• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    XCHAOS: Ja nevim, jakakoliv referencni knizka k Ccku co mne napada ma u "malloc" poznamku "see: free, realloc". Tak sem asi poslusne seeoval. Vim o reallocu pres 15 let, takze bohuzel presnejc tezko reknu odkud.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: no ale ty stejne neprogramujes, ty zatim jen vymyslis zaklady programovaciho jazyka, pokud to dobre chapu. tak delas to teda jen pro sebe nebo i pro nekoho jineho? pro koho?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: dobře... ale ty víš o někom, kdo by se skutečně UČIL programovat podle manuálových stránek ? v jakém pořadí je pak podle tebe má studovat, nebo jak si to představuješ ?

samozřejmě, že manuálové stránky jsou výborný zdroj pro toho, kdo aspoň trochu ví, co hledá... ale než víš, co hledáš, tak musíš mít nějaký počáteční záchytný bod... mezi hello world ! a jakýmkoliv použitelnějším programem je obrovský kus cesty.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: ...a musí mi o něco jít ? mají snad lidi, jejichž motivace není čistě racionální (nebo možná je, ale není to v daný moment zjevné pro ně, nebo pro někoho dalšího), zakázáno programovat ? :-)

REDGUY: vycházím jen z toho, že jako pro začátečníky je "lepší než Ruby" prakticky cokoliv :-)

ne fakt... někomu, kdo to myslí s programováním vážně, a současně je začátečník, bych asi doporučil Python. jenže kdo říká, že to všichni začátečníci musí myslet s programováním vážně ?

Pokud si uvědomíte, kolik lidí začne a skončí s nějakým bastlením v PHP, tak sakra: co je tak špatného na mém bastlení ? (kromě toho, že jsem už 10 let nic v Céčku nereasnul, když nepočítám jeden obskurní úzce specializovaný bastl bez jakéhokoliv GUI ?)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: kde je realloc() nějak hezky srozumitelně vysvětlený - wut? Co na nem potrebujes "hezky srozumitelne" vysvetlit?

The realloc() function tries to change the size of the allocation pointed to by ptr to size,
         and returns ptr.  If there is not enough room to enlarge the memory allocation pointed to by
         ptr, realloc() creates a new allocation, copies as much of the old data pointed to by ptr as
         will fit to the new allocation, frees the old allocation, and returns a pointer to the allo-
         cated memory.  If ptr is NULL, realloc() is identical to a call to malloc() for size bytes.
         If size is zero and ptr is not NULL, a new, minimum sized object is allocated and the original
         object is freed.  When extending a region allocated with calloc(3), realloc(3) does not guar-
         antee that the additional memory is also zero-filled.

A hotovo.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: "kdo chce dobře placenou práci, tak šup pryč z tohohle klubu" - uplatenni se na trhu neni zdaleka jen o dobre placene praci. Je to o praci ktera te bavi, kde pracujes s prima lidma a tak dale - treba i na open source projektu. Existuji tisice FOSS projektu v C++. Kolik jich je v Cll1? Nula nebo jeden, pokud pocitam i verzi Cll1 kterou ty sam oznacujes za obsolete. Kde mam vetsi sanci ze najdu zajimavou praci? Slozite pocty 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: u mě to mělo dost historický důvody, to jsme už rozebírali (ne na všech platformách je to efektivní nástroj... ). a kromě toho, všechny učebnice C se už v 90tých letech snažily co nejrychleji přejít od základů C k vysvětlování výhod C++

fakt by mě zajímal příklad nějaké učebnice C, kde je realloc() nějak hezky srozumitelně vysvětlený... a vlastně by mě zajímalo, odkud se tady kdo to C vlastně učil, když jsme u toho.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Aha. Takze transformace z "kandidat do OCC" pres "jazyk pro zacatecniky" pokracuje do "jazyk pro velke projekty ve kterych budu pracovat ja a rada dalsich lidi, kteri umi C++ ale s kterymi nebude mozne se dohodnout na pouzivani urcite podmnoziny C++", ano?

Cili predpokladas, ze existuje nejaka nenulova mnozina lidi, co (a) umi C++, (b) chteji s tebou spolupracovat na nejakem vetsim projektu a zaroven (c) jsou ochotni misto prace v C++, ktere umi a zvladaji, investovat znacne mnozstvi casu do uceni se tveho bastlu a pouzivat ho? Rozumim tomu dobre?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    No mne spis nez vicerozmerny pole prekvalipa neznalost reallocu, coz mi prijde jako naprosto zakladni zalezitost jakyhokoliv trochu efektivniho programovani.
    Kazdopadne, pokud jdes smerem na webovy vyuziti, proc se vic nezameris na nejaky multicore a multimachine ficury, nez tam cpat neco co kdyz bude clovek potrebovat, tak si napise ve vyssim jazyce?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: pokud ti nejde o byznys, o co ti teda jde? o promysleny akademicky proof-of-concept zjevne taky ne.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ad to uplatnění jednotlivých programátorských dovedností na trhu - tak TOHLE je slovo do pranice ! mimochodem - kde jsem říkal, že chci pomoci uplatnění někoho na trhu práce ? kdo chce dobře placenou práci, tak šup pryč z tohohle klubu... dale lepší se jít učit programovat v C++ a pak se nechat zaměstnat v nějakám High Frequency Trading teamu, nebo tak něco... v tom jsou velké peníze... v tom co já vymýšlím určitě ne...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ISTEVE: myslel jsem si, že využívám, ale nedávno sem někdo hodil odkaz na jakýsi onilne test (myslím jsem dal odkaz do záhlaví) - a musím říct, že třeba s vícerozměrnými poli lze opravdu dělat pekelné věci :-)

tedy... opravdu nejsem žádný C guru... a vím o pár featurách, které spíše ignoruju, a určitě jsou nějaké, které vůbec neznám.

REDGUY: problém je, že programování není tak docela sólová činnost... a ostatní kolem mě tyto featury používat budou. já je nebudu chápat a z toho vznikne, ehm... mnoho sefgaultů a core dumpů, přinejmenším :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    REDGUY: s/plytvat pri uceni/plytvat casem pri uceni/
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    XCHAOS: To skoro rikas, jako kdyz by C++ open source byl vzacnost ;]

Mimochodem, vazne vyuzivas vsechny featury C?;) Nebo je ignorujes, stejne jako bys je mohl ignorovat u C++?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: že v C++ jsou věci, co nepotřebuju - no a? Vadi nejak? Skodi nejak? Omezujou te nejak? Nikoliv. Tak v cem je problem? Proc proste nepouzivas v C++ to co chces a zbytek neignorujes?

já se chci zaměřit spíš na ty, co ještě C++ neumí a tudíž jsou ochotní dělat za méně nebo dokonce zadarmo - tohle nedava smysl hned ze dvou duvodu. Za prve: jeste pred chvili jsi tvrdil, ze tvym cilem je Obfuscated C Contest. A ted najednou delas jazyk zamerenej na zacatecnikuy? Uz jsem to jednou psal, ale znova: poradne nadefinuj co vlastne delas, jinak je jakakoliv debata nesmyslna - a to tvoji vinou. Samozrejme, nemusim asi zduvodnovat svoji teorii ze to nikdy poradne neudelas, protoze neustale meneni cile je tvoji zasadni argumentacni technikou a zpusobem uhybani pred kritikou, ze? 8))

No a za druhe: Takze ty chces pomoct programatorum - zacatecnikum, kteri protoze poradne neumi C++ musi brat hure placenou praci tak, ze je nechas plytvat pri uceni tveho jazyka, takze nakonec budou umet tvuj nekompatibilni bastl s velmi omezenou funkcnosti a nulovym rozsirenim, coz jejich uplatneni na trhu _vubec_ nepomuze? Prijde ti to jako pricetny plan?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: já jsem neřekl, že chci něco, co v C++ nejde... spíš to od začátku říkám naopak... že v C++ jsou věci, co nepotřebuju...

(.. anavíc C++ programátoři jsou od hodiny většinou dost draze placení a já se chci zaměřit spíš na ty, co ještě C++ neumí a tudíž jsou ochotní dělat za méně nebo dokonce zadarmo :-) což je pro open source hnutí taky důležité..)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: že '+' je v C vždy jen nějaký druh matematické operace - zatímco v C++ to může být téměř cokoliv Jestli je tohle tvuj jediny argument, pak je tady samozrejme snadna pomoc: vis ze te vubec, ale vubec nic nenuti overloading v C++ pouzivat? Ze z nej muzes pouzivat jen to co chces - a mam velmi intenzivni pocit, ze to co chces od sveho jazyka C++ zcela bez problemu splnuje (resp. je mnohem snazsi naucit ho to nez to slozite roubovat na C). Nebo si myslis neco jineho? Ktere vlastni chces mit ve svem jazyce, ktere v C++ nejsou/nejdou?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANT_39: lojban neznám, ale esperanto vnímám jako vceklu fascinující záležitost.

(BTW, dobrý nápad by bylo rozšířit Google translate i na programovací jazyky ... :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: Primer s prirozenymi jazyky kulha. Kdyz uz, tak to, co delas, je vylepsovani esperanta smerem, kde uz je lojban (treba strojova analyza, nebo se ti libi zasobnikove operace), ale lojban samotny nechtes, protoze je divnej.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: Záhlaví se od poslední návštěvy nezměnilo. ... aneb http://en.wikipedia.org/wiki/International_Obfuscated_C_Code_Contest

... víceméně, jde mi jen o to, že tajně doufám, že můj výtvor do této soutěže jednou někdo přihlásí. stačí ? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam