• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    z pohledu řidiče autobusu 28
    http://www.youtube.com/watch?v=lVUSJdIF1pk


    autobusak. doteraz som ich hadzal vsetkych do jedneho vreca... ale maju to tazke sj oni :))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: ja jsem zvyjkej z Vinohrad. Ano, tam se clovek obcas slusne projde :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: V tom máš samozřejmě pravdu. Nicméně existují místa, kde se jinde v přiměřené vzdálenosti zaparkovat nedá. Existují i situace, kdy to dost dobře není reálné (hodně věcí s sebou, málo času) atd.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: obcas je lepsi zaparkovat jinde, nez zaparkovat nutne co mozna nejbliz... jako kokot. U kratkeho zastaveni budiz, clovek vylozi co potrebuje - ale mam-li nekde stat dyl, tak nic horsiho, ze se trosku projdu se nestane. Staci nebyt liny :-)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    U nas parkuje polovina lidi jak kokoti a to bydlim ve meste a problem s parkovanim tu je taky. Lidi maji problem se trefit normalne rovne mezi cary. A za barakem v jednosmerce v podelnem stani nechavaji mezi sebou 1,5m rozestupy, co kdyby nahodou meli problem vyjet...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Navíc je potřeba si uvědomit, že dost často někdo parkuje jako kokot jen proto, že v danou chvíli tak musel parkovat kvůli jinému kokotovi, který však už odjel. Prostě je zapotřebí počítat s tím, že velká část populace jsou vidláci a kokoti. Ať už se jedná o parkování, jízdu, volby, či cokoliv jiného.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Mě to nevytáčí už... to je spíš zoufalost :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Naprosto normální a snad ani nechápu, že to ještě někoho dokáže vytočit. To totiž fakt nemá smysl. Už mě (skoro) ani nevytáčí, když nám někdo zaparkuje před vjezdem.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Prosím všechny... myslete při parkování na ostatní :D Apeluju na ty, kteří bydlí mimo město, nebo aspoň centrum a semtam si dojedou do města a parkujou jak langoši přes dvě místa, nebo zbytečně zabírají moc místa - protože si prostě neuvědomujou situaci v centrubydlících, čtvrthodiny každý den blokobjíždějícch a místohledajících řidičů.

    Bydlím v ulici, kde je to s parkováním fakt špatný, každý volný místo má cenu zlata. Lidi co v té ulici bydlí, tak jsou solidární a parkujou aby zabrali co nejmín místa, na denním pořádku jsou situace že musíš lozit do auta druhýma dveřma, ale jinak to prostě nejde a ani mě to nesere, situace je prostě taková. Včera jsem už byl fakt zoufalej. Naproti baráku je nějaký kulturní centrum pro děcka nebo co, mají vyhrazenej jeden flek. Samozřejmě na něm parkuje nějakej Ford v kombajnu, půlkou na vyhrazeným, půlkou na vedlejším fleku a to je ještě v úplně jiným úhlu než stála ostatní auta. Tak jsem se sebral a šel do toho centra hledat majitele. No podařilo se mi ho najít, tak mu říkám jestli to nechce posunout a zaparkovat normálně, říkal jsem mu to slušně v klidu (Vnitřně jsem si ale říkal : Ty kreténe to nevidíš že parkuješ jako totální čurák?!) a on že se tam dvě auta nevlezou v žádným případě a strašně se cítil ublíženě... no nakonec to přeparkoval. Nadvakrát. Poprvý zaparkoval tak (asi schválně a zas jako čurák) aby demonstroval, že opravdu na tom místě nejdou zaparkovat dvě auta. To už to ve mně vřelo ale nechal jsem to být a slušně mu ukázal jeho přes metr velkou vzdálenost od vedle parkujícího auta, tak to nakonec znovu posunul a zaparkoval jsem. Stálo to úsilí, ale doufám, že jsem zasadil semínko do jeho mysli a příště až bude parkovat tak si na tuhle událost vzpomene (a bud zaparkuje znovu jako kokot nebo ne) Vím že je tu sousta slušnýh řidičů kteří na tohle myslí, ale pro ostatní jsem chtěl říct, at parkujete kdekoliv, snazte se zabirat co nejmin místa, protože nevíte jaká je parkovací situace v dané lokalitě :D Díky že jsem se tu mohl vyplakat.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    THE_MIRACLE: moment, ty si pletes "zavedeni zony" se znackou "zona"
    ja mluvim o znacce zona - kdyz tam neni tak se stat muze vsude kde to neni zakazany
    ja takhle parkoval bezne na praze 1 na miste kde se parkovat muze ale nedali tam znacku ze je tam zona - mestaci prijeli, koukali, prudili, byli poslani do hajzlu at se naucej predpisy a odjeli, nekolikrat... :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZVIRATKO: žel ano. Tam kde jsou zóny se mimo ně stát nesmí. Takže ty si myslíš, že mimo ty hodiny ta značka neplatí vůbec, tudíž se tam stát nesmí... hmm :-(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    THE_MIRACLE: jenze ta znacka plati jen 7-17, jindy parkoviste neznaci. Proto jsem psal ze jeste zalezi na vodorovnym znaceni. Praha 6 ma teda taky zonu zakaz zastaveni?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    26. som v Prahe... ako tak citam o tych zonach, mam chut ostat doma :D
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    ZVIRATKO: Tak oni to tak mají, že kde jsou zóny je zóna zákazu stání mimo vyznačená parkoviště, ale tohle je vyznačené parkoviště, ne? Dodatková tabulka by měla řešit jen to reserve, nebo ruší celou značku?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    THE_MIRACLE: je tam mozny stat, leda by z Prahy 6 udelali zonu zakaz stani stejne jako na Praze 7... (pokud tam neni vodorovny znaceni pro parkoviste ktery ten zakaz zase rusi)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYWERN: Taky mám Téčko na značce i když nejsem tamější :D Má to svoje výhody i nevýhody...
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Dnes Zlin/Brno/Zlin D1 vsichni jeli predpisove v P pruhu a pri predjizdeni se hned zase zaradili. Vletela mi tam jen jedna fabka stara se 4ma chlapama a Tckem na znacce....s tim jsem pocital :) Ale chvalim, at tu jen porad nenadavam :)
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    THE_MIRACLE: je to tady:

    https://www.google.cz/...4!1s0x470b9539ee69b28d:0xf9fd7c6fdaea036b!8m2!3d50.105298!4d14.387229?hl=cs

    Po pravé straně je standardně fialová po celé délce. Po levé jsou místo oblasti mezi zákazy zastavení na obrázku ona 4 vyhrazená místa. Dále pak v místě druhé značky zákazu zastavení je již standardně značka označující fialovou zónu i na druhé straně.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Zajímal by mě Váš názor. Na Praze 6 jsou ty dementní zóny. U ZŠ Bílá jsou 4 parkovací místa vyhrazena značkou P (Reserve) a dodatkovou tabulkou "Pro návštěvníky školy max. 15 minut" s platností 7-17 hod. Před touto značkou není značka označující fialovou zónu, je až za vyhrazenými místy. Jak byste to pochopili? Je tam možné mimo 7-17 volně stát nebo je to tak, že mimo tuto dobu se z toho stává placená zóna?
    SITH
    SITH --- ---
    jinak dneska jsem viděl na vlastní oči ze vzdálenosti cca 10m srážku tramvaje a auta. V tom kopci z prašného mostu dolů na kulaťák, tak to tramvaj docela rychle kalila dolů, a já vlevo vidím jak si auto docela hodně najíždí na tramvajový pás a najednou tramvajový zvonek, za půl vteřiny bum, velká rána, auto odhodila do pravého pruhu přímo přede mě, bok od předního kola dopředu totálně pryč, tramvaj jen trošku bouchlá na podvozku. Vezl jsem děti a ženu, pospíchal jsem, tak jsem kouknul zda mladý kluk v autě v pohodě, byl, tak jsem odjel. Asi to tam ráno pěkně stálo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam