ANT_39: hmm, něco na tom je. víceméně, proto uvažuju o makru "escape", které by bylo doporučenou náhradou break, a bylo by implementované jako nastavení nějakého příznaku + continue. to by řešilo problém mísení kontextů a mých iterátorů.
pořád to ale neřeší problém mísení kontextů a smyček. jak říkám, uvést u flow-control maker jejich chování v případě break; bude nutnost, a ty pořád znovu opakuješ "ale já nechci číst žádné manuály". to je ale potom těžké... pochopitelně, nějaký klikací woknista by asi mohl být překvapen (pokud programuje)... ale prakticky u jakéhokoliv programování pod Linuxem se čte dokumentace HODNĚ... a víceméně, u každé konstrukce, kterou použiješ v jakémkoliv jazyce, se předpokládá, že do manuálu ses předtím podíval (nikdo mi nemůže zabránit, abych pro svoje makra udělal i normální manuálové stránky, např. v sekci 3 ...)
jak jsem se snažil vysvětlit: min (pro někoho) nečekané chování se může vyskytnout ve spoustě situací.. nejsem v tomhle nijak horší, než nečekané chování čehokoliv jiného.
REDGUY: to máš jako rozhodování, jestli se chceš naučit řídit moped nebo traktor :-)