• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEDVIDEKEnneagram aneb nástroj sebepoznání, který se s člověkem nepáře...
    POPEY
    POPEY --- ---
    OXYMORON:


    s mou pritelkyni si rozumime
    je pro mne kazdodenim slunickem a sem za ni stastnej :-)
    az si nekdy rikam jak si ji ja mohu zaslouzit


    co kdybys me radsi nebo kdokoli jinej vysvetlil co ty cisla znamenaj.
    sem si myslel ze ten klub je na to
    a pak to muzem probirat

    ted by mne zajimala interpretace
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    OTZ: Někdy v minulosti jsi použil formulaci, že do třiceti je času dost - budu tedy předpokládat, že vlastnosti, které jsou pro jednotlivé eneagramové typy určující, u tebe existují v ne zcela kompenzované formě. (snad mi to promineš :-) - ale tento předpoklad mnohé usnadní)

    Zaujalo mne, že - jak uvádíš - chceš slyšet názory ostatních. V kombinaci s analyticky přesnými a důkladnými kognitivními metodami, kterými zkoumáš svoje okolí a předpokládám i sama sebe, škrtám břicho.

    Co je tvou motivací zachytit pravdu poznání ? Pravda samotná - nebo snaha být připraven na situace, které mohou nastat a díky hloubce tvého poznání je zvládneš ?
    Co je tvou motivací rozumět a vědět ? Vnitřní jistota, nebo prostá touha po poznání ?
    Uměl bys přijmout, že by za touhou (či snahou) rozumět a vědět byl strach ze selhání ? Jak palčivé je pro tebe selhání, ke kterému došlo díky tvé nepřipravenosti či neznalosti ?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    POPEY: Jak tak na to koukám - vím, je mi po tom prd - ale moc by mne zajímalo, jak si s přítelkyní rozumíte :-) ?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MIMISEKU: Ber to tak, že všechny typy v podstatě směřují ke stejnému cíli (tedy k vyrovnané osobnosti s vlastnostmi ve vykoupené formě) - jen se každý pere s něčím jiným a jinak :-) - takže cíl je dán. Ale málokdo k němu dospěje. Často se setkáváme s lidmi, jejichž nezralost nás (přes jejich věk) ohromí. Či překvapí. Je-li cíl dán, zbává ještě start a cesta. Start je jen letmým a prchavým okamžikem a z mého pohledu není podstatný. Celý život trávíme na cestě - a ta tvá je správná, samotný fakt že o těch věcech přemýšlíš a nalezneš (notabene v souběhu s péčí o dítě) nějaký čas se tím zabývat je dar - raduj se z toho, že ti byl dán :-)

    Ale abych nezdržoval - pokud jsi sedmička, potom je pro tebe cesta do jedničky pádem. Je to vývoj, který ti neprospívá. Z toho, co jsi psala jsem vycítil (i když jsi to tak neformulovala-slibuju, že už nebudu číst mezi řádky :-), že sis v určitých projevech jedničkovosti docela libovala. Pád do bodu dezintegrace obvykle bolí.

    Cesta do pětky by ti měla prospívat. A prospívá ? Je rozum opravu na počátku všeho ? Není to třeba tak, že něco nějak cítíš - a rozum pro to nalezne logické odůvodnění ? Jsi natolik otevřená o bezstarostná, že ti cesta do uzavřené a lakotné pětky prospívá ?

    Z přecitlivosti, lítosti či (občasné) plačtivosti prosím na nic neusuzuj, to není podstatné, může to být projevem i lehčí (endogenní) deprese, viděl jsem chlapácké osmičky slzet při neuvěřitelných banalitách.

    To, že se nikde nevidíš přesně ohraničená nějakým eneagramovým typem, vůbec nevadí. Stejně na sobě pracuješ. A to je skvělé.
    OTZ
    OTZ --- ---
    POPEY: slušný skóre :))
    POPEY
    POPEY --- ---
    plus potrebuji precist tyto cisla pro mou pritelkyni offnyx
    Typ Body
    1. 3
    2. 7
    3. 3
    4. 6
    5. 4
    6. 8
    7. 7
    8. 4
    9. 7
    POPEY
    POPEY --- ---
    taky prosim o interpretaci

    Typ Body
    1. 8
    2. 7
    3. 7
    4. 8
    5. 7
    6. 7
    7. 7
    8. 8
    9. 4
    ABNOBA
    ABNOBA --- ---
    jj...poprosila bych o radu...nejak jsem zmatena :) Moc dekuji :)
    Typ Body
    1. 5
    2. 7
    3. 6
    4. 3
    5. 0
    6. 4
    7. 4
    8. 7
    9. 4
    OTZ
    OTZ --- ---
    MEDVIDEK: v tomhle popisu se taky dost nachazim:)

