REDGUY: aby bylo jasné, mě se líbí, že v Pythonu můžu napsat prakticky všechno na jeden řádek... naučil jsem se to během cca 2 let praxe před mnoha lety. Ale zjistil jsem, že pro nově příchozí je to podobně nesrozumitelné, jako pro mě třeba styl programování v Perlu, kdy většina kódu je jen pár obludných regexpů...
na druhou stranu, zatím jsem se v Pythonu nedostal k tomu, že bych vyvíjel třeba vlastní iterovatelné objekty (přitom, když se zamyslíš nad tím, že většina kódu si vystačí s if, for a rekurzí, tak právě snadná výroba nových iterovatelných objektů, které přitom nemusí být celé v paměti, je asi poslední směr v programování,který jsem nevyzkoušel.. a je fakt, že skoro v jakémkoliv "dialektu C" by výroba takových objektů byla těžká.. a v tom co jsem navrhoval, by programátoři museli používat v podstatě jen ty, které bych jim prefabrikoval.
moc nesleduju, kam se vyvíjí javascript, ale co jsem pochopil, tak se v tom dnes píše kdeco... a hodně se ustupuje od dědičnosti objektů (což je věc, která si mi nikdy nezískala). pro mě osobně vždycky daleko důležitější než dědění vlastností bylo procházení nějakých seznamů, jejichž velikost předem neznám (asi jsem poznamenaný tím, jak dlouho mi na různých školách šikanovali matematici s jejich operátory obrácené E "existuje alespoň jeden" a obrácené A "platí pro všechny", což se v programování tak trochu překládá jako if a for ... :-)
ještě k tomu mám jednu věc, kterou odpovím ale id KEJML