• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FELCARKILLER: já bych se taky přikláněl k tomu, aby řidiči v levém pruhu nezůstávali a do pravého se vrátili, i když už je od něj dělí plná čára.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    JAKUMIN: Samozrejme se pres plnou vratit muzes. Jak pise phailo, dokoncoval manevr, ktery zacal na prerusovany.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: V době návratu do mého pruhu tam bylo cca 150 m. A dokončení manévru je samozřejmě v pořádku. Jinak moje předjížděcí rychlost byla cca 150.
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    PHAILO: imho to bylo dost blizko, musel brzdit viz PATISLAV a to kde začíná plná čára poznal i ze svého směru .

    "Navíc na zákazu jsem už nepředjížděl, jen se zařazoval..." - a co je tohle za blbost ? takže ono je "předjíždění a "zařazování" se ...a zatímco na plné se předjíždět nesmí , tak zařazovat se může :))) Dobrej pokus.
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    PHAILO: Je vidět, že auto za ním ho dojelo, tzn. musel přibrzdit. Kdyby to neudělal, tak už ten tvůj manévr nebude vypadat tak hladce. Já v takové situaci raději přibrzdím vždy, protože nemůžu vědět, jestli proti mě jede závodník se silným motorem anebo sebevrah. U protijedoucího vozidla navíc není tak snadné odhadnout rychlost a k tomu odpovídající bezpečnou vzdálenost.
    SKRU
    SKRU --- ---
    PHAILO: taky chtel jet 120 na okresce
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Posuzoval vzdálenost a čas předjetí podle jeho motorizace tak si myslel že to stihneš jen tak tak.
    VIRTUALVOID
    VIRTUALVOID --- ---
    PHAILO: mozno to bol len pozdrav :))) #trolling stones
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PHAILO: třeba jsi nesvítil .o)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JAKUMIN: To z druhého směru těžko mohl vidět. Navíc začal blikat mnohem dřív. Navíc na zákazu jsem už nepředjížděl, jen se zařazoval...
    JAKUMIN
    JAKUMIN --- ---
    PHAILO: mozna to ze zpatky jsi sel uz na zakazu predjizdeni
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: Tohle mi právě vůbec nepřišlo
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Nesmis jezdit jako pirat!
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    FELCARKILLER: Byla tam fakt spousta času. Zvládl bych to dvakrát. Proto to nechápu.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    PHAILO: Podle me jsi ho vydesil, neveril ze to stihnes, mozna i pribrzdil. Tezko soudit vidim to v nejaky horsi kvalite, ze ktery se mi to tezko soudi.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Docela by mě zajímalo, co tohohle protijedoucího řidiče přimělo na mě tak zuřivě blikat...
    Auto 6
    http://www.youtube.com/watch?v=6Bc5Fnb02jA
    DIVA
    DIVA --- ---
    J3RRYNA: .)) po sk ujedu stezi 1500km v mesici, tam je to mozna jen stesti ze me moc neberou .) plus taky maji slovaci lip zavedenou domobranu a rozhlas je plny uzitecnych informaci. sluzebni auta (ok, dodavky at jsem presna) na cizich spz jsou oblibeny terc hlavne u nemcouru, taky nejprisnejsi kontroly a nejvyssi pokuty, jeste s rakusakama. hodne ale najezdim po beneluxu a francii a i tam stavi jen tak, drogovi, imigracni, jen se podivat jestli se jim budu nebo ne libit. nedelej si iluze, stejne jak nejen cesti ridici umi prasit za volantem, nejen cesti policajti obtezujou slusne ridice
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    DIVA: Tak jistěže. Silniční fašismus je silnej hlavně u nás a teda především na Slovákách, tam jsou ještě světelný roky před ČR...
    DIVA
    DIVA --- ---
    J3RRYNA: me kontrolujou celkem casto, ale v cr prakticky vubec. jezdim velmi zjevne sluzebnim autem po civilizovane evrope, a ty kontroly jsou na zacatku vzdy spise z buzerace. nastesti vetsinou skonci zahy a bez nasledku .) o pokutach ve stovkach eur za kdejaky prd zatim jen slycham od kolegu ,)
    J3RRYNA
    J3RRYNA --- ---
    DIVA: Já jsem to tak samozřejmě dělal také, dokud mě zastavovali tak max. třikrát do roka.

    Ovšem když Tě zastaví během měsíce šestkrát sedmkrát s tím, že po městě toho najedeš úplné minimum, tzn., že příkladně prakticky pokaždé, co jedeš z návštěvy od přítelkyně domů, nebo do Kauflandu pro rohlíky, tak Tě to začne srát, i když délka trvání té kontroly trvá méně než pět minut.

    Tady bych rád připomněl, že existují ve světě civilizované země, kde institut tzv. "namátkových" kontrol vůbec neexistuje, případně jim to zatrhl soud, protože toho bylo zneužíváno k bezdůvodné buzeraci.

    A třeba v mém rodném městě jsem postup s odmítnutím dýchání a s odběrem krve opakoval asi třikrát a od té doby mě tam už prostě nezastavili, protože se mezi policajtama samozřejmě rozkřiklo, že "to je ten debil, co nedává dýchat a pokaždé chce jet na krev a ještě chce potvrzení o provedeném úkonu" - jinými slovy s určitou vstupní investicí jsem dosáhl toho, že délka namátkových kontrol se v dané lokalitě pro mě zredukovala na čistou nulu ;)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Taky mám celkem rychlý auto (400hp+) a nestavěli mě ještě ani jednou. Ale taky možná záleží na lokalitě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam