ISTEVE: technický dotaz - on vlastně může signál přijít UVNITŘ volání nějaké funkce z userspace knihovny, co ? no ty jo...
jinak v Pythonu se mi tedy stisknutí Ctrl+C interpretuje jako chyba ? potom ovšem už chápu, proč guruové kritizují používání obecného, nespecifického except ! to totiž může vést k ještě divnějším koncům, než by člověk čekal...
popravdě: o tom, jak se chovají vyjímky v C++ až tak moc nevím, a o Pythonu akorát chápu, že jsem ty vyjímky používal spíše špatně.
ale co s tím ? jaké chování by tedy očekával C programátor, u konstrukce try { } ? tedy, jaké chování by asi C programátor očekával u neodchycené vyjímky, aby to nebylo "proti synergii jazyka" ? (čisté C má ve zvyku chyby samo o sobě ignorovat - nicméně já bych měl tendenci nespecifickou vykímku aspoň zalogovat... zalogovat každé POSIX errno, resp. každý POSIX strerror, který nastane "pod kapotou" frameworku - v "čistém" C kódu by byla tendence tyto chyby ignorovat - zatímco já bych měl tendenci neodchycené vyjímky na konci programu vypsat (nebo je nechat programátora odchytávat z aběhu a logovat)