    OXYMORON: dovolil bych si odpovedet za sebe:
    Nebo když jsi sama sobě soudcem či moralizuješ a kritizuješ dění okolo ? Osvobozuje tě to ? Cítíš, že je to tak správně ? - je to takove nutkani, kdyz se setkam s necim neznamym v sobe, co citim ze je potreba objasnit. Proto to zkoumam a zaroven kritizuju, posuzuju (pozor, neodsuzuju), protoze chci slyset nazor z druhe strany, dejme tomu obhajobu, a dojit diskuzi k nejakemu konsenzu, a tim se s tim vyrovnat do budoucna, mit v tom zkratka jasno. Teze - antiteze - synteza. A timhle prenim, overovanim, objasnovanim, osvetlovanim z ruznych uhlu, at uz je pravda kdekoliv (jeden moudry clovek rekl, ze diky sve neverohodnosti unika pravda poznani, ja se snazim ji zachytit:), osvobozuju sebe i ostatni. A potom muzu byt pripraven, mit nadhled, rozumet, vedet co opravdu chci a jak na to.
    Chaos (pozor, ne zmatek), ten neni sam o sobe spatny, z neho vsechno vychazi. Stav liminality .. Rozervanost je zpusobena nepochopenim a neuchopenim svych emoci, kdyz jim nedavame ten spravny smer, prubeh; je to energie se kterou je treba umet pracovat, viz http://e-inteligence.ic.cz/ .
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    jsem 8 se sedmi body a následovaná šesti body za čísla 2,4,6
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MIMISEKU: Dovol mi prosím malou poznámku - pokud takto váháš, potom bych to na čistý typ břicha neviděl. Hlavním rysem typů břicha - a především jedničky - je to, že VÍ. Z toho, co jsi napsala, naopak cítím spoustu hlavy.
    Jaké to je, když cítíš nutkavost dělat věci správně (jak uvádíš) ? Nebo když jsi sama sobě soudcem či moralizuješ a kritizuješ dění okolo ? Osvobozuje tě to ? Cítíš, že je to tak správně ? Nebo ti větši klid a pohodu přináší stav, kdy vidíš věci z nadhledu a rozumíš jim, víš co tě čeká a jsi na to připravená, umiš domyslet vše, co se tě momentálně dotýká ?
    Máš pravdu, že trocha dekadence, pedantismu, rozervanosti včetně různé míry chaosu je v každém typu, z toho nelze na nic usuzovat :-)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    MIMISEKU: a což takhle 9 s křídlem do 1? Ta je všechno a nic pořádně. Nějak mi to teď crklo pod nos...

    Sama jsem 9 (mbti typ ES(N)FP) tzn. jsem velký chaotik, který když se něco naučí umí jet dle systému, jsem zaměřená na detail (podobnost 1,6), legrácky, pohodička, zábava, koníčky, lidi, jídlo, radosti (podobnost s 7) , s občasnými propady k depresivnosti (podobnost 4).

    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    LOULA: to jen tak nejrychlejsi nastrel.. jeste jsem v tom udelala chybku, sedum je ve stresu, kdyz jde do jedna.. nemas zac :)
    LOULA
    LOULA --- ---
    BAGHICEK: děkuji moc :o))já se v tom nějak ztrácela
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    Jinak ja uz jsem opet jednicka s kridlem ve dve lebedici si v sedme. Takze doma ;)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    LOULA: jo, muzes byt bud sedum nebo osum, ktera je prave hodne v pohode a smeruje se v pripade sedum do jedna, v pripade osum do dva.. a nebo muzes byt jedna nebo dva a jsi v nepohode a sunes se opacnym smerem. Nech tomu cas, ono to treba jeste vykristalizuje.
    LOULA
    LOULA --- ---
    wow..jen se nějak nevyznám ve výsledcích, prosím pomůžete někdo?
    vyšlo mi toto:
    1-6
    2-8
    3-4
    4-4
    5-5
    6-6
    7-8
    8-8
    9-4
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    OTZ: Principy enneagramu a disciplín, které zmiňuješ, jsou naprosto odlišné. Nevěř na instatní testy, které padesáti otázkami rozeberou tvoji osobnost - je to kravina a celé věci to spíše škodí.
    Nech to v sobě uzrát. A zachovej si svobodu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BAGHICEK: nemam, to bych ti ho doporucil:)
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    OTZ: krize stredniho veku uz je taky za mnou.. Ty mas pruvodce na enneagram?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam