• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PREVIT: jop. poucil som sa z predoslych situaci...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    ATOMIKS: Ty mas povinnost neomezit ostatni ucastniky provozu, takze pokud to tam nekomu takhle posles, i kdyz neumyslne, tak predpisy porusujes taky :))
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    VIRTUALVOID: "a keby si bol agresivny tak aj tornado do xichtu" - Takze - kdyz je k tobe nekdo agresivni, ty jsi pak jeste agresivnejsi?
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ATOMIKS: ci uz by si to urobil alebo neurobil naschval, odomna by si mal plnu trubku a keby si bol agresivny tak aj tornado do xichtu :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: Nevím kde bereš jaké právo na volnou cestu, o tom tu AFAIK nikdo nepsal. Já jsem psal o situací, kdy mi tam někdo na poslední chvíli vjede. A ten rozdíl co je nad limit rozhodně není tak velký, aby ospravedlňoval neschopnost odhadu.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PHAILO: tak pokud jedeš 170, tak to opravdu nelze považovat za representativní vzorek. sám se přiznám, že fakt, že někdo jede takovou rychlostí, pro mě neznamená pro jeho právo na volnou cestu vůbec nic. řečeno pochopitelnou řečí: třeba tím jedním osobákem jsem byl já a nenechal jsem ti volnou cestu z toho důvodu, že jsem sám potřeboval předjet a nechtěl jsem brzdit a následně utrácet palivo jen proto, že se za mnou řítíš ty. (tím neříkám, že to dělám naschvál, záměrně, ale prostě se tak v tom okamžiku rozhodnu a tvá nadměrná rychlost nemá v tom rozhodování žádnou váhu).
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: Já se přiznám, že tvému jazyku zcela nerozumím. Z toho, co jsem pochopil však nutno říct, že nad ničím nebrečím. Pouze jsem se vracel k té nedávné debatě stran zdržení za cestu Praha - Brno. To, co jsem sám napočítal, zhruba potvrzuje dříve použitá čísla. Jakkoli to samozřejmě nelze považovat za reprezentativní vzorek. Ale lepší než nic.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PHAILO: já se přiznám, že ti v tom porušuju pravidla a počítám, jak ostatní porušují? pravidla, moc nerozumím. zvlášť když intenzivní brždění o pár příspěvků dál už intenzivním není. nerozumím tomu, že tu obhajuješ kdejaký způsob porušování pravidel a pak brečíš nad tímto.
    ale vlastně jsme chtěl říct, že jsem jel dneska D8 a nestalo se nic zvláštního, stejně jako se nic zvláštního neděje ani ve všední dny. a že začne předjíždět kamion? no to se stává dost běžně, tady už se to probralo stokrát. třeba v tom kopci za odbočkou na Mělník se předjíží pravidelně a obecně mají kamióňáci rádi na tento manévr jízdu do kopce.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PHAILO: ...a tím zas ztratíš ten odstup.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PISKVOR: Proto musíš být dostatečně rychlý :-D
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    PHAILO: Pokud si udržuješ dostatečný odstup, narve se ti tam střelec zprava, kterýmu to přijde jako dostatečný na čtyři auta. To je pěšky jako za vozem.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Nemá. Pokud si udržuješ dostatečný odstup a nečumíš do mobilu, máš dost času vyhodnotit, zda přibržďuje nebo skutečně brzdí.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Jinak on ma celkem pravdu, pokud jedes na dalnici, vidis ze auto pred tebou zacalo brzdit, tak musis proste na brzdu taky, o neco vic nez on, protoze nikdy nevis co se stalo a jestli nahodou nebude brzdit az do 30km/h ...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Pac jezdis proste rychlejc nez je standard, to neni zadna velka zahada. Ja jezdim v poslednich letech 120-140 a pokud neni fakt velkej provoz, tak se da jet bez slapnuti na brzdu desitky kilometru, nekdy i stovky :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SCHEEZE: Žiješ v krásném a tajuplném světě. Já sice udržuju vždy nadstandardně velký odstup, ale bez brždění jsem dálnici (mimo extrémně neexponované časy) ještě nezažil. Mimochodem, kolik toho po těch dálnicích máš naježděno?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    To vypadá hodně lákavě!
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    Pokud někdo ještě nemá dálničku a chce zkusit štěstí
    Soutěž o roční dálniční známku 2017
    https://www.youtube.com/watch?v=S1sMemi6Qbk
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    SCHEEZE: "ja si myslim ze jestli nekdo jede po dalnici tak ze musi brzdit, mel by se to odnaucit."
    Já si zas myslím, že lidi by se měli především naučit používat zrcátka, než to do toho levýho pošlou. To že někdo na dálnici musí v levym brzdit je už jen důsledek toho prvního problému s nekoukáním do zrcátka, nebo hůř - koukne se, vidí a stejně to tam pošle - on ten za ním přece počká.
    SPM
    SPM --- ---
    SCHEEZE: no od tebe mi to přišlo jako že ten kdo na dálnici brzdí na ní nemá co dělat... já se jenom snažim vysvětlit, že na dálnici brzdim každou chvíli, ale ne proto že bych chtěl, ale proto, že mi tam neustále nějaký vemeno mně nebo těm přede mnou na těsno najíždí...
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    sory jestli sjem byl prikry, prislo mi ze jedes i na dalnici s chuti brzda plyn a prijde ti to tak spravne, po dalsim precteni to chapu ze bys radeji plynulou bezpecnou jizdu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam