky paměti - což rozhodně mění situaci, když se bavíme o dynamických datových strukturách)
a nevím, kdo tu prezentoval, že refcounty jsou zdaleka nejlepší strategie správy paměti, a že C++ je nejlepší prakticky na všechno.... takže jsem bral jako hotovou věc, že je to součástí většiny implementací... ale teď se dovídám, že je na to potřeba použít nějaký rozšiřující toolkit, jinak tam k dispozici nejsou... takže ono to je celé složitější.
skutečně mi to připomíná situaci v řadě jiných klubů, kde třeba 2-3 roky mluvím o něčem, o čem se v té době běžně nemluví, a ani přesně nevím, jakým buzzwordem to média označí, když o tom mluvit začnou - viz např. "smart grid" v energetice, apod.
chápu, že ustálené odborné pojmy a "buzzwordy" provařované v médiích jsou něco trochu jiného - ale zrovna "smart pointer" mě přijde spíš jako buzzword, než nějaký ustálený odborný termín - všechny reference na objekt např. v Pythonu jsou tím pádem (nejspíš) "smart pointery" - ale určitě tomu tak nikdo nebude říkat - jsou to prostě reference na objekt a tečka, že jo.