• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    -
    CO JE ENNEAGRAM?
    ¨
    - nástroj sebepoznání - vycházející ze starého súfijského učení
    - nachází a popisuje 9 různých osobnostních typů, jejich schémata, hlavní rysy, vášně, ctnosti, temné stránky a "finty ega a následné šlapaní do těchto kuřích ok:-)"
    -
    ZÁKLADNÍ STRUKTURA ENNEAGRAMU.
    Devíticipá hvězda - chápaná jako mapa. Zachycuje a určuje 3 základní CENTRA INTELIGENCE (Podrobnosti k ní naleznete, na nástěnce (až to udělám:-)...
    popisuje 9 typů osobností a jejich souvstažnost v těchto centrech
    CENTRUM BŘICHA (orientace na jednání) - typy 1,9,8
    CENTRUM SRDCE (orientace na emoce a cítění) - typy 2,3,4
    CENTRUM HLAVY (orientAce na myšlení) - typy 5,6,7
    ¨
    MÍSTO, KDE VÁM ENNEAGRAM A NEJEN UKÁŽOU, NAUČÍ A VYMÁCHAJÍ VÁS V TOM
    ¨
    ZDE JE DIPLOMOVÁ PRÁCE MOC DOBŘE NAPSANÁ O ENNEAGRAMU (autor Michal Petr)
    Prohlašuji, že autor diplomové práce, souhlasí s publikací své práce v této diskuzi.

    Enneagramový typ IDčko
    1 BAGHICEK (INTP),DADULKA (INFJ)
    2 GEDI, FREYA, SHASHA_KRASTY
    3 -
    4 MIKAEL, YERSINIA, RUTHAN, BROKEN_ARROW, PETRONELA,_JOAN_ (ENFJ)
    5 ANTIHERO, TRUCE, YMLADRIS (ENFJ) , SHEEN(INTJ)
    6 KILIAN, NEKDO_CIZI (kontrafobická), LEXONE, CHIMERA, CHAMPAGNE
    7 JOGINKA, DOGGY, OFFINKAA, ALBERTO, CAMAEL (ENFJ), OVERDRIVE
    8 MONICARDIO (INFJ), DARUMA, DRAGEL (ENTJ), KIM13 (ENTJ)
    9 MEDVIDEK (ES(N)FP), BANSHEE, QUANTI
    INFORMACE , TABULKY, GRAFY A TAKOVÉ TY VĚCI V NÁSTĚNCE
    -
    -
    NOVÝ ENNEAGRAMOVÝ TEST ZDE !!!
    -
    INFORMACE O TYPOLOGII MBTI.
    -
    rozbalit záhlaví
    KIM13
    KIM13 --- ---
    BAGHICEK: Děkuji moc, od jedničky mne to velmi těší .-)))
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    Kim13, krasne texty!!! :-)

    MEDVIDEK: drzim palec :-)
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK:

    8
    Osmičky jsou silné a věří ve své prostředky. Takový chlap neřeší jestli se mu postaví, protože ví, že jo a kdyby náhodou ne, tak žádný problém. Ví, co, kdy, kde a proč to chce a je přímý ve svých návrzích. To je prostě pro mne absolutní pohoda a klid. Nemusím přemýšlet jestli říká „A“ proto, aby mi umožnil říci „B“ a stalo se „B“ nebo dokonce „C“. Řekne: „Zlato, dem na to“ a já vím, že má chuť právě a jenom na mne a že to taky uskuteční a necouvne.
    Jako jedinému typu jsme schopna a ochotna se mu naprosto dát všanc, protože vím, že umí zkontrolovat situaci a udělat rychlé a logické rozhodnutí, které nepoškodí ani mne ani jeho. Umí ochránit sebe i mne.
    Na druhou stranu jsou to bojovníci a umí provokovat a zkoušet sílu toho druhého.Pokud se o ní přesvědčí, umí to ocenit Slabými pohrdají.
    Respektují moc, ale rádi zavádějí vlastní pravidla, což mi vyhovuje, protože je to zároveň můj rys. Nemají rádi slabost, měkkost a to ani v sobě a tak spolu osmičky umí vyjít.
    Jednají instinktivně, přechod mezi impulsem a akcí je velmi rychlý a těžko je něco dokáže zastavit. Do situací vstupují nekompromisně. Buď všechno nebo nic.
    Milování s osmičkou je opravdová vášeň a tornádo, ve kterém si oba umí přijít na své, protože každý zároveň prožívá sám sebe, ale umí se i vžít do prožitků toho druhého. Oba si vezmou všechno bez ohledu na toho druhého avšak s vědomím, že žádný problém, protože i ten druhý bere všechno. Společný orgasmus s osmičkou je výbuch, rozložení obou těl na atomy, složení do jedné bytosti, která je vystřelena do kosmu, kde si užívá a prožívá spoustu slastí, aby se pak pomalu, pomaloučku, s obrovskou něhou a jemností rozdělila zpátky do dvou těl, které ještě dlouho potom vnímají tu orgasmickou jednotu.
    Jednoznačně a rozhodně považuji osmičkového chlapa jako toho, kdo mne vzrušuje úplně nejvíce.
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK:

