• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    DIVA
    DIVA --- ---
    VYWERN: oslnuje, ale nebyla to výzva ke při .) jen jsem se podivila. A myslím ze budu dal blikat, pro všecky případy, ze jsem za jantara snad nějak přežiju ,)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DIVA: vedome co? :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    VYWERN: hlásím se mezi blikace, vůbec me nenapadla ta varianta, ze by to některý řidič mohl dělat vedome. Pokud teda mluvíme oba o tomtéž, je to vcelku vzácný úkaz.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale jo, možná by bylo lepší si na těch místech, kde si myslím, že je to v pohodě, prostě jezdit s dálkovými, a až mě aspoň jeden řidič problikne, budu vědět, že se pletu:-).
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Tohle jsem začal řešit, až když jsem prostě při častých cestách po prázdné dálnici po tmě zkoušel pochopit, jak jiní mohou jezdit rychle. Tak jsem si na to víc dával pozor, jak ostatní svítí a jak svým "jantarem" osvětluji levou stranu a přišlo mi, že málo, zvláště, když já jsem vpravo a protijedoucí též, a je tam nějaké křoví.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: Moc to řešíš...

    Stačí se jenom řídit tím, pokud jede někdo proti mně, tak automaticky dálkový vypínám.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    BLAF: no to vidim, ze nevis, ale z toho si nic nedelej :)

    ADMIX: nedelam, kdo mel skill tak pochopil a ostatni jsou jantari, s tim uz jsem se na svete smiril :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: To presne netusim, ale musi se to nejak kalibrovqt, coz je (u Audi) strasnej problem i pro autorizak. U BMW zatim dobry :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VYWERN: Ja mam bixenony na novym aute a taky me prilezitostne nekdo problikne, z toho si nic nedelej :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Sice nevim za co presne jsi dostal minus v tom prispevku, ale co presne se na tom musi serizovat po vymene narazniku? Jakoze byly rozhozeny ty svetla samotny, nebo ta kalibrace toho vyrezu?
    BLAF
    BLAF --- ---
    VYWERN: Ja mam taky xenony (hec), a nikdo me v noci neproblikava, tak ti nevim...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Třeba moje světla vyříznou stín pro přede mnou nebo proti mně jedoucí auta a všude jinde smaží dálkové. Je to celkem vymakané, ale existují situace, kdy je potřeba to manuálně korigovat (typicky prudké zatáčky, velké horizonty apod.). Tyhle systémy jsou ale hodně citlivé na seřízení. Na minulém autě stačilo vyměnit nárazník a seřízení těhle systémů vydalo na další 3 návštěvy servisu. Byť je podezřívám, že svou měrou kokotismu k tomu přispěl i servis.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: mam jinou zkusenost, co za cca 7let jezdim s xenonama v ruznych autech, tak obcas nekdo problikne, ze je oslnen.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: aut s xenonama je 3 prdele, ale že by na sebe nějak extra blikali mi nepřijde... ono to automatický naklápění se taky může rozesrat a pak to dělá naprosto zhůvěřilý věci a řidič o tom kolikrát ani neví... Kdysi za mnou jel takhle nějakej Skovej mercedes, novej, žádnej vrak a každou chvíli mu to levý světlo zvedlo výš. To byla taková palba, že jsem taky viděl úplný houno a to jel za mnou... takže nevim, já třeba z protisměru nepoznám, jestli v tom autě je halogen nebo xenon - s tim kolik druhů žárovek a barev se dneska dělá. Za to poznam, když mě oslňuje a je to na těch silnicích fakt hodně častý.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Tak pokud je to originál zástavba a nejde o nějaká šidítka typu Kia nebo Hyundai, tak by to asi mělo být ok. Já mám taky na dálnici natahovací potkávačky a je to dobro. Dá se jezdit i jen na ně.
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    VYWERN: a fakt ti to nesvítí blbě, máš na to papír? :)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: to je zas argumentace :) OK napisi to jak pro debily, protoze tady uz se zase chysta hon na carodejnice a kdyz o tom vis hovno, uz jsi stacil udelat obzalobu, soud a rozsudek.
    Svetla mam v poradku, resp. cele auto mam v poradku. Nejezdim zadnym vrakem a o sve veci se staram. Tzn. veskera tva argumentace dal je naprosto zbytecna a hlavne chybna. Nikde jsem nepsal nic o zavisti. Jen je asi kazdemu jasne, ze xenon sviti vic a jinak, nez halogen ve fabii s dosvitem "30m". A proto me obcas nekdo problikne, protoze si mysli, ze mam dalkove. A to bud z duvodu nezkusenosti, serosleposti a nebo jen debility a je vlastne uplne jedno proc. Hlavni je, ze chyba neni na me strane a probliknu ho dalkovyma taky, aby se hodil do klidu :))
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: Tak jinak, ty lidi na tebe neblikají, protože ti závidí xenony, ale proto, že je oslňuješ a oni vidí úplný hovno. Xenony rozhodně oslňovat nemají, takže pokud jima oslňuješ ostatní, tak jsou rozbité. Pro slušného řidiče je to indikace, že by asi měl zajet do servisu a nechat si to spravit, aby neohrožoval na silnicích ostatní... a ne, já nejsem jeden z těch blikačů, ale asi to přehodnotím, když vidím, že mě na té cestě někdo prakticky ohrožuje a jemu je to ještě totálně v piči, protože si myslí, že mu někdo závidí xenon.
    MVEK
    MVEK --- ---
    WYMA: Abys neřekl, že se vyhýbám. Tak 14 let, ale sám jezdím teprve 6, za tu dobu mám jen 40 tisíc o víkendech a dovolených, ale celou dobu bez nehody, s jedinou pokutou kdysi. A počet troubení nebo blikání na mě za jednu jízdu je průměrně pod číslem 1:-).
    Ale určitě mnohé řidiče se*u, protože jezdím na plynulost a spotřebu. Takže pouštím plyn "předčasně" a dojíždím, netůruju to za obcí, krátím si zatáčky, když je volno atp.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    BLAF: taky jsi jeden z tech blikacu? :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    WYMA: Máš pravdu, to bych mohl, ale jestli takhle budeme slovíčkařit, tak ještě započtěme vlhkost vzduchu, jak moc dobře propouští světlo...

    Samozřejmě, že jsem měl na mysli, když nevidím světla protijedoucích. A maximálně tam hrozí nějaká ta ojedinělá díra. Tuhle zimu jsem jezdil potmě pravidelně, tak jsem si víc všímal, že ty dálkové často někdo používal. Ale nikdy mě nic neoslnilo, není to ale dostatečný vzorek, abych věděl, jestli teda je včas všichni vypnuli, nebo by mě to neoslňovalo.

    Ale opravdu nechápu, jak se někdo může řítit v noci 150 a víc bez dálkových a v noci se jich tedy začnu bát.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam