• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PNXNTDD: Teď jsem chvilku jezdil s vejfukem bez tlumiče a nic. Asi jsi prostě podezřelej :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Jo, zapomněl jsem napsat, že v obou případech šlo o Felicii, byť jinak zachovalou.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: Brno... jako nijak extrémně nápadný nebo starý auto zrovna nemám.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: V jakých městech? Jako je fakt, že jezdím jen o víkendech, a přitom je pravda, že občas někde jejich auto a nějaké cizí u nich vidím, ale obvykle jsem to přisuzoval odchytnutí za nějaký přestupek.

    Spíš mám poslední dobou štěstí na jejich kontroly o víkendu na Kokořínsku, i když jen jednou mě kontrolovali, a to si ještě rozmysleli, že mě zastaví tak, že jsem brzdil dost prudce a měl chuť zastavit o sto metrů dál. Přitom na mě koukali. To tedy ale mluvím vždy o státní.

    Spíš mám dojem, že rádi kontrolují starší auta pozdě v noci. Před asi osmi lety nás s rodiči někdy mezi devátou a jedenáctou večer na stokilometrové cestě kontrolovaly dvě hlídky a mě před pár lety taky, přitom ale dýchat nedávali.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Mě už celkem začínají srát namátkový silniční kontroly ve městě. Prostě jedeš a za tebou si benga usmyslí, že tě prostě zastaví jenom tak, bez toho abys udělal nějakej přestupek. Tenhle měsíc se mi to stalo nekecám 5x, nikdy jsem nic neudělal, nedostal žádnou pokutu, ale dohromady jsem tady tou buzerací strávil skoro hodinu a půl. Hodinu a půl dohromady zbytečnýho zdržování kvůli ničemu. Jako asi se proti tomu nedá nijak bránit ale tohle mě sere.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Je fakt, že nevím, proč jsou měšťáci (třeba v Praze) braní tak negativně, resp. proč takoví mnozí jsou, když pokud vím berou v Praze o dost víc než státní.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DAVETESS: To je bohuzel o lidech, ja jen odmitam tu mantru, ze policajt je automaticky debil. Stejne jako kazdej jinej clen spolecnosti, to ze je debil mi musi nejdriv prokazat :))
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Mě u měšťáků prostě vadí ta výchovně-buzerační náplň práce. To je samý parkování, rychlost za bukem, a když už teda pochůzkujou, tak stejně působěj "výchovně", jak soudružka učitelka při dozoru na chodbě (nelítej, nepískej, nebav se!). Nejlepší je, když mě přijdou pokutovat, že mi před plotem (na veřejnym prostoru, mimo komunikaci) stojí na půl dne kontajner, do kterýho vozim stavební suť. "Nemáte povolení? No tak to je neoprávněný zábor! Tak za dvě stovky, jo?" Už k nim ten respekt asi nikdy mít nebudu...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Druha, v Plzni na Doubravce byli taky dobry mestaci. A v Praze 11 kde jsem bydlel vlastne taky, s tema jsem mel hned nekolik dobrejch zkusenosti.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: V podstatě šance, že se netrefíš, je minimální.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: mají v obvodu čtyři vesnice, kde hlídají přechody v době, kdy jdou děti do/ze školy, jezdí patroly v místech, kde přes den není moc lidí, dělají přednášky o bezpečnosti dětem ve školkách a ve škole... a ty pokuty rozdávají, akorát když je tam poštve někdo z mstivých místních. Bydlíme tady už dost dlouho na to, abychom věděli, jak to tu chodí.
    Ale je to policajt, tak je to automaticky záporák, že...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: Ledaže by to byla první obecní policie kterou znám nebo o které jsem slyšel, u které klady převažují nad zápory. No, moc tomu nevěřím.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: mínus máš ode mne, co tu dělá obecní policie, o tom mám docela dobrou představu, a jsem ráda, že tu jsou.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: Ta další práce je beztak jen buzerace ostatních, takže za jakékoliv zdržení palec nahoru!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jo, jinak, byla jsem teď na policii kvůli lístku za parkování a ze zvědavosti jsem se ptala, co by se stalo, kdybych nereagovala, jestli by to řešili.
    Prý jo, protože se začalo stávat (a už se to stalo i v našem okrese), že někteří kokoti, co se fakt potřebujou hádat kvůli všemu, podali stížnost na fungování policie kvůli tomu, že sice dostali lísteček, ale nikdo to neposlal do správního řízení, takže neměli možnost se zhádat (a dostat pokutu) tam. A protože taková stížnost má samozřejmě vliv na plat příslušného policisty, tak holt musí dotáhnout všechno.
    (minimálně naše obecní policie, která nemá stálou služebnu, a vyřešení takového lístku pro ně znamená dohadovat se s řidičem, kdy a kde se setkají v mobilní služebně, je z toho víc než jen nenadšená, takže jsem odešla s domluvou, ať už to fakt neopakuju, protože mají fakt i jinou práci, kterou potřebujou dělat.)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Stalo se někomu, že by ho stavěli z neoznačeného auta terčem, jak je v článku zmíněno? Já jen, že v takovém případě bych asi ve většině případů nezastavil, protože teč si může pořídit kdokoliv, kdybych měl spolujezdce, nechám ho zavolat na 158 a oznámit to, ať mi sdělí, jestli je to jejich auto, jinak prostě ne. U nás se asi běžně přepadení nedějí, je to výjimka, ale kdoví, zvláště někde mimo obec atd.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    YOT
    YOT --- ---
    Moderní vyšetřovací metody Veřejné bezpečnosti
    https://www.youtube.com/watch?v=jBI705gyi2Q

    se směju
    RALI
    RALI --- ---
    MVEK: to bohuzel ne, ale nedivil bych se uplnku nebo novu :)


    PHAILO: tak to bude uplnek, maji pocit, ze jsou vlkodlaci a jsou nezranitelni, jen je blby, kdyz je zvejkne offroad se stribrnym ramem :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    PHAILO: to neee, to je mi proti srsti
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JOPS: Měl jsi ho vzít z prava.

    RALI: To se vztahuje i na chodce :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam