• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KIE: Ono to je s tim zvedani minimalni konstrukcni rychlosti dvousecny. Dalnice se misty stavely jako obchvaty obci, dokonce jsou i mista, kde "nedalnicni" alternativa vlastne neexistuje a tvuj napad by fakticky znamenal navratit tranzitujici historicky cenne nakladaky s nevykonnymi motory do center danych obci - resit jen to, ze pujde pryc z dalnice (a bude otravovat jinde) je tak trosku sobecky. Coz asi taky neni uplne dobre. Novostavby ty alternativy castecne obsahuji (a to i tam, kde se ke kdysi postavenemu polovicnimu profilu doplnuje druhy dvoupruh) - coz ale na druhou stranu zvysuje naklady na vystavbu (stavis k tomu jeste silnice navic) = dalnicni site se tolik nepostavi (a pak vsichni nadavaji, jak se u nas stavi draho - ale tyhle "drobnosti" v podobe staveb navic se uz nevidi).

    KIE: tak ci onak predjizdeni kamionu jedouciho 91 kamionem jedoucim 92 jednoznacne zapada do definice pomaleho predjizdeni, kdy jednoznacne dochazi k poruseni zakona. Legislativu na to mame, staci ji vymahat - a neresit tupe jen tu rychlost (a skutecne resit smysl zakona v souvislostech, ne jen "bezpracne" inkasovat prachy). Policajti si dost usnadnuji zivot, ale pokud jeden kamion predjizdi druhy a za tim kamionem je nastosovanych 10-20 aut, pak plynulost provozu omezena je, at se to kamionakum libi ci nikoliv. Pokud se takhle predjizdi dva kamiony na prazdne dalnici a holt je nekdo dojede a vidi to z dalky, je to asi neco jinyho, nez kdyz se tohle predjizdeni deje v dobe, kdy je husty provoz - a kdy z toho zakonite ty nebezpecne situace nasledne vznikaji (i kdyby vsichni jeli zcela predpisove, tak porad tam je rozdil 50km/h v rychlostech). Ze to tam kamionaci casto posilaji pred rychleji jedouci auta z pozice sily je fakt - neni den, kdy by clovek minimalne tri takove blby nepotkal.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MIKEE: A úplně nejvíc mě serou kokoti, který si tebou zmíněným způsobem vymůžou, abych mu uhnul, ale pak jim to předjíždění trvá týden (takže musím zpomalit na 80 u nejbližšího kamionu), bo těch dvěstě jedou s autem, který má akceleraci ze 130 na 150 asi dvě hodiny. Takže vážení, neproblikávejte se čtyřválcem, pouze s aspoň šestiválem, na takovýhle chování musíte mít nejen těžkou nohu, ale i výkon.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    YOT: Tak máš takový "semafor" ignorovat a je po problému.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    SAMOUT: naprosto souhlasim, ovsem to tohle nevyresi, v pravym se uz nebude dat jet vubec a v levym mne ani tak nebude trapit setrilek za 110, ale audina co se mi v tu chvili posadi za zadek a bude mne problikavat a davat najevo, ze on kurva chce jet 200 a ja mu branim v zivotnim stesti jet problikavat o jedno auto dal
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RALI: Já to tedy zažiju skoro pokaždé, když jedu po D1 a většinou to trvá o dost déle, než 20 vteřin, na druhou stranu, i když si v tu chvíli třeba zanadávám, pokud mi to tam nepošle před čumák, tak pro to mám celkem pochopení, už pro to, co tu padlo. Není to jednoduchá práce a když mi to jede byť o trochu líp, než kolegovi, tak je docela fajn ho předjet, takže za mě je globální zákaz blbost. Je to akorát to nejjednodušší řešení, které většinou bývá dost na hovno. Viz třeba parkovací zóny apod....
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    RALI: No, mně osobně by to nevadilo, bo nejvíc ze všeho mě sere neplynulost, ne absence rychlosti :-). 110 je trošku otravný, ale dá se to.
    RALI
    RALI --- ---
    koukam ze ja tady stale stejne hate ke kamionum, jako vzdy. jestli se mi stane dvakrat za rok, ze se predjizdi kamiony neprimerene dlouho, to uz me fakt nezabije. pokud by ten vymysl se zakazem predjizdeni vysel, stane se jen to, ze budou souvisle kolony 50 kamionu za aviatikem a vam co nutne potrebujete jet 160 nezbyde nez se plahocit v levym za duchodcem, setrilkem, zenskou (doplnte si dle sveho) 110 km/h 20 minut, nez celou tu kolonu predjede. uz se na to tesim :)))
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Jestli nedokážeš odhadnout rychlost auta za tebou a nejsi schopný poznat, zda budeš nebo nebudeš překážet, je to imho docela problém... U toho uhejbání najíždějícímu autu je to ještě jednoduchý, ten manévr není nutný, takže je klidně možný ho dělat jen když sem si naprosto jistý (tj. za mnou prostě není nikdo). I tak to slušní Češi nezvládaj....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: On to nemecke pravidlo nesmyslne neni. Ve zpetnem zrcatku se rychlost odhaduje vzdy hure a ono "galantni uhejbani" v dusledku muze skoncit taky nehodou - s horsimi dusledky. A ano, bylo by fajn kdyby nase antipiratska dalnicni flotila krome rychlosti dusledne stihala i ty, co nedodrzuji elementarni pravidlo - to, ze pri prejizdeni do pruhu nesmis nikoho nejen ohrozit - ale ani OMEZIT.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Bych spis nez dalsi nesmyslny zakon a zakaz doporucil zapojit mozek. Proc bych nemohl nekomu uvolnit pravej pruh pro napojeni, kdyz mam moznost? A ze to tam nekteri poslou aniz by se podivali do zrcatka? Tak ti to tam poslou o 500m dal, tohle problem neresi. Spis naopak, tahle absurdni snaha vsechno prikazovat cedulema a zakonama vytvorila slusneho Cecha, ktery ma pocit, ze kdyz jede predpisove, tak je vsechno v poradku a ani nad tim nemusi moc premyslet. Proste jede 130 a dal blinkr, vsechno udelal spravne, kdokoli, kdo by na nej kvuli tomu troubil, je pirat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JOPS: Jsou borci, co se pripojuji v prvni tretine delky v 60-70 stylem "at uz ten pruh dobudu"
    JOPS
    JOPS --- ---
    kurva hosi, uvedomte si, ze ne kazdej ma auto s objemem 2 litry a vic.... Zrovna vcera jsem s mym zavodnim ehm Cliem o obsahu 1.4 l v pripojovacim pruhu pral co to slo a dostal jsem se na 100-110 km/h na konci pruhu. Coz jako neni zadne terno. Slo by to zvladnout rychleji, ale zase honit tohohle dedka na 5000 otacek neminim. Kdyz tam jedou kamiony, tak tam se vecpu mezi ne v pohode, kdyz jedou osobaky 130km/h, tak tyhle situace nemam rad. Ale na druhou stranu se to zase nestava moc casto, no kdyz uz, tak v nejhorsim jedu par metru v odstavnym no :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DAVETESS: v pripojovacim pruhu se zrychluje. Spousta lidi to neumi.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    DAVETESS: detto u nas v azii
    SITH
    SITH --- ---
    DANYSEK: tak mam pripojovaci pruh dlouhy 100, 150m ? tak to mám dost času zrychlit tak, abych se nějak rozumně připojil do pravého pruhu. Jenže když blbci vjedou do připojovacího pruhu, hned pak do pravého a až poté zrychlují, tak je to fakt o držku když v tom levém jedeš 140kmh a více
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    SITH: jojo, oni maj taky slušní češi (a hlavně češky) tendenci v tom připojováku "bezpečně" zpomalit a čekat, až se pro ně pravej pruh uvolní.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SITH: chtelo by to u pripojovaku nemecky system, ma neco do sebe... a policajti to tam chytaj :) Prejizdeni z pruhu do pruhu je obecny nesvar, spousta lidi vlastne ani nevi, ze nesmi ohrozit - ale ani omezit... na neomezeni nedbaji a proste se tam nacpe (aniz by se obtezovali treba alespon trosku vic seslapnout plyn, kdyz uz se jim teda nechce brzdit).
    SITH
    SITH --- ---
    no mě ještě vytáčí taková ta vlastnost kdy "slušný" čech pouští další "slušné" čechy z připojovacího pruhu tím, že prostě z toho pravého pruhu na dálnici vystřelím do levého pruhu jen proto, aby se "kámoš" slušný čech mohl krásně zařadit, bez ohledu na to, že jsem to šoupnul tomu co jede v levém pruhu přímo před čumák a ohrozil tak sebe a toho druhého, kterému jsem způsobil nečekaný šok.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Jóó, kdyby řidiči kamionů dodržovali níže zmíněný předpis o dostatečné rychlosti při předjíždění, hned by se na dálnici žilo lépe. Nejvíc nesnášim totiž ten afterefekt, kterej nastane mezi osobákama, co se za nima nahromaděj v levym pruhu. Než se osobáky, původně s rozdílnejma rychlostma, zase rozřaděj do svejch pozic, je tu další předjíždějící kamion. A situace se opakuje...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam