HERR_FLICK: No při klasický dopravní kontrole kouřit můžeš, nikdy jsem nezažil s tim problém. Já to myslel tak, že ten zákaz dělat v podstatě cokoli, platí ve chvíli, kdy jsi zajištěn/zadržen - zjišťuje se tvoje totožnost(nedal si doklady), podezření ze spáchání nějakého přestupku/tr. činu, čekáš na auto co tě poveze na stanici apod. Ale k tomu Tě musejí vyzvat/upozornit a máš vymezený prostor kde musíš setrvat, jsou to zmrdi, když se budeš vzpírat, tak tě klidně můžou připnout k lampě/topení apod. sice jen na dobu nezbydně nutnou a nemělo by to být v poloze, která je nepříjemná, praxi si asi představit umíš...
To že jsou mezi nima zmrdi je jasný a žiju v tom, že jich je většina, mě nikdy fízlové nepomohli, vždycky jen prudili a dělali špatně, jen čekají na záminku, kdy tě budou moc buzerovat, někteří si rádi bouchnout apod. jak píšeš :/
Ale za tím volantem na ně koukam trochu jinak, když neprudí a jen dělají svou práci, při běžných kontrolách je beru tak, že když tam čumí celý den, tak snad seberou lidi co jedou ožralý/sjetý, jedou jak kreténi, hrubě nedodržují aetr apod. -> tudíž, že v těchto případech jsou pro bezpečnost ostatních...