    7
    Sedmičky neustále vyhledávají potěšení, jsou nadšenci a optimisté a mají sklon se rychle nadchnout pro něco nového a to mám hodně ráda. Takový chlap dokáže okolo ženy poletovat a není s nimi (v rovině představ) žádný problém.
    Mají potíže s dokončováním rozdělané práce a to už problém je, protože mají obyčejně rozjeto několik projektů. Mám dojem, že pokud by tohle byl můj potenciální milenec, že si na den schůzky nasmlouvá milenek hned několik a bude věřit, že je všechny obšťastní. Ani nebude přemýšlet nad tím, jestli je toho vůbec schopen.
    Jsou rádi neustále v pohybu a dosti často podceňují hrozící nebezpečí. Nechtějí ho vidět. nechtějí vidět ani možné komplikace. Prostě když je zle, strčí penis do písku a hotovo...
    I v těžkých situacích mají sklon být pozitivně naladěni, mají rádi legraci a humor a to ve mně tuze moc resonuje! V posteli je možné se s nimi smát a blbnout dosyta do té chvíle než si vezmou do hlavy, že se člověk směje jim. Pak je zle, práskání dveřmi a útěk střemhlav.
    Rádi okouzlují, plánují a shromažďují potěšeníčka a to je zas ta krásná stránka.
    Potřebují rozmanitost, neradi dělají jednu činnost delší dobu a tak i milování s nimi je velká zábava a radost. Rádi mění program a pak je docela problém s nimi něco naplánovat.
    Ze strachu z nedostatku se stávají nenasytní, chtějí všechno a protože toho nedosáhnou jejich mysl je rozptýlená a stávají se z nich věční nespokojenci a nakonec člověk zjistí, že stejně žádné milování nebylo úplně krásné a žádný vrchol nebyl absolutním vrcholem.
    Domů ani náhodou, sedmičkového milence jo!.-))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    BAGHICEK: to je zajímavé to takto vidět...já aktuálně dnes a denně řeším vzájemný vztah s 1 ...
    nedávno mě došlo, že i když se vlastně nic neděje a já si jen ta chodím a blumám (ona má pocit, že něco třeba není v pořádku a propadá skoro katastrofickým scénářům)...
    A je pravda a v tom mě překvapuje nejvíce. Je schopná někdy pro mě propastnou neřešitelnou věc , vyřešit jedinou větou.
    Záhadným způsobem změní můj vztek v to , že se prostě rozhodnu a konám a nebo se začnu smát vlastní blbosti.
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK:

    6
    Šestky jsou obezřetné, potřebují bezpečí, což já sice dokáži poskytnout, ale zároveň jim zas nějakou svou bláznivou akcí tou pevnou půdou pod nohama zatřepu.
    Jako chlapi jsou z mého pohledu totálně nepoužitelní, protože jsou často zmítáni všelijakými pochybnostmi a mají tendenci se obávat možných problémů. Ten desetistránkový seznam toho, co by se při milování mohlo všechno stát, mne upřímně rozchechtává a oni mne pak vidí jako šílence, který tím, že jim nasedne na koníka vlastně vykoná harakiri.
    Představují si vždy ten nejhorší scénář a nejhorší je, že člověk nemá šanci jim to nějak rozumně vyvrátit ani konat tak, aby pochopili, že je to jinak a že ten jejich „nebezpečný svět“ si vytvořili oni sami. Nechápou, že můj svět ovládám já a že pokud do něj nebezpečí nepustím, tak tam nebude.
    Nemají rádo dvojsmysly, které mne naopak nesmírně baví. K tomu, aby začali něco dělat musí znát cíl a nechápou, že cesta je tím cílem.
    Stále o věci diskutují, i když na svou otázku už několikrát dostali odpověď a prověřují, jestli člověk neřekl prve něco jiného než teď.
    Rozhodně ne.

    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    MEDVIDEK: jako jednicka nemam rada konflikty, je mi neprijemne prozivat svuj hnev.. radsi bych nevidela chyby druhych lidi a obtizne snasim emocionalni vycitky, protoze vetsinou vnimam vic toho druheho a je pro me tezky udrzet si vlastni vedomi, kdyz k tomu dojde.. nejradsi bych se jenom usmala a sla dal, ikdyz by druhej na tyhle urovni hovoru chtel zustat treba i jenom ze hry, abych mohla poznat, vlastni pocity pri tomhle vsem..
    ale kdyz uz tedy dojde ke konfliktu, kde mam pocit, ze mi nezbyva, nez se ho zucastnit, tak si proste ty argumenty na prosazeni vlastni pravdy najdu.. a pak se tim co se stalo budu uzirat jeste nekolik dni zatimco vsichni ostatni uz davno zapomneli a vesele zijou dal..
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    DRAGEL: prilis agresivni? to jsem :-) ale jenom snim o temnejsich strankach sve existence a to pry je zdrave :) akorat to delam moc nahlas a za to se omlouvam..

    YMLADRIS: bod stresu je, ze jdes po ty sipce a jednas jako nezdrava osobnost toho typu.. takze nektere body i pro me ;) v jednicce je to -
    7
    Mohou mít sklon do stvoření vlastních morálních zásad. Sami sebe vnímají jako jediné "kdo zná pravdu". V jejich očích, každý kdo má jiný pohled na věci či svět je jen horší a horší. Velmi surové v názorech i postojích, kdy dokazují správnost svých činů.

    8
    Jsou obsesivně zaměřeni pouze na nedokonalostech i změnách druhých. Mohou také dělat věci, které jsou v rozporu s jejich morálními zásadamim, které tak okatě hlásají (dvojí život).
    9
    Stávají se katem blízkých osob, káravé a kruté , aby se uvolnili od „těch kdo konají zlo“. Depresivní, nervových zhroucení a sebevražd. Osobnost obsesivně- kompulzivní s depresivními návaly.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Osobní zkušenosti se 7dmičkama ve stresu nemám tak velké. Z toho co mám, mi přišlo, že obecně nemají 7čky rády konflikty. A pokud se něco takového rýsovalo, prostě obratně situaci zinscenovaly tak , aby to vypadalo jako že , je vlastně vše ok.
    Mě 7 dmička nikdy nedala příležitost jít s ní do otevřeného konfliktu.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    YMLADRIS: moje zkušenost s 1čkou ve stresu je taková, že pokud něco není ok, okamžitě hledá viníka (pokud není vyspělá je schopná celkem slušně lhát a přetvářet okolnosti, aby ona sama byla čistá).
    v dalším stupni stresu, když neuhýbám a opravdu si stojím za svým, se 1 přesouvá do sebelítosti, pláče a poukazuje na onen strašný svět okolo, který je viníkem.

    Všimla jsem si , že pokud ji stále přijímám takovou jaká je, byť si stojím za tím, že vím že chybila, nicméně jsme přece jenom lidi, udělám nějakou legraci z té "hrozné věci". Rozplyne se to a pak 1 podruhé tu věc udělá jinak, sice brblá nebo tak něco, ale udělá to a mohu si být jista , že to bude pořádně.
    KIM13
    KIM13 --- ---
    YMLADRIS:
    Mně se zdá, že sedmičky utíkají do představ o sobě samých, aby se uklidnily a ujistily, že jsou dobré, skvělé, výtečné... Který typ se jim zdá dokonalejší, do toho se projektují.
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK:

    5
    Pětky jsou pozorovatelé se zájmem o své okolí a umí mne za určitých okolností i ocenit.
    Jsou nezávislé a soběstačné a v tom je trochu problém, protože oni raději kukandu než akci.
    Nedokáží se rozhodnout narychlo a tak i sex je otázkou ohromných příprav a nakonec se často stává, že zvítězí technické obtíže. Jednou je moc horko, podruhé zima. Jednu tma a pak moc světlo. Mají velmi bohatý vnitřní život, ale to by jeden musel být mikrobem, aby se do něj dostal! Těžce snáší neočekávané události. Snad kolkovaná žádost měsíc předem by mohla trochu jistit sexuální styk v nějakém předem stanoveném dni a hodině. Ještě tak si před ně sednout do křesla, přehodit nohu přes opěradlo a začít se sama dráždit. Jo, to je z jejich pohledu úžasné vzrušení, které si snad i užívají. Vsadila bych se, že jim pak hlavou běží, jaké by to bylo, tuhle babu opravdu pomilovat, aniž by jim došlo, že by to docela jednoduše šlo.
    Snad možná proto, že pociťují potřebu chránit si svůj čas a energii, jakoby se báli, že se jim jejich nejlepší přítel příliš a rychle vošoupe.
    Pro mne je to sice výzva, ale jinak grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr .-))))))))))))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    chtela bych vedet vic o tom, jak 7 ve stresu prechazi do 1

    predstavuji si, ze 'stresova 1' je drajv typu "tlak reality musim vyresit tak, ze zapracuju na tom, abych byla v poradku, aby na mne nebyl problem, aby se mi nedalo nic vytknout, abych byla perfektni"

    jako ze - je stres. Clovek je zatlacen do kouta. Jednickove reseni je nutkava snaha zjistit "co mam delat aby se to dalo do poradku" a "delat to". Napravovat situaci.

    Jo?

    Ale takhle stresovana 7 nefunguje. Cim vic stresu, tim absurdnejsi utek. Se mi zda.
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK:

    4
    Čtyřky jsou naprosto k pomilování díky své originalitě. Jsou velmi citlivé vůči emocím a proto vyhledávají velkou intenzitu a dramatičnost. To mne velmi vzrušuje.
    Jsou však přecitlivělé vůči kritice, což občas dávají najevo svým teatrálním chováním. Někdy tyhle etudy nejsem schopna nějak ukočírovat, vyvolají ve mně záchvaty smíchu, což většinou čtyřky nedokáží strávit. Vadí mi jejich závist, protože ji nechápu. Nejsem schopna pochopit proč závidí a co. (tedy vím, že dokáží závidět i cizí orgasmus a trápí se tím, místo toho, aby si užili naplno ten svůj)
    Mám však slabost pro jejich nostalgickou a melancholickou strunu, umím je chápat a klidně jim pak budu předčítat Hlaváčka i Březinu. Jsem dokonce ochotna složit stejně dekadentní báseň a místo milostné předehry jim jí odříkat, protože oni jsou to velcí romantici s velice intenzivními city. Snad to, že dávají přednost nostalgii a melancholii před banalitou mi dělá dobře. Potřebují vyjadřovat svoje pocity a já umím naslouchat. Nevnímám je jako slabochy, přestože oni ve mně vidí většinou toho, kdo jim pomůže, kdo je zachrání a ochrání před celým světem. Coby idealisté hledají smysl bytí a jejich život bývá intenzivní.
    Potřebují slyšet, že je někdo chápe a že jim rozumí. Příčí se jim vykonávat proceduru přesně do puntíku, což mi v milování nevadí, obzvláště protože se i stává, že jim člověk natolik vlije života do žil, že jsou náhle ve svém živlu a náhle jsou velmi výkonní.
    Jako milec musí být čtyřka ideální. Jako partner pro život na zabití .-))))))
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK: Děkuji .-))))

    No já tady většinou jen čtu, ale to je proto, že většinou nemám čas reagovat .-))))
    A dneska jsme si udělala odpolední cochcání a ulétly mi mé chutě a touhy do představ o devíti chlapech .-))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KIM13: :-))))))))))))))prej bimbulu:-))))))))))
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    KIM13: protože je to velice tréfné, vtipné a prostě k tomu není co dodat....
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK: Proč odzbrojující?.-))
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK:
    3
    Jsou to vítězové, kteří jsou hrdí na své úspěchy a člověk jim to pak pořád musí meldovat.
    Jsou ale velice výkonní a vytrvalí a to mám ráda .-)))Ale záleží jim na splnění vytyčených cílů a tam trochu bývá problém v tom, že mívají nějakou představu a když se jim nesplní, tak si tu krásu nedokáží úplně naplno užít.
    Vzhled a image jsou pro ně důležité, což mi imponuje. Líbí se mi upravení muži s vlastním stylem.Jsou na pohled šťastní a důvěryhodní energičtí a výkonní, což na mne příjemně působí.Líbí se mi to, že vyhledávají výzvy. Ale dokáží změnit svůj výraz podle očekávání a to nemám ráda. Přijde mi to falešné..
    Co mi ale asi vadí nejvíce, neumějí se na chvíli posadit a uvolnit se, užít si tu krásnou chvilku až do daleka, až do chvíle než se opravdu pomalu vytratí...
    Myslím si, že nikdy s trojkou není možné po milování jen tak ležet a užívat si pomalu zklidňujícího se tlukotu srdce. Trojka si okamžitě utírá nebo sprchuje svého bimbulu, natřásá polštář a nebo prostě jen tak pobíhá .-)
    Trojky rády dělají všechno rychle a jsou nazlobené, když ostatní maximálně nevyužijí čas, který jim věnovaly.
    Vidím trojku, jak si ho raději vyhoní sama než aby si užila mého důkladného a pomalého vzrušování. Svět vidí podle svých měřítek úspěchu a úspěch je spíše u nich v kvantitě nežli v kvalitě.
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tohle jsou naprosto odzbrojující příspěvky:-)))))....
    KIM13
    KIM13 --- ---
    MEDVIDEK:
    2
    Dvojky jsou motivovány představou pomoci druhým a v tom je asi se mnou dost háček.
    Jsou srdečné, vřelé a pozorné, což může být velmi příjemné ve vztahu, jenže ony jsou rády, když je někdo potřebuje. A tady se to střetává s mou potřebou totální nezávislosti.
    Upřednostňují potřeby druhých před vlastními a snaží se splnit každé přání. Jenže já si svá přání umím splnit sama a tak oni mi pak spíše trochu překáží.
    Další problém je ten, že tím, jak hledí na druhé, potřebují zpětně vděčnost a tak je to tak trochu vydírání a to mne vytáčí do nepříčetna.
    Jsou ochotni mnoho trpět, aby mohli bez problémů fungovat a tohle mi nedělá dobře. Udělat něco tak, aby člověk trpěl mi ukazuje na osobnost slabou a hloupou. Trpět je zbytečné.
    Nerady čekají a vynucují si pozornost hned a okamžitě. Neodpovím-li dvojce na dlouhatánskou a krásnou sms v následující vteřině, je to pro ni důkaz, že málo miluju. Přitom já bych odepsala a ráda, ale zrovna třeba nemohu a nebo chci napsat něco, co si chci nechat projít hlavou a potřebuji na to čas.
    Nedokáží říci, co by samy chtěly a já vlastně pochybuji, jestli to vůbec chtějí. Možná jen hrajou takovou zvláštní hru o důkazech lásky.
    Nevyhovuje mi, že neřeší věci přímo a narovinu. Cítím z nich slabost a ta ve mne probouzí dávnou chuť je „poučit“ a to dost rázně. Znám tenhle svůj rys a normálně ho mám zvládnutý. Tedy až do chvíle, kdy to na mne nějaká dvojka začne zkoušet a nehledí na má dlouhá a trpělivá varování .-)
    Takže dvojky ne, asi bych jim nakonec ubližovala, což mi nedělá vůbec dobře
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam