• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    J3RRYNA: najedu tak asi 20-30 tis km ročně a řídím v podstatě už 15 let (tento nájezd tak posledních 6-8 let). Rozhodně nejezdím jako beránek. Většinou na hranicích limitů, nebo lehce přes. Rozhodně neflekuju přímo u cedule obce a kolikrát se rozjíždím z padesátky ještě v obci. Za život jsem řešil tyto přestupky. Jednou parkování v Kralupech, kde se nově začalo platit a já to nevěděl - měšťák za stovku. Pak jsem jednou předjížděl v obci kamion (moc jsem to tam neznal a myslel jsem, že jsem už u konce) asi osmdesátkou, státní policie - vyřešeno domluvou, žena jela naším autem 56 na 40 kmh. Přestupek jsem byl vysvětlit - osoba blízká. A 1x radar, opět žena 42 na 30 kmh. Zaplaceno 600,-. Jsem si jist, že minimálně 3-5x jsem někde jel rychleji, kde se měřilo (hlídka) a nikdy mi nic nepřišlo, tzn. určitě mají dost širokou toleranci. 30 kmh totiž třeba nejezdím nikde. Jinak co se týče silničních kontrol, tak to mě potkalo asi 3x. A teď právě přemýšlím, kde je vlastně ta buzerace systému.
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    THE_MIRACLE: Odhadem tipuju, že to bude víc, než 60 procent případů, kdy je sankce udělena v rozporu se zákonem... Hodlám to alespoň na pár místech lokálně zjistit alespoň v případech řešených ve správních řízeních, tak když se zadaří, dám pak přesná čísla...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    RALI: Jako malýmu mi neprovedli nic. Vždycky jsem zdrhnul. Jako dospělýho mě mrdá, že člověk, kterej neví ani hovno o nejdůležitějším právním předpisu, upravujícím způsob jeho práce se snaží v tom lepším případě vymáhat zákony a v tom horším buzerovat lidi...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    KIE: Nejsem konkurence... A protože vím, že jelikož to nemohu dělat komerčně za účelem dosažení zisku, dělám to alespoň z principu... S tou Tvou smutnou zkušeností z konce příspěvku souhlasím, ale nemám problém s tím žít... Daleko hůř by se mi žije s vědomím, že většině lidí ty papíry zabalí protiprávně a nikdo za to v podstatě nenese žádnou odpovědnost...
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    SM3: Alkohol byl 0,31 a 028 z detektorů pralinek, rychlost byla 91km/h na padesátce v místě, kde ani není přechod a ani se nikdy nestala nehoda, o víkendu, a konečně jízdu bez ŘO SO po konzultaci s vrchním dopravním fašistou z KÚ MSK překvalifikovali na jízdu bez ŘP a bylo to blokově za pětikilčo... Čekám nyní na upřesnění rozsudku, když víš více :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Při kontrole třeba ne, ale ve chvíli kdy se připleteš k nehodě tak jo. Když kolegyni nabral chlápek z vedlejší, tak musela cajtům ukazovat, že má opravdu čočky.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PNXNTDD: 01.06 jsou brýle nebo čočky, takže to prostě neřešej...
    SM3
    SM3 --- ---
    PNXNTDD: Zapsané brýle nemam, ale na fotce ano, pořídil jsem pár sad čoček, ale hlavně na sport a nebo kdyby se mi brýle někde rozbili (i ty náhradní - mj. ve Španělsku je povinnost mít u sebe náhradní). Když jsme se bavili s optičkou, tak mi vystavila kartičku, že nosím občas čočky... „Průkaz nositele čoček“. Jinak si vzpomínám, že při rozšiřování skupin mi doktorka napsala podmínku brýle, ale v ŘP nic uvedeno neni.
    GOR: Také mi před lety řekli, že když to před nimi vyměním tak to mam bez pokuty.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    JON: Podle mě po té operaci by sis měl nechat udělat potvrzení na očním, že máš zrak v pořádku a následně si s tím potvrzením zažádat o vystavení nového ŘP. Jinak budeš sám proti sobě žeo... ale jak říkám... mě stavěli aspoň desetkrát a že jsem brýle neměl, ačkoliv mám v ŘP 01.06 nikdo to neřešil. Což je celkem psycho, když se nad tm zamyslíte, tak člověk kterej nevidí nebo vidí špatně má mnohem větší riziko nehody a to hlavně za šera a s chodci a policie to neřeší. Já to naštěstí nemám tak hrozný s brýlema, mám sotva půl dioptrie na jednom oku. Brýle jsem ztratil a od té doby (asi rok) je nenosím vůbec, ale do auta si je pořídím stejně.
    JON
    JON --- ---
    Ted jsem byl na vysetreni u doktorky kvuli dodelavani dalsich skupin ridicaku a ptala se me, jestli mi tam ma napsat i bryle i cocky (harmonizacni kody 01.01 a 01.02) az doma jsem si nasel ze existuje jeste 01.06 bryle nebo kontaktni cocky (takze me asi ted muzou vykostit kdyz budu mit jenom bryle, nebo jenom cocky).
    Dosud jsem v ridicaku mel jen 01.01 a jak uz bylo receno nikdo po tom nikdy nepatral.
    A nevite jak je to potom, co si clovek necha udelat laserovou korekci zraku ?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD: Navíc jsem je stejně neměl :D
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    GOR: jasně, ale na každým autě to prostě bez demontáže krytů motoru a ostatních dílů, vyměnit bez nářadí jednoduše nejde.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PNXNTDD: nosím výhradně kontaktní čočky, brýle samozřejmě v řidičáku uvedené mám, ale nikdy to nikdo neřešil.
    GOR
    GOR --- ---
    PNXNTDD: Me kvuli svetlu staveli, jen mi rekli, at si vymenim zarovku... po tom, co jsem ji vymenil me nechali jet bez pokuty...
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Navíc pochybuju, že bych tam s tím uspěl a ještě bych platil dvakrát 1500,- za správní řízení + ty pokuty takže ve výsledku 4200,-. Děkuji nechci.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: No podle toho co tady píše KIE: jsem z tý značky vyvázel celkem v pohodě a to mě ani tak nesralo. A kvůli 200 za světla lítat na správní řízení fakt nemám čas ani náladu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Mám na mysli oba dva případy. Když jsou neústupní, tak správní řízení a hotovo.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Máš na mysli asi ty světla. Však já se s nima dohadoval, ale byli neustupní. Překvapilo mě, že nakonec jenom dvě kila i přes tu mou iniciativu.
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PNXNTDD: Mám zapsaný jak brejle, tak čočky a nikdo to neřeší
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Nemáš se nechat bezdůvodně jebat. Když se necháš, tak pak nebreč ;-)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    BTW: OTÁZKA pro lidi co mají povinně nosit brýle a mají to napsaný v řidičáku.

    Kolikrát se vám stalo že si toho policista při kontrole všiml, že je třeba nemáte na sobě ale v řidičáku je máte napsaný ? Já je mám povinný, ale nenosím je (ano jsem idiot), přesto při žádné z asi 10 kontrol si toho nikdo nevšiml.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam