REDGUY: mno, já nikdy nepolemizoval s tím, že vždy bude existovat nějaký další level abstrakce, kterému už nerozumím ... tedy cokoliv, v čem programuju, je pro mě "programovací jazyk Blub", neboli: jsem účastník matematické (či v tomto spíše programátorské) paralympiády :-)
Teorie jazyka Blub ovšem taky předpokládá, že každý, kdo používá vyšší level abstrakce, plně chápe všechny nižší levely abstrakce, které jsou pod ním. Ale to je právě ten háček!
Debata v tomhle klubu (a u Céčka) je ale zajímavá subverze: ptám se často, jestli všichni, kteří používají vyšší jazyky (dnes hlavně Java, Javascript... z těch ostatních Python, PHP, Perl, největší guruové pak C++) plně chápou ty nižší levely abstrakce a důsledky, které vyplývají z toho, že ten jejich level musel někdo implementovat na tom nižším levelu.
No nic. Dnes asi na to opravdu nemám čas. Možná ale začínáš chápat, v čem u mě byl vždycky problém - je to v tom, že mám problém přijmout ten další level abstrakce "nad Blubem", aniž bych chápal, jak je to udělané "uvnitř" (ale současně taky "k čemu je") (S tím, že poté, co to pochopím, se možná smířím s tím, že to budu používat stejně, jako všichni ostatní, a ne nějak samorostle...)