DAVIDOWITCH: jak na co :-) co se "literálů" týče s anonymními strukturami je tam dost problém a anonymní funkce nemá vůbec, například :-)
já víceméně uvažuju třemi až čtyřmi směry, na poli programování:
1) vylepšit si Céčko vlastními "dialektem" (asi jako javascriptové knihovny/toolkity), to tu bylo mocně napadeno a já se zasekl, že to nechci uvolnit polovičaté, ale fakt mocné (že nikdo nepozná, že je pod tím C) (a asi jediný, kdo něco takového poptává, jsem já :-)
2) vymyslet něco jako C++, co nebude C++, ale bude to přímo obsahovat fragmenty C kódu (a např. by se z toho strojově generoval přeložitelný C zdroják) .. tady mi ale přijde fakt jednodušší naučit se rovnou C++ :-)
3) vymyslet něco ještě příjemnějšího, než Python, dynamicky typovaného a úplně beze stop C (a např. by se z toho generoval přeložitelný C zdroják). (po tomhle by možná i poptávka byla)
případně ještě 4) další interpretr, napsaný v C, ale těch jsou už kvanta a trh je tímhle směrem nasycen (a ztrací to kouzlo i tím, že jakékoliv extenze základů jazyka znamenají znovu návrat na vrstvu C).