• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    PETINY
    PETINY --- ---
    MVEK: tak oba asi cítíme, že ta poznámka byla spíš příměr ad absurdum :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    PETINY: Proti buzeraci budiž, ale poznámka o pokutě za zábor ometáním sněhu mě tedy velmi pobavila. Nedokážu pochopit, jak něco, co se na veřejném prostranství, byť na mém autě, přesunuté na zem mohlo takhle brát. A jiná věc (ale i tak jiná) by samozřejmě byla, kdyby lidi nametali hromady sněhu z aut do uklizené vozovky a ohrožovali tak provoz.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    SPM: já nevim. představ si, že někde něco říkáš a najednou přiběhne nějaký tentononc a bez vůbec ničeho ti začne sdělovat, že ti dá trubku a v případě agresivity dělo. druhý argument pak, že jezdíš pomalu a auto máš oblepené nálepkami. tak jak by ses na to asi tak tvářil...
    každopádně nekolegu virtuála jsem si dal do ignoru a tím to vadne.
    RALI
    RALI --- ---
    PHAILO: nevim presne ktery argument neplati.
    Nejak mi nefunguje tve vysvetleni s 8x predjetim. jedine snad ze by se za nekym tahnul delsi dobu a najednou se rozhodl predjizdet, kdyz jsi jiz v kolizni vzdalenosti. rozhodne to nebude v pripade, kdy jede konstantni rychlosti.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    SPM: Tak nějak. Stačí tu chvilku pozorovat dění a člověk nabyde dojmu, že těch "slušných řidičů z NYXu" tu zrovna moc není. Spíš ta sekce děsu a hrůzy.
    PETINY
    PETINY --- ---
    nedávno se tu řešila zasněžená/nečitelná SPZ a sníh na autě, tady k tomu je nějaký faktografický čtení.

    FSM 12: Zimní speciál – povinné ometání auta – roaD-FENS
    http://road-fens.cz/fsm-12-zimni-special-povinne-odmetani-auta/
    EMIS
    EMIS --- ---
    Panove nejaky tip na kameru do auta?

    Zacal jsem loni pravidelne dojizdet cca 50 km do prace, uz parkrat jsem si rikal, ze by se hodila, po dnesku ji jdu rovnou obednat..

    Nerikam, ze jedu, vzdy po dalnici 130, ale radim se pekne v pravo, ty co chvataj poustim a kdyz nekdo predjizdi pomalejc nez jedu, tak ho holt necham predjet a nejedu mu v kufru aneb jak mi vzdy rikal stryc, kdyz nepredjizdis, tak se nelep. Proste rad dojedu do prace a zase domu v klidu..

    Dneska za mnou nekdo chvata a mejch 130 se studenou plechovkou mu nestaci, ale nijak se nelepi pohoda, tak dopredjizdim kamion. Zaradim se do diry mezi dva kamiony - tak 100 metru. Typek me predjede a ja se radim opet do leveho abych nemusel brzdit na 90 co jel kamion predemnou. V levem v tu dobu prijizdelo dalsi auto, ale min jak 50 metru tam urco nebylo a zadnej raketa co jede 180 to taky nebyl. Takze kdyz jsem se zaradil pred nej, tak me ostentativne dojel a zacal blikat jako kdyby byl hasic co jede hasit porodnici. Predjedu kamion opet uhejbam, no a pan Labil, me predjede hodi mysku a hura dupnout na brzdy, strhl jsem to do pripojovaku a jen tak tak ho minul, coz mu nestacilo, zaradil se napul do pripojovaku a vybrzdoval me vesele dal, prestal az kdyz troubil kamion za mnou.. Humorne, ze za pul kilaku jsem ho dojel kdyz klasicky predjizdeli kamiony. Klasickej ranni provoz, kde toho clovek moc nenachvata
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    VIRTUALVOID: ze ty budeš prototyp Slováka že vtipu Jak vzniklo Slovensko, vid? :))
    SPM
    SPM --- ---
    VIRTUALVOID: pánové, já když vidim vaši klidnou povahu a racionální jednání tady v diskuzi, tak si myslím, že pro bezpečnost silničního provozu by bylo nejlepší, kdybyste oba dva ty řidičáky vrátili.
    SPM
    SPM --- ---
    RALI: V tomhle ohledu je ještě daleko zábavnější jet 80km/h po jižní spojce. Tam nejenom, že pravý pruh se vleče a vlevo zase když to nestojí, tak se to všichni snaží dohnat, ale korunované je to tím, že pak přijde radar a všichni ti závodníci si káknou do gatí a jedou pro jistotu 60. Ve výsledku ne jenom že tam nejsou rychlejš, ale ještě zdržujou...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VIRTUALVOID: tomu říkám dilema!
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ATOMIKS: Chápu, že to máš těžké. Nerozumět psanému textu a současně působit na diskusním serveru, to jednoho vyčerpá. V každém případě však musím znovu zdůraznit, že jsem nepočítal, kolik ostatních řidičů porušilo pravidla, ale kolikrát mě zpomalili. Jen pro účely poskytnutí (sice nereprezentativních, ale aspoň nějakých) dat k nedávno proběhlé debatě.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ATOMIKS: tak ja neviem co je horsie, byt z "azie" alebo mat fotku zebraka z koncentracneho taboru... sa spamataj ty zakomplexovany magor.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    VIRTUALVOID: přesně tak. ale aspoň nejsem zmrdeček, který porušujíc pravidla počítá kolik ostatních řidičů porušilo pravidla a pak si s tím stěžuje na netu. a taky nejsem zmrdeček z Asie. to je vlastně to nejdůležitější.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    RALI: Ten rozdíl právě vůbec velký není. Je menší, než jaký je rozdíl mezi kamiónem a tím, kdo jede 130 (140 tacho). Takže tenhle tvůj argument neplatí. Navíc většinou to bývá tak, že už z dálky dojíždíš a dotyčný by předjel i předpisovou rychlostí asi tak 8 x, aniž by mě omezil. Ale to ne, on si počká na to, až jsem skoro na jeho úrovni a pak to tam pošle. Předvídat chování ostatních ve vyšší rychlosti je nutné; právě to umožňuje, že neusneš.

    A nenadávám, jen konstatuji. Už jsem si za ta léta docela zvykl.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    ATOMIKS: ze ty budes ten prototyp slusneho cecha ?

    - vlavo
    - 109km/h
    - nepustit nikoho predseba
    - zahadne na to slapat ked ta chcu dat sprava
    - zo 20 nalepiek typu "honzik v aute", "anicka v kociku"
    - 3.6l/100km
    - tankovanie za 150,-
    - hmlovky za kazdeho pocasia
    - pohlad blbeho

    HANZO
    HANZO --- ---
    SITH: toho jsme si teda nikdy nevšiml
    SITH
    SITH --- ---
    RALI: k té rychlé jízdě v levém pruhu a tomu strachu že mi to tam někdo z pravého šoupne, to jsem kdysi zjistil v Německu, že oni v noci blikají dálkovýma tak aby to každý v pravém pruhu věděl, že se v levém řítí nějaká raketa. U nás to moc nefunguje, ale tenkrát mi to přišlo jako dobrá věc. Občas to tu zkusím, ale bojím se, že působím spíš jako pirát než někdo komu jde o bezpečnost nás obou
    RALI
    RALI --- ---
    PHAILO: doporucuju Most nebo Brno, tam je to o zabave. Jezdit 170 protoze se nudis je zajimavy pristup.

    Ale je fakt ze 130 tachometrovejch je snad nehorsi mozna varianta na cesky dalnice, na levej pruh ses pomalej, protoz je plnej Phailu a na pravej zas moc rychlej.

    Nadavas tu na to ze lidi mrnou do zrcatka, ale neresi jakou rychlosti se priblizujes. Ve dne s to odhadnout celkem v pohode, v noci je to uz o poznani horsi. By me zajimalo, jak moc ty ve svych 170 sledujes auta v pravym, odhadujes jejich rychlost, kterou se priblizuji k pred nimi jedoucimu kamionu a pravdepodobnost ze budou predjizdet a co delas pro to aby si je svymi 170 neomezi ci neohrozil? Preci jen dopredu vidis lip a koukas tam 90 % casu.

    V tomto ohledu jsem zjisti, ze problikavat ze o nem vim a muze mi to tam poslat nefunguje, jediny co zabira, a je v pravym na to misto, sundat nohu z plynu a zaradit se za nej do pravyho. Vzhledem k tomu ze nejezdim 170, nemuzu rict, zda je to aplikovatelne.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PHAILO: ok
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam