• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Asi ano, koukám na to.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    BANSHEE: Když v tý angličtině je problém, že netuším drobné nuance,
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    KILIAN: Tak já zkusila to projet ještě jednou a ptát se tak jako do hloubky. Ale to je asi teda na nic, protože se mi to vyrovnalo skoro na jednotné skore všechno. A vyšlo to úplně jinak než předtím. Tak mám dojem, že ještě jeden pokus a bude to čistý střed, i kdyby k tomu bylo zapotřebí 3,75 bodu u každého typu. :-))))
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Hm, tak mi to konečně nedalo a projel jsem čtyři z linkovaných testů - shodují se na 9, takže tedy 9. No, jsou i horší varianty:)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: tak si zkus sledovat , když se probírají jednotlivá čísla, třeba ti něco občas vyskočí...
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    SHEEN: Právě jsem se snažil na to nemyslet a odpovídal jsem proto velmi rychle, hned to první co mě napadne napoprvé.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Dalo by se v té devítce ledacos vysvělit. To je pravda. Jen teda nevím, co s tou analytickou myslí. Tu si asi někam schovám.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    KILIAN: Teda. ... Hele a není to tím, že víš, kam ty otázky směřují? :-)))
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    KILIAN: To bych byla někde v typu 5. - Studia, výzkum, to co mě léta zaměstnávalo cele a co mě bavilo.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    Tak jsem si udělal ten český test: http://www.elabs.com/van/enneagram_cz.htm a jsem překvapen jak mi vyšel přesně.
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 - Typ
    3 2 6 3 4 7 2 4 5 - Score
    Jsem 6. - 7bodů, chodím si po šipkách do 9. resp 6. - 5bodů resp 6bodů.
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    SHEEN: Člověk bývá nejčistěji na tom svém typu tak zhruba okolo 20 let.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: tohle je hodně 9. To mi hodně připomíná mě.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: pocity a reakcemi vyvolanýní ve silném stresu. Taková ta dětská panika. Dítě tu situaci , nějak vyřeší. A přežije. A pak volíme znovu a znovu stejný postup. Iracionálně a mnohdy destruktivně.
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    podle ceskeho mi vyslo 2, 7, 9 (vsechny po sesti bodech)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    LEXONE: díky za příspěvek:-).
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Jo, jo. Byly ale taky doby, kdy mi prostě stačil ten vnitřní svět. Vnější jsem nechávala běžet na jiném kanálu, udělala jsem, co bylo potřeba a pak jsem se v klidu utopila v knize či představách. Zejména ostatní lidi jsem moc neřešila. Moc jim nerozumím, na to potřebuji příliš přímé jednání. Jinak mi tam pořád něco nesedí a pak jsem z toho zmatená a tak to raději hážu pryč a neřeším.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    MEDVIDEK: Takže pokud se po nás vyloženě někdo neprošel v ranném dětství, měla by být otázka toho prapůvodního typu dána dávnými reakcemi a pocity, pokud to dobře chápu. ... Ona teda další věc je asi, jak daný typ zpracovává životní situace a tím se učí přejímat ty ostatní vlastnosti, které potřebuje k přežití.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: co vidím momentálně z Tebe a jak tě vnímám. Jsi analytická, prověřující, vnímáš okolní tlak a pravidla. Máš potřebuju je monitorovat....to lze vyčíst z tvých slov a stylu psaní.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    SHEEN: každý známe z jiných typů a čísel "něco", avšak jeden typ je "náš". V dětství prožijem zranění, opuštění , strach apod. a ten se zapíše a pak jedem dle něj. Stane se dominantní. Během života, ho nelze měnit ...jen poznat, přijmout a uvolňovat.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    YMLADRIS: Domnívám, že otázka pravdy ej vytržena z kontextu. Dokáže asi oslovit řadu typů. Pro své vlastní sebevědomí potřebuje každý, aby někdy něco udělal správně či měl pravdu. Jsou i zaměstnání, kde se člověk musí naučit prosazovat svou teorii, kterou dlouho zkoumal ze všech stran a dlouho k ní přicházel, proti ostatním, kteří na to nahlédnou a chtějí mu během dvou vteřin radit. No a pak je ještě vnitřní pravda, kterou člověk žije. Ta je jen jeho vlastní. Je to o poslouchání sama sebe, svých nejvnitřnějších potřeb. ... To k mému přístupu k pravdě.

    Já si myslím, že tam jde zejména o ten řád u jedničky, o to mít vše srovnané, zaběhlé, mít vše dokonalé. Taková je dost moje maminka, vše potřebuje dokonalé, dokonale upravené, čisté, provedené. ... Ano, mám k tomu také sklony, ráda dělám věci pořádně, pokud to jde. Ovšem narážím na to, že to třeba není vždy možné. Takže to beru takové, jaké to je. Ostatně není nic, co by bylo nějakou šablonou jak to má být. Můžeme to provést různě, různě se na to dívat a různě bude vypadat výsledek. ... Nemám ráda stereotypy, jsou nudné. Nedokážu přečíst dětem knížku slovo od slova, vždy mi tam naskáčí slova jiná. Nedokážu jídlo uvařit dvakrát stejně, vždy je dělám podle své nálady, podle stavu pohody v jakém zrovna jsem. A už vůbec mě nerozčiluje, že je něco nedokonalé i v mírném nepořádku. Myslím, že dokážu dost odlišovat, kde je potřeba, aby byla věc dokonale provedená a kdy je možnost si to přizpůsobit nebo prostě polevit, abychom se nezbláznili.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam