• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: A to všechno je mi jedno, asi mám hodnoty nastavený trochu jinak, zákony, podle kterých už si ani jako turista nemůžeš udělat fotku z dovolené, jsou imho stupidní a přiznávám, že na ně kašlu.
    Situace, kdy jeden člověk ohrozí majetek a zdraví druhého, druhý veřejně řekne "to je ale debil, co?" a obojí někdo bere za srovnatelný přestupek, je absurdní. Ale holt žijem v době absurditě nakloněné. Z každého blbečka je najednou samozvaný právník a zákony si ohýbá pro své potřeby tak, až se skuteční právníci nestačí divit....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: omyl, pan ridic ten zaznam iDnesu (a buhvi komu jeste) vubec nemel predat - ani na to nas "slusny" kamionak nema pravo. Bez ohledu na zavaznost obou skutku i kamionak prestupek spachal. Bezduvodne - ponechame-li stranou potrebu honby za senzacemi, pac ani s novinarinou to uz moc spolecneho nema (obycejny bulvar). Btw jak se ten "slusnak" vyjadruje pro blesk si muzes precist - tam uz to tak "slusnacky" taky neni, nemyslis? ;-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    DANYSEK: Vim, ackoli v tomhle pripade, kdy video nezverejnil on, ale iDnes, to neplati, protoze to spada pod novinarskou licenci a tam plati pravidla trochu jina. Coz zas ocividne nevis ty... :-)
    Ale i kdyby to vyvesil na vsechny fejsbuky sveta, porad to imho nejde srovnavat s vybrzdenim.....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HAMSTER: a vis o tom, ze formalne publikovane video taky porusuje zakon? ;-) Ergo, ze sam ridic kamionu zakon porusil, aniz by mu to dochazelo? :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    HAMSTER: Jakto, oko za oko prece funguje a debil je von a ne ja!
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    Tezko se tam ukaze cokoli, co by to vybrzdeni ospravedlnilo. Nic takovyho totiz neni...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ZVIRATKO: tak prece se nebude ztracet cas s videem obsahujici situaci predtim... navic co kdyby se tam ukazalo pochybeni autora videa ;-)
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    RALI: My to meli za barakem na parkovisti, je to peklo, auto na tom drnci jako by se melo rozpadnout... Po tom se fakt neda jezdit. Na prijezdovku ke garazi asi proc ne, ale jinak ne..
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ... jak ty videa vzdycky zacinaj v ten spravnej okamzik.. :P
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    VIDEO: Policie pátrá po pirátovi, který na D11 vybržďoval kamion - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/audi-vybrzdilo-kamion-na-d11-ddr-/krimi.aspx?c=A160712_105920_krimi_cen
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    HAMSTER: Asi máš pravdu v tom, že kdyby se nevymýšlely jiné píčoviny, které mají "regulovat" dopravu (zbytečná zúžení apod.), tak by tramvajových pásů na ježdění třeba nebylo... Nicméně nic to nemění na tom, že plusy zeleného pásu jsou v tlumení a prašnosti, případně samozřejmě vzhledu, to ale vyžaduje poměrně častou a drahou péči. Nevýhoda je hlavně ta drahá péče a nemožnost po tom jezdit, což by možná nebylo potřeba, kdyby se nevymýšlely ty kraviny viz výše...
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: to neni argument pri stavu ceskych komunikaci obecne :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    RALI: Třeba ty zlomený žebra by na tom byly fakt luxus :-).
    RALI
    RALI --- ---
    HAMSTER: to uz jako proc po tom nemuze jezdit sanitka s pacientem?
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Jenže po tom busy jezdit nemůžou a sanitka s pacientem taky ne, takže je to sice teoreticky fajn, v praxi ale k hovnu. Ale je spousta míst, kde by se daly vybetonovat koridory pro sanitky - vlakový tratě, parky, chodníky, aleje, pasáže.... a nikde se to nedělá. Tak se holt asi budeme muset smířit s tím, že se holt budou tramvajový pásy součástí zeleně (což je narozdíl od obřích betonových květináčů a jiných píčovin geniální, protože to nestojí vůbec žádný místo, kterýho je ve městě vždycky nedostatek) a nebudou vybetonovaný. Kdyby tomu tak bylo odajkživa, nikdo by si toho ani nevšim a vůbec nikoho by nenapadlo je betonovat...
    YOT
    YOT --- ---
    Audi A3 1.9DCI 110 DIGI KLIMA - Sauto.cz
    http://www.sauto.cz/osobni/detail/audi/a3/16897417?goFrom=list
    Bageta, popkorn a archivní nápoje fceně...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAMSTER: Njn, tohle by bylo moc jednoduchý (byť asi dražší).

    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    SAMOUT: Problém je, že chceme. Pročti si diskuse i tady různě po nyxu, tenhle stupidní program zklidňování dopravy není zdaleka tak nepopulární, jak by sis mohl myslet. Mně třeba touha po vybetonovávání travnatých pásů v ulicích taky připadá jako stupidita a ejhle - sem tu zjevně v menšině, ostatní diskutující by se rádi vrátili k pěknému surovému betonu.
    RALI
    RALI --- ---
    THE_MIRACLE: dobry je taky v noci na okreskach, kdyz je potkas proti sobe, ztlumit na parkovacky, pry to taky dost pomaha.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HAMSTER: A myslíš, že my tady ty zužovací prvky chceme? Můžu tě ujistit, že ne. Problém tkví v tom, že jakýsi sluníčkář vymyslel normu, podle které nesmí být přechod delší než x (neznám přesný rozměr), a proto se u přechodů pro chodce dělaj ty zcela dementní prvky pasivní nebezpečnosti. To je první věc, která by se měla začít bourat, hlavním kandidátem je třeba Plzeňská. Máme prostě spoustu asfaltu, po kterým se kvůli ochraně člověka před sebou samým nesmí jezdit, a je tedy úplně k hovnu. "Zklidňování dopravy" je mýtus, o kterým navíc většinou rozhodujou cyklofašos, co ani nemaj řidičák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam