• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ADMIX: chapem, ale nastastie mam motorku ve znaku a nie to bavorske hovno ;)))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ADMIX: Co furt máte s těma Bavorákama? Nejvíc kokotů jezdí jednoznačně v octávkách :-).
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VIRTUALVOID: To je jako kdyby te na dalnici pokazdy vytlacoval kamionak, kteryho minulej mesic vybrzdil kokot v bavoraku ...
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    SAMOUT: jop, nevedel som si narychlo spomenut na cz preklad :))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VIRTUALVOID: spak = nedopalek od cigára?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PHAILO: cyklista na prechode pre chodcov ? no mne to vadi... piskaju, ze mame dodrziavat pravidla, aby sa im jazdilo lepsie & bezpecnejsie, ale sami maju v pici vsetko co sa da. vzdy som sa cyklomrdkam snazil vyjst v ustrety, ale odvtedy co mi jeden jebol zapaleny spak cez otvorene okno idu pri kazdom jednom ostrekovace naplno ;)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Tohle snad nikomu nemůže vadit.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ADMIX: neviem, niesom prazak, som aziat :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ADMIX: Jn... hlavně je to pro obě strany rychlejší.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VIRTUALVOID: Ten konec, co doprdele autobusy delaj v tom parkovisti? Recnicka otazka .. :D

    PHAILO: tak je asi rozdil mezi cyklobuznou a cyklistou, kdyz ti tam retard vjede zpoza baraku v rychlosti, tak to chapu, ale kdyz cyklisti dojedou k prechodu, pockaj a pak ho prejedou, tak v tom nevidim rozdil, a nad tim se taky lidi rozohnujou :))
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: No, máš pravdu, ale spíš mě napadlo i to , že přechod je vlastně součást chodníku. A cyklista na chodníku nemá co dělat, tím pádem ohrožuje i chodce.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Protože nejde o samotnou jízdu, ale o násobně vyšší rychlost oproti chodci, kterou k tomu někteří používají. Jinými slovy - blížíš se k přechodu a očekáváš, že tam vstoupí chodec. V okamžiku, kdy se tak vzhledem k obvyklé rychlosti chodce již nemůže stát, převedeš svou pozornost jinam a začneš zrychlovat. V okamžiku, kdy jsi těsně před přechodem ti tam však vjede cyklobuzna rychlostí 3 - 6 x vyšší, než chodec, který se (vzhledem k rychlosti) zjevil odnikud.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VIRTUALVOID: Já osobně nevidím problém v tom, že cyklisti jezdí po přechodu. Jako vážně mě to nesere a nevím proč to sere ostatní. Vysvětlení ?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    z pohledu řidiče autobusu 28
    http://www.youtube.com/watch?v=lVUSJdIF1pk


    autobusak. doteraz som ich hadzal vsetkych do jedneho vreca... ale maju to tazke sj oni :))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: ja jsem zvyjkej z Vinohrad. Ano, tam se clovek obcas slusne projde :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    DANYSEK: V tom máš samozřejmě pravdu. Nicméně existují místa, kde se jinde v přiměřené vzdálenosti zaparkovat nedá. Existují i situace, kdy to dost dobře není reálné (hodně věcí s sebou, málo času) atd.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    PHAILO: obcas je lepsi zaparkovat jinde, nez zaparkovat nutne co mozna nejbliz... jako kokot. U kratkeho zastaveni budiz, clovek vylozi co potrebuje - ale mam-li nekde stat dyl, tak nic horsiho, ze se trosku projdu se nestane. Staci nebyt liny :-)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    U nas parkuje polovina lidi jak kokoti a to bydlim ve meste a problem s parkovanim tu je taky. Lidi maji problem se trefit normalne rovne mezi cary. A za barakem v jednosmerce v podelnem stani nechavaji mezi sebou 1,5m rozestupy, co kdyby nahodou meli problem vyjet...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Navíc je potřeba si uvědomit, že dost často někdo parkuje jako kokot jen proto, že v danou chvíli tak musel parkovat kvůli jinému kokotovi, který však už odjel. Prostě je zapotřebí počítat s tím, že velká část populace jsou vidláci a kokoti. Ať už se jedná o parkování, jízdu, volby, či cokoliv jiného.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    PHAILO: Mě to nevytáčí už... to je spíš zoufalost :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PNXNTDD: Naprosto normální a snad ani nechápu, že to ještě někoho dokáže vytočit. To totiž fakt nemá smysl. Už mě (skoro) ani nevytáčí, když nám někdo zaparkuje před vjezdem.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Prosím všechny... myslete při parkování na ostatní :D Apeluju na ty, kteří bydlí mimo město, nebo aspoň centrum a semtam si dojedou do města a parkujou jak langoši přes dvě místa, nebo zbytečně zabírají moc místa - protože si prostě neuvědomujou situaci v centrubydlících, čtvrthodiny každý den blokobjíždějícch a místohledajících řidičů.

    Bydlím v ulici, kde je to s parkováním fakt špatný, každý volný místo má cenu zlata. Lidi co v té ulici bydlí, tak jsou solidární a parkujou aby zabrali co nejmín místa, na denním pořádku jsou situace že musíš lozit do auta druhýma dveřma, ale jinak to prostě nejde a ani mě to nesere, situace je prostě taková. Včera jsem už byl fakt zoufalej. Naproti baráku je nějaký kulturní centrum pro děcka nebo co, mají vyhrazenej jeden flek. Samozřejmě na něm parkuje nějakej Ford v kombajnu, půlkou na vyhrazeným, půlkou na vedlejším fleku a to je ještě v úplně jiným úhlu než stála ostatní auta. Tak jsem se sebral a šel do toho centra hledat majitele. No podařilo se mi ho najít, tak mu říkám jestli to nechce posunout a zaparkovat normálně, říkal jsem mu to slušně v klidu (Vnitřně jsem si ale říkal : Ty kreténe to nevidíš že parkuješ jako totální čurák?!) a on že se tam dvě auta nevlezou v žádným případě a strašně se cítil ublíženě... no nakonec to přeparkoval. Nadvakrát. Poprvý zaparkoval tak (asi schválně a zas jako čurák) aby demonstroval, že opravdu na tom místě nejdou zaparkovat dvě auta. To už to ve mně vřelo ale nechal jsem to být a slušně mu ukázal jeho přes metr velkou vzdálenost od vedle parkujícího auta, tak to nakonec znovu posunul a zaparkoval jsem. Stálo to úsilí, ale doufám, že jsem zasadil semínko do jeho mysli a příště až bude parkovat tak si na tuhle událost vzpomene (a bud zaparkuje znovu jako kokot nebo ne) Vím že je tu sousta slušnýh řidičů kteří na tohle myslí, ale pro ostatní jsem chtěl říct, at parkujete kdekoliv, snazte se zabirat co nejmin místa, protože nevíte jaká je parkovací situace v dané lokalitě :D Díky že jsem se tu mohl vyplakat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam