• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale že mi před Vánoci víc tečou nervy jsem taky poznal, když mi o víkendu pražský autobus MHD stál v zastávce na Průmyslové v kopci pod železnicí a já nemohl do levého pruhu, tušil jsem, že už tam určitě hodí ten blinkr a bude chtít vyjet. Ale on pořád nic. Tak jedu ve střehu dál. A samozřejmě když jsem kousek za ním, tak tam hodí blinkr a hned vyjede. Bylo to skoro na zastavení, než se rozhýbal, ale stres jsem poznal, když jsem kromě zanadávání měl chuť ho pošťouchnout (s osobákem, chytré...) a dobrzdil jsem schválně taky tak třicet čísel za jeho zadkem.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak naštěstí já mám zatím docela dobré zkušenosti s kamioňáky. Jako jo, to předjíždění ano, na druhou stranu věřím (jen z doslechu), že jim dopravci dávají dost těsné termíny, že prý dojezd brzy je taky nevýhodný atd. Takže tlak na sebe mají, no a pokud není nedostatek řidičů... Plus dřív jsem na kamiony nadával, a to jsem sotva jezdil, pak jsem si začal s kamionem jezdit v počítačové hře a trochu jsem je taky začal víc chápat:-).

    V posledním měsíci jsem sice ujel jen asi 1500 km, navíc dost po dálnicích, ale taky jsem se setkal s předjížděním kamionů, většinou tedy úspěšně dokončeným, a to i v kopci, ale zdlouhavým. Na druhou stranu ve dvou případech se předjíždějící řidič omluvil varovnýma světlama.
    A také jsem žasnul, kdy sice kamion za jiným hodil blinkr doleva, ale nenacpal se mi tam, i když jsem se přibližoval docela pomalu (a tak nějak jsem to cítil, a tudíž váhal), tak jsem zrychlil a on předjížděl až za mnou. Takže já mám dojem, že to mezi kamioňáky bude podobné jako mezi řidiči osobáků, jen u toho kamionu si to člověk víc uvědomuje, ale kolikrát se tu nadává na osobáky.

    SPM
    SPM --- ---
    FELCARKILLER: já viděl něco podobnýho dostkrát na jižní spojce - jak to bylo nedávno rozkopané. Ve směru do centra jel jeden pruh (kam směly kamiony) tím normálním pravým pruhem, druhý pruh přejížděl do protisměru a ten normální levý byl zavřený. A v tomhle úseku byl jeden nájezd. Našlo se celkem dost individuí s kamionem, kterým vadilo, že se někdo v tom nájezdu napojuje až na konci, takže buď tím jeli půlkou přes přípojný pruh nebo ještě lépe když v tom přípojném pruhu jelo auto, tak na něj najeli.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    SPM: Jj, podobnyho ichtyla jsem taky potkal.

    Celej zuzenej usek me nepustil.
    SPM
    SPM --- ---
    FELCARKILLER: Pár týdnu nazpět byl nějakej takovej ublíženej kamioňák na idnesu i s videem... a sám se v tom článku pochlubil, že předtím, než ho vybrzdil, tak jel na D1 v zúžení úmyslně prostředkem přes oba pruhy, aby ho nikdo nemohl předjet...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Ono se to s tou slušností na cestě nesmí přehánět.
    Dneska sem odbočoval doleva, na křižovatce za kterou v protisměru začínala kolona. Paní teda chtěla bejt slušná, že mě pustí a už v křižovatce to zadupla na fleku. Bohužel si jaksi nekoukla do zrcátka, takže ten plně naloženej kamion co jel za ní, měl co dělat aby to zaflekoval, víc než 20-30 čísel mezi nima nebylo.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    GRANTORINO: A pak jsou hrozne pohorseni kdyz nekomu labilnejsimu rupnou nervy a takovyho kokota vybrzduje, to se pak posilaj ublizeny videa z onboard kamer jak chudak kamionak je sikanovanej piratama.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    SPM: no je fakt, že tam jsou přesně takové ty táhlé sem tam kopce, no jela jsem za nima a pobaveně sledovala, jak to dopadne... během hodiny se to zopakovalo dvakrát s různými kamioňáky, takže se asi v těch kamionech nuděj, ať mi nikdo neříká, že jim nedojde, jak to bude probíhat...

    ta legrace jim vydržela asi na pět minut jízdy... prostě bžunda
    SPM
    SPM --- ---
    GRANTORINO: Tipnul bych si, že dřív přijde kopec, kde ten první bude pro změnu rychlejší a takhle spolu dojedou až do Reichu. Alespoň někde u Brna jsem zažil to, že se autobusák pustil do předjíždění kamionu a v kopci mu to přestalo jet a kamion byl rychlejší. Akorát že to bylo na jednoproudý okresce, kde to bylo akorát na místě do kopce rozšířeno na dva pruhy - takže kvůli tomu dementovi se zase všichni táhli znova za kamionem.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    matematická úloha

    Jedou po dálnici D5 dva kamiony za sebou rychlostí 80km/h. Ten druhý se samozřejmě rozhodne ten první předjet. Při předjíždění pomalu zrychlí na cca 95km/hod. První kamion samozřejmě zrychlí na 90km/h. Za jak dlouho předjede ten druhý kamion ten první a jak dlouho budou oba kamiony ucpávat dálnici D5 než se druhému podaří předjet prvního, aniž by první sundal aspoň na chvíli nohu z pedálu na plyn?
    SPM
    SPM --- ---
    Jak se tu někdo rozčiloval nad tím, že lidi jezdí moc pomalu, tak dneska jsem narazil (a to nebylo ani mokro, ani sníh, ani namrznuto), co jel po okresce 30... s STčkovym Focusem. A aby to korunoval, tak když už byl kus silnice s výhledem, kde by se dalo předjet, tak buď výrazně přidal nebo jel prostředkem. Asi stará vezla toho svýho domů nachcanýho nebo nevím jak si to vysvětlit, ale tohle pilo krev už i mně. Až bych řekl, že na řízení těhlech aut by se někteří měli radši vykašlat...
    MVEK
    MVEK --- ---
    VIRTUALVOID: Tak mé možnosti jsou neskonale omezenější. Ale já jsem hlavně tester, vývojář jen z nouze, v tomto ohledu bych ovšem neměl problém trochu času poskytnout, kdybys to myslel vážně.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    MVEK: mam moznost, cas & chut take cosi naprogramovat :))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PETINY: No podle vyjádření v tom článku ne.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    Ja teda obcas nekoho probliknu a s ruznych duvodu a normalne to funguje...
    - typek jeden bez svetel, probliknu, zapne si je
    - nekdo jede L na dalnici aniz by predjizdel a chrape za volantem, probliknu a vrati se do P
    - stojime na krizovatce a druhy ma prednost z P, ale nechape to, probliknu a rozjede se

    Na pitomce, kteri mi to hodi 100km/h do L na dalnici tesne pred predek, protoze se najednou rozhodnou predjizdet kamion to nefunguje, tam obcas zatroubim podle nalady :) ale tupy nepochopeny vyraz zustava stejne tupym dal :)
    SPM
    SPM --- ---
    Bokem bych po dálnici nejezdil, zkusil jsem to jednou a žádný příjemný zážitek to není :-)))
    PETINY
    PETINY --- ---
    SAMOUT: není přizpůsobení stylu jízdy právě to, že přejedu trochu bokem do levýho?:))
    MVEK
    MVEK --- ---
    SPM: jj
    SPM
    SPM --- ---
    MVEK: Blikat nemá smysl, akorát se dotyčný urazí a pustí dálkovky na mě. Což teda na druhou stranu už žádnej viditelný rozdíl není, protože na letadla svítil už předtím.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    SAMOUT: nijak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam