XCHAOS: Ach jo. No tak postupne.
mě se líbí, že v Pythonu můžu napsat prakticky všechno na jeden řádek... naučil jsem se to běhema cca 2 let praxe. Ale zjistil jsem, že pro nově příchozí je to podobně nesrozumitelné - dva roky na nauceni onelineru? Hmmm. Nemluve o tom, ze nadmerne pouzivani onelineru je zvrhlost, ktere je nesrozumitelna nejen pro "nove prichozi", ale pro vsechny.
podobně nesrozumitelné, jako pro mě třeba styl programování v Perlu, kdy většina kódu je jen pár obludných regexpů - pitomost, zase mluvis o necem, cemu fakt nerozumis. Vzhledem k tomu, ze Perl nemumis, tak neni divu, ze je pro tebe nesrozumitelnej a neni divu, ze meles nesmysly o tom, jak vypada Perlovej kod.
a v tom co jsem navrhoval, by programátoři museli používat v podstatě jen ty, které bych jim prefabrikoval. - a to je znovu to, na co jsem se ptal a co dusledne ignorujes: proc je podle tebe "zjednoduseni", kdyz v tvem jazyce necio nebude? V pythonu se ty custom iteratory ucit nemusim, muzu klidne pracovat bez nich a naucit se je, az kdyz je potrebuju. Proc by proboha melo bejt lepsi, kdyz tam vubec nebudou? Odpovis na tohle, nebo to budes zase ignorovat?
pro mě osobně vždycky daleko důležitější než dědění vlastností bylo procházení nějakých seznamů, jejichž velikost předem neznám - /facepalm. To neni ani srovnavani jablek s hruskama, to jsou jabka a ryby.
XCHAOS:
námatkou plácnu, parametry připojování do databáze budou součást konfigurace celého prostředí a ne úkolem pro programátora (prostě jsou věci, které konfigurují admini a od těch bych programátory algoritmů asi úplně odfiltroval - stejně to, že to každá aplikace má jinak, jen přidělává práci..) - ach boze. Protoze konfigurace databaze je zasadni problem, kterej fakt neni uz davno vyresenej treba dvanacti faktorama a podobne. Jeste ze mame XChaose, kterej to vyresi! 8))
XCHAOS: Hele, takovyhle povidani je off-topic nebo on-topic? A pokud to prvni, tak porad jsou za off-topic bananmy? 8)))