nechci tu rozjíždět obecný flejm proti českým ani americkým přednáškám u tabule - pokud bych ho vůbec rozjížděl, tak v již zmiňovaném klubu
[ college drop-outs (kolikrát jste nedokončili vysokou školu ? jaký je rekord ?) ] - ale přeci jen: jsem fakt hodně "textově" (případně i obrazově, ale většinou musí jít o větší kvalitu grafiky, než křídou na tabuli - aspoň něco z OpenOffice Draw :-) ) orientovaný, a silně pochybuju, že by mě jakýkoliv videozáznam někoho mluvícího u tabule "předal nějakou intuici" (to už spíš věřím, že osobní účast na té přednášce - tam bych měl šanci sledovat, jak to funguje na ostatní, apod.)
Sledování hýbajících se obrázků je pro mě v lepším případě zábava, v horším případě nuda. na videa na internetu se koukám jako na zábavu (a to i v případě, že jsou technická/informativní). především by šlo o to, že textový přepis naprosté většiny toho, co nějaká "mluvící hlava" říká na Internetu bych prolítl daleko rychleji, než kolik minut to video trvá. Psané slovo představuje jednu z nejstarších forem datové komprese (diskutabilní je, jestli je to komprese bezeztrátová) - život je příliš krátký, než abych ho trávil sledováním videí. Víceméně minimálně do té míry, do jaké nenávidím matematiku, mám rád psané slovo (s jedinou pozoruhodnou vyjímkou: dokumentace k softwaru, ať už jí mám sám psát, nebo jen číst :-) z toho vyplývá, že mým ideálem je samodokumentující software, srozumitelný stroji i člověku)