• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    CHIMERA: No jo, já chci taky Nobelovku. :-)))
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    YMLADRIS: taky jsem v možnostech nenašla nic pro sebe :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    CHIMERA: to by mohlo mit neco spolecneho s petkou, mam pocit
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: sorry - včera jsem byla pryč....
    moje trojkovost je v některých bodech jiná než Kilianova.... a to je tím, že jsem v podstatě 6 na druhou. Když se dostanu do nějakého stresu (většinou pracovního) dochází k tomu, že v podstatě přepnu tak, aby byl vidět můj výkon, rozhodnost dosáhnout svého.... prostě jedu jako lokomotiva - středem a tak jak jsem řekla to bude (teda pokud nemá někdo lepší nápad).... soutěž jako takovou prožívám minimálně - přece vím, že na to mám a dokážu to co jsem řekla (neříkám něco o čem bych nebyla vnitřně přesvědčená). Osobně mám svojí trojku ráda - má jasno - v tom co děla a jak.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    YML já bych ráda hlasovala, ale nehodí se tam pro mě nic.
    prosila bych přidat možnost něco ve smyslu Nobelova cena za vědu :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Já jako 9 mám pocit, že bych mohla být mistrem světa v plkání o nesmrtelnosti chrousta...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: noo nevim totiz ani jak interpretovat vysledky :)

    jen myslim ze varhany pod vodou jsou dostatecne strelene pro ctyrky

    ad skok do dalky - mate taky dojem, ze vsichni vrcholovi sportovci disciplin kde vyhrava jedinec jsou trojky? nebo co by totiz mohli byt... 1,2,4,5,6,7,8, ani 9 neee, ne? ;-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tak test skutečně nefunguje. Nedávno jsme o tom hovořili k KILIANEM a zkusili bychom udělat jiný trochu přehlednější a podrobnější test.

    TAKŽE SLOVENSKÝ TEST, MOMENTÁLNĚ ODJÍMÁM ZE ZÁHLAVÍ.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KILIAN: Přesné a trefné. Díky.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: no to je super anketa:-))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    DRAGEL: pravdu v tomto díš. Za sebe mohu říci, že enneagram nemilostrdně řeže všechny typy a zároveň jednotlice může probudit.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    MEDVIDEK: Takže na tvou otázku odpovím celkem stručně protože nestíhám. V pátek tady nebudu, protože jsem v Praze na SC.
    Šestky jsme zatím neprobírali, takže ve stručnosti - je to svět strachů, obav a nejistot. Takže, když se dostanu do stresu a tlaku, jdu do akce, protože ale nejsem uvnitř moc jistý, znažím se prosadit. Velice snadno mám tendenci sklouznout do soutěžení, sebeprosazování a šíření image úspěchu kolem sebe. Jenže protože to nemá pevný základ, jsem ve stresu a navenek to pak vypadá hodně křečovitě.
    Mohu uvést jeden příklad, jak to vypadá v extrémní podobě. Určitě vzpomínáte na Aničku "Dajdou". Cítím ji hodně šestkově. Nejistoty uvnitř, ale na venek obrovské sebeprosazování.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    zkusila jsem na tu trojkovitost v nasich zivotech dat anketu ale chtela by jeste asi dopracovat ;-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---

    Nejvic by se mi libilo byt mistrem sveta v

    11 hlasy od 11 respondentů

    SHEEN
    SHEEN --- ---
    Mohu trochu otravovat? Když se mi podařilo stáhnout ten test, tak mi nejde spustit. Windows hlásí chybu při běhu. Co to potřebuje ke spuštění?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    MEDVIDEK: když jsem si listoval enneagramem, tak jak jej tu máš, tak mě zaujaly "hříchy" každého typu osobnosti. Nedá se tak říci, že nějaký typ osobnosti má navrch před jiným, protože ve své nezkalené čistotě je z druhé strany hříšníkem, což si zrovna nemusí uvědomovat :-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    BROKEN_ARROW: nevím kde je původ enneagramu a je mi to v celku úplně jedno. Jako každá typologie však může poskytnout náhled sám do sebe, či do druhých. Nejde tu o nějaký geometrický obrazec či vibrace čísel, je to typologie stejně tak jako typologie povah zvěrokruhu, či čínského horoskopu, kde je zase jen 12 rozdílných typů lidské osobnosti.
    Každý takovýhle nástroj tobě samotnému může něco dát. Pokud budeš pochybovat o jeho "čistotě", pak ti může dát to, že oslovuje jiné lidi i kdyby byl zkomoleninou na eN-tou :-)))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: jeste doplnim ze nijak nezpochybnuju podstatu te typologie, tj. ta prvotni "zraneni" nebo jak to rict a brilantni popis tech obran, ktere si lidi na zaklade toho vyrobili a i logiku tech zaveru, ze je treba prave vyplnit ty diry, nee se donekonecna branit.

    Co je podezrely je to usporadani, tj. proc je to do kruhu tak jak to a ty sipky. Ale to je muj normalni skepticismus, za par let treba pochopim :)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: hm, možné je všechno. Já se v tomto klubu opírám o to , že jsem prošla enneagramem u Vevy, to mě vlastně enneagram naučili a ukázali. Tedy naučili, poposunuli jen to co bylo zaseto.Zaujalo mě to natolik, že jsem potom dál se začala vrtat v literatuře. Pak jsem po 3 letch výuky kineziologie , zjistila , že pokročily kineziolog se opírá o nauku enneagramu a skutečně část skript je mu věnována.
    Vlastně mi moc velký smysl, ze začátku nedával, možná proto, že já sama jsem se dlooooho hledala. A pak kousek po kousku začaly veci do sebe zapadat.
    Schématka, přesvědčení a finty. Nicméně enneagram je dle mě je jedna z cest.
    Jisté je na tomto světě jen "jediné". :-)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MEDVIDEK: no, ale to, ze je to cely tak symetricky (ty body uvolneni atd.) fakt pusobi zvlastne, ne? moc veci ve vesmiru mi nejak zvlast geometricky uspordanych nepripada, takze i lidskych psychik je to imo fakt otazne. Jestli to zas nema byt takova jako berlicka na uklidneni ze nekdo vi jak fungujem a co mame vlastn delat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam