• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    JOPS
    JOPS --- ---
    VIRTUALVOID: co je to ta grilovacka ?
    MVEK
    MVEK --- ---
    VIRTUALVOID: Asi mi uteklo, co bylo špatně na té dodávce předjíždějící cyklisty v protisměru, tak vyjela trochu přes čáru, možná kamera klame perspektivou, ale přišlo mi, že je tam dost místa na minutí, a vyjela včas. Kdyby to řidiči nedělali, tak jedeme krokem každou chvíli (kolikrát nadávám, že někdo neví, kde má okraje, a tak zastaví nebo jede krokem za "překážkou", a přitom má možnost se tam trochu vystrčit, když se bojí, tak pomalu, a protijedoucí se pořád vejdou.
    SITH
    SITH --- ---
    VIRTUALVOID: ti cyklisti jsou zlo :D
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    It's my life (vodka edition)
    http://www.youtube.com/watch?v=MeawtsNJB-k
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    VYWERN: Onehdá se vědělo, kdo nám vykrádá chaty. Týpky viděli, jak tlačej vozík s věcma. Soused teda volá obecní policajty, ať rychle přijedou. Ti mu ale řekli, ať si zavolá státní. Státní dorazili za 2 hodiny. No a pak tě MP zpruděj za kontajner. Chápeš mojí frustraci?
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DAVETESS: a kolikrat jsi potreboval chranit a pomahat, ze to muzes posoudit? Ja je ted nechci obhajovat, ale takove jednostranne pohledy jsou taky k nicemu.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    VYWERN: Já jsem tam ten kontajner měl všeho všudy asi na tři hoďky. Přijde mi to jako nesmysl, vyřizovat si povolení na takovou maličkost. Široko daleko spousta místa.
    Ti měšťáci (obecní policie) jeli normálně okolo hlídkovací rychlostí, když mě minuli, tak se otočili a vrátili se. Takže vlastní iniciativa.
    Prostě mi prijde, že MP primárně nepomáhá a nechrání, ale spíš represivně vychovává...
    FERNIE
    FERNIE --- ---
    PNXNTDD: Teď jsem chvilku jezdil s vejfukem bez tlumiče a nic. Asi jsi prostě podezřelej :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    TRISSIE: Určitě na to je třeba nezapomínat. U nás v té neuklízené uličce taky nikdo nepokutuje řidiče, který stojí dvěma koly na chodníku a na dalších místech, kde by teoreticky neměli, i zužují vjezd do garáže, ale tady není moc kde stavět (i když je to i restaurací poblíž, kam se asi všichni vždy na parkoviště nevejdou). Ale když už stojí tak těsně, že znemožní popelářům vytáhnout z chodníku do vozovky konejnery, volal jsem ty měšťáky sám. Výsledek byl, že sice dali pokutu všem, co tam stáli špatně, ale jindy se tu zas neobjevili.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DAVETESS, MVEK: já bych v tomhle případě spíš než u měšťáků hledala vinu u někoho ze sousedů, kteří se mstí tím, že volají policii. Protože oni na zavolání přijet musí, a když už přijedou a fakt je tam protiprávní jednání, tak to taky musí řešit.
    MVEK
    MVEK --- ---
    VYWERN: Nevím, třeba v jeho případě opravdu kontejner překážel, já se setkal s podobným případem, kdy byl na travnaté jen sekané, jinak neudržované (ne anglický trávník) ploše okolo bytovky (u které se navíc ukázalo, že nemá příjezdovou cestu k vchodu). Firma na výměnu oken nepožádala a nikoho to asi nenapadlo.

    No a druhá věc je ta, že pokud to opravdu nepřekáží fest, nebo nejde o sklizení sutě a dělání nepořádku atd., tak je to prostě neslušné, když mají máslo na hlavě tím, že třeba i daný chodník a ulici nikdy v životě nedali uklidit, nebo tak, navíc kontejner je tam proto, že někdo se stará o nějakou nemovitost, místo aby ji nechal chátrat a třeba působit časem jiné škody, a oni ho budou otravovat a v mnoha případech možná fakt i chtít peníze, ne jen žádost.
    Takže z tohohle pohledu chápu, že to naštve.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DAVETESS: no a to je takovy problem si to povoleni na ten kontejner vyridit? :) Me takhle stal 14 dni, mel jsem to vyrizene a pohoda :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Jo, zapomněl jsem napsat, že v obou případech šlo o Felicii, byť jinak zachovalou.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: Brno... jako nijak extrémně nápadný nebo starý auto zrovna nemám.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: V jakých městech? Jako je fakt, že jezdím jen o víkendech, a přitom je pravda, že občas někde jejich auto a nějaké cizí u nich vidím, ale obvykle jsem to přisuzoval odchytnutí za nějaký přestupek.

    Spíš mám poslední dobou štěstí na jejich kontroly o víkendu na Kokořínsku, i když jen jednou mě kontrolovali, a to si ještě rozmysleli, že mě zastaví tak, že jsem brzdil dost prudce a měl chuť zastavit o sto metrů dál. Přitom na mě koukali. To tedy ale mluvím vždy o státní.

    Spíš mám dojem, že rádi kontrolují starší auta pozdě v noci. Před asi osmi lety nás s rodiči někdy mezi devátou a jedenáctou večer na stokilometrové cestě kontrolovaly dvě hlídky a mě před pár lety taky, přitom ale dýchat nedávali.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Mě už celkem začínají srát namátkový silniční kontroly ve městě. Prostě jedeš a za tebou si benga usmyslí, že tě prostě zastaví jenom tak, bez toho abys udělal nějakej přestupek. Tenhle měsíc se mi to stalo nekecám 5x, nikdy jsem nic neudělal, nedostal žádnou pokutu, ale dohromady jsem tady tou buzerací strávil skoro hodinu a půl. Hodinu a půl dohromady zbytečnýho zdržování kvůli ničemu. Jako asi se proti tomu nedá nijak bránit ale tohle mě sere.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Je fakt, že nevím, proč jsou měšťáci (třeba v Praze) braní tak negativně, resp. proč takoví mnozí jsou, když pokud vím berou v Praze o dost víc než státní.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    DAVETESS: To je bohuzel o lidech, ja jen odmitam tu mantru, ze policajt je automaticky debil. Stejne jako kazdej jinej clen spolecnosti, to ze je debil mi musi nejdriv prokazat :))
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Mě u měšťáků prostě vadí ta výchovně-buzerační náplň práce. To je samý parkování, rychlost za bukem, a když už teda pochůzkujou, tak stejně působěj "výchovně", jak soudružka učitelka při dozoru na chodbě (nelítej, nepískej, nebav se!). Nejlepší je, když mě přijdou pokutovat, že mi před plotem (na veřejnym prostoru, mimo komunikaci) stojí na půl dne kontajner, do kterýho vozim stavební suť. "Nemáte povolení? No tak to je neoprávněný zábor! Tak za dvě stovky, jo?" Už k nim ten respekt asi nikdy mít nebudu...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Druha, v Plzni na Doubravce byli taky dobry mestaci. A v Praze 11 kde jsem bydlel vlastne taky, s tema jsem mel hned nekolik dobrejch zkusenosti.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: V podstatě šance, že se netrefíš, je minimální.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PHAILO: mají v obvodu čtyři vesnice, kde hlídají přechody v době, kdy jdou děti do/ze školy, jezdí patroly v místech, kde přes den není moc lidí, dělají přednášky o bezpečnosti dětem ve školkách a ve škole... a ty pokuty rozdávají, akorát když je tam poštve někdo z mstivých místních. Bydlíme tady už dost dlouho na to, abychom věděli, jak to tu chodí.
    Ale je to policajt, tak je to automaticky záporák, že...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    TRISSIE: Ledaže by to byla první obecní policie kterou znám nebo o které jsem slyšel, u které klady převažují nad zápory. No, moc tomu nevěřím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam