• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSANSI C/C99 (specifikace), GNU C (gcc, glibc), Tiny C (tcc) a POSIX - ne nutně C++,g++,libstdc++ nebo Win32 API
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XCHAOS: Pripada mi, ze zrovna pro tenhle druh viru ti Linux k nicemu neni. Kdyby na zajimavych Iranskych sajtach meli masivni instalace RHELu, tak by proste dotycny tym nasel RHELove exploity a napsal virus pro RHEL.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DAVIDOWITCH: jsem nějak tušil, že něco takového existuje ale neřešil to... ale že je v tom napsaný nějaký špionážní ultravirus, to mě přijde jako dobrá reklama :-) jako mě viry nikdy moc nezajímaly.. vyřešil jsem je přechodem na Linux. (větší frajeřina mě přišlo psát soft, který "zaviruje" lidi, aby ho kopírovali než soft, který se kopíruje sám :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    eh, tos objevil Lua az ted, nebo jak to mame chapat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Offtopic/zábavné: Malware Flame byl prý částečně napsaný v jazyce Lua:
    Spy malware infecting Iranian networks is engineering marvel to behold | Ars Technica
    http://arstechnica.com/security/2012/05/spy-malware-infecting-iranian-networks-is-engineering-marvel-to-behold/
    Lua 5.2 readme
    http://www.lua.org/manual/5.2/readme.html
    Lua is a powerful, fast, lightweight, embeddable scripting language developed by a team at PUC-Rio, the Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro in Brazil.

... chápete už, že moje C<<1 s jeho liberální garbage collection by zdaleka nebylo největší šíleností na daném poli? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PIGSTER: pozor - jedna z tezí tohoto klubu je, že čisté C samozřejmě také umí objekty (a to včetně plného polymorfismu - nejen holé datové struktury bez informace o tom, co s nimi jde dělat). od C++ se neliší tím, že by neumožňovalo objektově programovat - ale tím, že nijak nepodporuje dědičnost.

...a protože objektový zápis v čistém C je těžkopádný, tak jsem samozřejmě jeden čas uvažoval o tom, udělat nějaký pre-compiler, který by (pro člověka obtížně čitelný) objektový C zdroják generoval z něčeho, co by připomínalo běžný vyšší programovací jazyk... no ale diskuze o tomto tady už jednou proběhla ... a vlastně chybí motivace dělat to zrovna takto :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    PIGSTER: Nevim.
    Jediny co mne k tomu napada je, ze tenhle compiler: http://ispc.github.com/
    ma jeste nepublikovanou konkurenci (taky od intelu, taky z graficky skupiny), ktera prelozi do C++ s intrinsicama, aby do toho pak clovek mohl vlizt a pripadne rucne upravit, a zaroven necha optimalizace na ICC.
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    DAVIDOWITCH: jo - uhm - dejme tomu - kompilovat do C jako do strojoveho kodu me nejak nenapdalo - necitelny to bude asi dost no, napada me jedinej duvod, proc to delat - pouzit to jako platformne nezavislej mezistupen .... vazne by to mohlo bejt k necemu realne uzitecny?
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Umeni triceti vterin :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    sakra, tricet vterin 8(
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    PIGSTER: Ehm... jako treba objektove C++ do neobjektoveho strojaku? Objektovost nebo neobjektovost ciloveho jazyka nema se slozitosti kompilace zas tak moc spolecneho.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    PIGSTER: No pockej, tak nakonec to skonci v ciste neobjektovym strojovym kodu, takze ten skok muze udelat o neco driv.. akorat to nebude uplne citelny.. a dost mozna by si tam musel vykompilovat i kus JIT masinerie
    PIGSTER
    PIGSTER --- ---
    XCHAOS: objektovej jazyk se do bezobjektovyho kompiluje dost blbe - takze leda do nejaky objektovy nadstavby (jiny nez c++, ten to uz umi)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    až to půjde zkompilovat i do C, vzbuďte mě :-)
    Haxe - programovací jazyk kompilovatelný do JavaScriptu, C#, PHP a dalších - Zdroják
    http://www.zdrojak.cz/zpravicky/haxe-programovaci-jazyk-kompilovatelny-do-javascriptu-c-php-a-dalsich/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIKROCENTRISTA: mě to ale nebaví... pořád se se všema hádat. víc mě baví třeba srovnávat různé programátorské postupy (samozřejmě je slušná pravděpodobnost, že s přístupem "dělá se to takhle, dělají to tak všichni, dělalo se to tak vždycky a basta" budu mít tendenci polemizovat vždy :-)
    JIKROCENTRISTA
    JIKROCENTRISTA --- ---
    XCHAOS: Ja bych preferoval doposavadni smerovani klubu, tj. "XCHAOS vs. the World", to by neslo? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

Jaké si přejete další směrování klubu pro nejbližší cca měsíc?

7 hlasy od 7 respondentů

XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FRONEMA: jako já tě nechci odsouvat úplně off-klub, ale rád bych tě tady udržel aspoň mírně v mezích on-topic...
      FRONEMA
      FRONEMA --- ---
      XCHAOS: ja se ochotne presunu kamkoli kde me nekdo oslovi :)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      FRONEMA: kdyby k sobě všechny ženy dodávaly návod k použití, byl by svět daleko jednodušší místo :-) (a to ne nutně ve smyslu "horší a nudnější")

ach jo, nechcete tohle řešit spíš v [ Seznamka unixaru, unixacek, programatoru, programatorek a jine haveti pocitacove... ] ... tenhle klub je sice "seznamka programátorů a programátorek v céčku" - ale myšleno po čistě praktické stránce (např. pokud někdo chce vyvíjet společný open source projekt v C, apod.)
      XCHAOS
      XCHAOS --- ---
      HARVIE: tak ono to právě docela exaktní je... ale ženy jsou objektově orientované a často vyžadují striktní rozlišování co je public a co private (což je v tomhle klubu offtopic... v céčku a pythonu je "private" vše, co začíná podtržítkem - takový symboly se neexportují na symbol tape - což je pojem, který dokonce i mě, který začínal s kazeťákem a osmibitem, nebyl zpočátku zcela zjevný, co znamenal :-)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam