• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    YMLADRIS: vypadá to trochu jako bys chtěla něco potvrdit a nebo se ujistit o správnosti svého postupu - což je v podstatě ono. Ano, s lidma to je občas těžký
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    NEKDO_CIZI: takze kdyz jsem presvedcena ze delam pro objektivne nejlepsi univerzitu ve state na projektu, ktery je uzasny, a neustale sebe i ostatni nutim do postoje "kdyz by to tady patrilo vam, co byste ted udelali - co je nejlepsi ted podniknout?" , ... tak to je asi ono, i kdyz mne prubezne ty lidi serou, ze.
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    KILIAN: Myslím, že jo. Výpovědi pětek mi sedí.
    NEKDO_CIZI
    NEKDO_CIZI --- ---
    MEDVIDEK: jako bych jí viděla :-)
    YMLADRIS: loajalita 6 je spíše jejich vnitřním pocitem a jak KILIAN: napsal jejich výběrem - je fakt, že pokud se autorita zachová jinak než by se dalo očekávat je nejen sesazena, ale i zašlapána do prachu cest - nedávno se mi to stalo - měla jsem šéfovou, kterou jem "brala" dokonce jsem věděla, že manipuluje, ale moc mi to nevadilo - až začala být dost nevybíravá ve svém hodnocení a v tu chvíli byla pryč má důvěra i pochopení a šéfová byla během našich rozhovorů rozebraná během dvou, tří vět.....
    KILIAN
    KILIAN --- ---
    SHEEN: Mám tě dát do 5?
    SHEEN
    SHEEN --- ---
    KILIAN:
    ALBERTO:
    MEDVIDEK: Ono to ani tak není v tom, že bych se orientovala v enneagramu. To jen po krátkém zamyšlení popisuju své vlastní chování. :-)))))
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    YMLADRIS: měl jsem nepřečtených +100 a něž jsem se tím vším prokousal, tak jsem reagoval tam "dole" :-)))
    Koukám, že jste to už rozebírali.

    Musím vyseknout poklonu MEDVIDKOVY, je to moc pěkná diskuse, která mi dává mnohé, stejně tak bych chtěl poděkovat i ostatním, jakým způsobem se zapojují a rozkrývají mi další typy osobností.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: primarni je ta pochybnost a strach, a reseni 'uniky' (7) a 'analyza' (5) jsou kridla.

    Ale jak jsem psala, nesedi mi, ze tak uplne jsem neadoptovala sestkove reseni = loajalni spolehlivy verny clovek. To fakt asi jen velmi castecne.

    Navic, kazdy typ IMO v hloubce skryva pochybnost a strach... treba to jen vic vidim, ze to je zaklad, ale typ jsem jiny...

    Ale ono je to fakt castecne fuk. Smysl toho je, uvedomovat si, kdy a v cem a proc v nas jedna nase naprogramovani, at uz je centalni, kridlove, sipkove nebo jake...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DRAGEL: praveze uz jsem to zas prehodnotila smerem k 6
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    YMLADRIS: když jsem si přečetl tvůj náhled na 6-ky z [ YMLADRIS @ Enneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře... ] tak mě překvapilo, že sama sebe řadíš do 5-tek.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    sedmicky s tim svym "zadnej problem nevznika" jsou v jedne z nejzakernejsich pasti...
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Autor: Samuel Jakob...

    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Enneagram není žádná výzva k sebezlepšení nebo k optimalizaci vlastního typu nebo mudrování nad sebou.
    Nýbrž jen a jen cesta k sebeuvědomění a přijetí se, se všemi svými stinnými stránkami. Zní to jednoduše, ale je to velmi těžké, neboť je to spojeno se spoustou bolesti , pocitů hnusu a nevolnosti (protože se člověk dostane pokaždé k tomu samému vzorci a vášni, které se ukazují ve stále hlubší a jemnější rovině. )
    Enneagram je totiž "promarněn", pokud nevidíme tuto výzvu a myslíme si , že před sebou máme psychologickou typologii nebo soubor metod ke zdokonalení vlastní osobnosti.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MONICARDIO: v tom má MONICARDIO pravdu, jde o "nástroj".
    Ty testíky tady jsou jen nástřel a víceméně k prdu v běžném životě.

    ČÍMŽ jste mi trochu nahráli. Už nějakou dobu se sem něco chystám dát.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    OVERDRIVE: máš pravdu v tom, že 7 je "poměrně" a na první dojem milé a optimistické, nadané apod. nicméně jako každý typ...mám toho hodně co na práci:-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    YMLADRIS: to asi ne, spis me nejak obecne nezajima zkoumat sam sebe pomoci nejakych testiku. vzdy jsem se zabyval vyzkumem sebe sama pomoci testovani svojich moznosti, pomoci porovnavani s druhymi, pomoci drog... a mam z toho nejake vysledek, kterej mi sice vetsina testu potvrdi, ale stejne mam tak nejak globalni dojem, ze v kazdem tom testu jsem vlastne vsim a mnoho aspektu nijak zvlast neprevazuje, doplnuje se a tak.
    Ano jsem sedmicka, vcetne ruznejch kridel a inklinaci, ale jsem daleko vice i mene.
    Myslim si o sobe -nekdy rad, jindy nerad-, ze jsem pomerne ujasnena a hotova osobnost, ale ne nejak jasne vykreslitelna. Predstavuju si sam sebe jako mozaiku v nejakych starodavnych Rimskych laznich, sice muzes rict, co je na ni zobrazeno, ale tezko spocitas, ktere dilky jake barvy namet tvori.

    Jasne, kazdeho neco boli, me zrovna dneska nuda, sedive pocasi, nedostatek penez, nic ke cteni a prazdna lednicka, proto louskam eneagram ;]

    Ale tim jako nechci rict nic proti cele veci, jen popiram, ze bych snad se bal nejakych skrytych bolistek, ktery by nedejboze eneagram objevil. Uz kvuli tomu, ze sedmicka je pomerne dobra varianta, kdyz jsem si tak procital co se dalo a jsem s ni pomerne smireny ve vsech aspektech ;]
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    OVERDRIVE: protoze 7 se nechce setkat s bolesti a kdykoliv jdes nekde do hloubky je tam bolest nutne. proto se 7 nechce zkoumat atd.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    MEDVIDEK: dekuju, mel jsem k cele tehle hre odpor, nevim proc, instinktivne. trochu se osypavam z techhle her na duchovni pravdu, ale zas na druhou stranu za poslednich par let mi vsechny testy vychazi stejne a podobne, tak jsem nakonec zkusil i eneagram a zase jednou potvrdil sam sebe.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Seš tam, zdravím a hlásím , že 7mičky přijdou na přetřes již brzy.:-)
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Tak se hlasim jako typ 7.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam