• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    DYNK
    DYNK --- ---
    Vybržďovač z D10, po jehož manévru zemřel kojenec, neměl povinné ručení - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...10-kojenec-blatna-povinne-ruceni-fzq-/krimi.aspx?c=A170125_092335_krimi_jw

    To je zase senzace. Predpokladam, ze investigativni novinari vyhledavali v CKP podle RZ a uz jim nedoslo, ze pojisteny to muze mit i na VIN. Podle tehle logiky nemam povinny ruceni ani na jednom svym aute..
    EMIS
    EMIS --- ---
    SPM: aspon se zaradil zpet, jeste mohl 5 kilaku predjizdet a pak se zaradit zpet za pickup :)) Je mi lito slusnejch kamionaku, neb tyhle exoti jim davaj dobrou nalepku.
    Ja se od kamionu drzim dal kdyz to jde, uz se mi parkrat stalo, ze me budto nevidel, ze uz jedu vedle zadni casti jeho navesu nebo se ridil heslem, zacnu zatacet pomalu a osobaky radsi zpomali brzdou, nez o svodidla
    RALI
    RALI --- ---
    SPM: porno na tabletu :)
    SPM
    SPM --- ---
    Tak některý ty kamioňáky bych fakt za něco pověsil... Dneska večer D11, předjíždím auto, pár set metrů je mezera, pak je kamion. Uhýbám, za mnou mě předjíždí dvě auta. Jel jsem v tu dobu přesně 130, takže oni jeli o něco rychlejš, ale rozhodně nemizely v dáli, víc jak 140 to nebylo... předjedou mě a ten vocas s kamionem jim tam natěsno vjede, takže zostra brzda. Odkreje se, že před ním jede pickup. V tu chvíli musím zostra brzdit i já, protože jaksi oba dva pruhy jedou 90. Po tom, co teda všichni zabrzdí na 90, se ten mamlas zařadí zpátky - bez toho, aby ten pickup předjel nebo aby se mu vůbec přiblížil. Přitom mi rozhodně nepřišlo, že by ten pickup nějak přidával. Fakt by mě zajímalo, co se takovým honí v palici...
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    PETINY: jj, imho by ho radi soudili za neco s mastnou sazbou a k tomu potrebujou prokazat umysl [se pomstit za to ze musel zpomalit], co nejvic materialu z ruznych zdroju aby to vykreslilo vernej obrazek; uvidime az budou u soudu no...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    PETINY: Patrně to tak bude. Což mimochodem ale taky může znamenat, že to třeba bylo úplně jinak. Než je to v novinách.
    PETINY
    PETINY --- ---
    MATHEZ: PHAILO: hodně smutný.
    Mám takovej pocit, že když policie přes noviny žádá svědky i s telefonním kontaktem, že mají tak trochu důkazní nouzi, video nevideo.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MATHEZ: Slušný. Jen škoda, že tam není on-board video..
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    dobrej zmrd; jeste ze existuje video, do gulagu s nim tvl..
    Nehodu, při níž zemřel kojenec, zavinil vybržďující řidič. Je ve vazbě - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...al-ridice-za-sebou-fnl-/praha-zpravy.aspx?c=A170123_130253_praha-zpravy_rsr
    DRMENGELE
    DRMENGELE --- ---
    RALI: V tomto ohledu jsem zjisti, ze problikavat ze o nem vim a muze mi to tam poslat nefunguje.
    No já se ani nedivím, že vám to nefunguje. Ono to totiž má mít opačný účinek. Pokud někdo jede v levém pruhu rychleji, vy se chystáte předjíždět a on začne problikávat dálkovými, tak to vážně není z toho důvodu, že o vás ví a chce vás tam pustit, naopak vás chce upozornit, že jede výrazně rychleji a chystá se vás předjet, ať si s tím počkáte a neomezíte ho.
    RALI
    RALI --- ---
    PHAILO: to se mi zrovna moc casto nestava, ale kdyz uz jo, je to neprijemny. Ale jeste se mi nestalo, ze bych musel nejak vyrazne brzdit, ale to bude spis rychlosti jakou se pohybuju.
    To uz se mi casteji stane na najezdu u Jirn, ze to nejakej trotl posle z pripojovaciho rovnou do levyho, protoz se preci nebude srat za kamionem, takze tam si davam obzvlast bacha. jednou me tam dokonce vyhnali az do toho pripojovaciho (kterey tam je skutecne velmi dlouhy) jedu si 130 v pravym, v levym me predjizdi nejaky jiny auto a dobrak po 30 metrech to posle v 80 z pripojovaciho rovnou predemne. Jediny co jsem mohl a nastesti tam bylo volno, vlitnout do pripojovaku a podjet ho, a jeste me pak dojel a neco na me maval. :)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    RALI: jedine snad ze by se za nekym tahnul delsi dobu a najednou se rozhodl predjizdet, kdyz jsi jiz v kolizni vzdalenosti.

    Ano, přesně to mám na mysli.
    PETINY
    PETINY --- ---
    MVEK: o tom nepolemizuju, ať si z toho každý vezme, co je mu po vooli.
    MVEK
    MVEK --- ---
    PETINY: Ano, jen mě tam asi dráždí, protože prostě pak o to víc mám dojem, že je ten článek stavěný tak, aby lidi na ometání kašlali. A pak jsou z toho exoti, co se možná pod takový výklad stále vejdou bez problémů, a nejen, že si zvýší spotřebu, ale fakt něco vyvedou, až se jim sníh sesype nebo rozvíří do čelního skla, nebo obecně z úleku, až odletí hromada.
    PETINY
    PETINY --- ---
    MVEK: tak oba asi cítíme, že ta poznámka byla spíš příměr ad absurdum :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    PETINY: Proti buzeraci budiž, ale poznámka o pokutě za zábor ometáním sněhu mě tedy velmi pobavila. Nedokážu pochopit, jak něco, co se na veřejném prostranství, byť na mém autě, přesunuté na zem mohlo takhle brát. A jiná věc (ale i tak jiná) by samozřejmě byla, kdyby lidi nametali hromady sněhu z aut do uklizené vozovky a ohrožovali tak provoz.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SPM: já nevim. představ si, že někde něco říkáš a najednou přiběhne nějaký tentononc a bez vůbec ničeho ti začne sdělovat, že ti dá trubku a v případě agresivity dělo. druhý argument pak, že jezdíš pomalu a auto máš oblepené nálepkami. tak jak by ses na to asi tak tvářil...
    každopádně nekolegu virtuála jsem si dal do ignoru a tím to vadne.
    RALI
    RALI --- ---
    PHAILO: nevim presne ktery argument neplati.
    Nejak mi nefunguje tve vysvetleni s 8x predjetim. jedine snad ze by se za nekym tahnul delsi dobu a najednou se rozhodl predjizdet, kdyz jsi jiz v kolizni vzdalenosti. rozhodne to nebude v pripade, kdy jede konstantni rychlosti.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SPM: Tak nějak. Stačí tu chvilku pozorovat dění a člověk nabyde dojmu, že těch "slušných řidičů z NYXu" tu zrovna moc není. Spíš ta sekce děsu a hrůzy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam