• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    Stalo se někomu, že by ho stavěli z neoznačeného auta terčem, jak je v článku zmíněno? Já jen, že v takovém případě bych asi ve většině případů nezastavil, protože teč si může pořídit kdokoliv, kdybych měl spolujezdce, nechám ho zavolat na 158 a oznámit to, ať mi sdělí, jestli je to jejich auto, jinak prostě ne. U nás se asi běžně přepadení nedějí, je to výjimka, ale kdoví, zvláště někde mimo obec atd.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    YOT
    YOT --- ---
    Moderní vyšetřovací metody Veřejné bezpečnosti
    https://www.youtube.com/watch?v=jBI705gyi2Q

se směju
    RALI
    RALI --- ---
    MVEK: to bohuzel ne, ale nedivil bych se uplnku nebo novu :)

PHAILO: tak to bude uplnek, maji pocit, ze jsou vlkodlaci a jsou nezranitelni, jen je blby, kdyz je zvejkne offroad se stribrnym ramem :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHAILO: to neee, to je mi proti srsti
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JOPS: Měl jsi ho vzít z prava.

RALI: To se vztahuje i na chodce :-)
    MVEK
    MVEK --- ---
    RALI: Zkoušel sis jen tak dávat ty dny dohromady s něčím? Třeba fáze Měsíce, nebo počasí...?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jako převážně víkendový řidič taky pozorují většinou vlny. A jo, taky mi přijde, že zrovna třeba přejeté kočky, možná i jiná zvířata typu zajíce a lišky (ježky nepočítám) pozoruji víc v jednom dni, než nahodile tu a tam jednu.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADMIX: jako ja treba taky v zivote nepouzil na nikoho dalkova svetla, aby mi uhnul. Az ted. Mydlim to po dalnici do kopce, auto slusne rozjete, predemnou felicie, co se plazila asi 90km/h, ja na nej bliknul, at uhne a co myslite, ze se stalo... NIC, vubec nic. Hezky dojel ten kamion co byl pred nim asi pul kilometru (kdyby uhnul, behem dvou vterin bych byl v prdeli a bez jakehokoliv rizika by se mohl vratit do leveho pruhu), predjel kamion a pak se zaradil, bohuzel muj stroj nema tolik vykonu na rozdavani, takze kdyz jsem klesnul na zavratnou rychlost 95 km/h, tak ta nasledna akcelerace uz je v pytli :))))
    RALI
    RALI --- ---
    PHAILO: co jsem jezdil s kamionem, vypozoroval jsem ze i kocky maji sve dny a ve vlnach pachaji sebevrazdy. Treba mesic, dva ani jedina prejeta a pak behem jednoho dne treba 8. (kupodivu jsem neprejel nikdy zadnou)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JOPS: žena jela v pátek po D1 do Hodonína a říkala,že jí takhle asi 3x někdo podjíždel odstavným pruhem...Shodou okolností to prý byly vždycky audiny.. za podobných okolností hustější provoz,ale celkem to (na D1)jelo.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Vždycky to chodí ve vlnách. Z pozorování to u mě probíhá tak, že zhruba měsíc až měsíc a půl bývá klid a pak je zhruba týden, kdy jsou všichni úplně vylízaný.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Mam auto rok, za tu dobu jsem pouzil klakson jen abych vyzkousel, jestli funguje.
    Dneska rano cestou do prace ctyrikrat, na ctyri ruzny lidi. The fuck is this shit :D
    Jsem pak na parkovisti musel prohlidnout naraznik, jestli jsem to fakt ubrzdil
    FAT
    FAT --- ---
    JOPS: Tam to je dost častý jev.
    :-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jo, tohle jsem chtěl dohledat. Tak nakonec bych si musel situaci přehrát, abych věděl, jestli jsem dal včas blinkr a začal předjíždět, nebo až ve chvíli, kdy on se řadil a jestli tedy se opravdu řadil, nebo váhal a jel delší dobu kus přes čáru. To je fuk, imho šlo o minimální omezení, pokud vůbec.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Ano, existuje na to i nějaký judikát. Pamatuji si, že jsem ho viděl ve sbírce soudních rozhodnutí vlevo dole.
    HAMSTER
    HAMSTER --- ---
    MVEK: platí tam pravidlo pravé ruky, viz. TRISSIE
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: tedy, pro přesnou citaci, zákon o provozu na silničních komunikacích, §12
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MVEK: myslíš tohle?

(6) Na pozemní komunikaci o třech jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič přejíždět z levého jízdního pruhu do středního jízdního pruhu jen tehdy, neohrozí-li řidiče přejíždějícího do středního jízdního pruhu z pravého jízdního pruhu; obdobně se postupuje při přejíždění z levých jízdních pruhů do středních jízdních pruhů na pozemní komunikaci o čtyřech a více jízdních pruzích vyznačených na vozovce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam