• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    Tato diskuze je věnována všem, kteří si uvědomují, že slušnost na silnici je velmi důležitá. Nejde o to striktně dodržovat pravidla, jde o to u řízení myslet! Zároveň také těm, kteří pomáhají zachraňovat lidi a odstraňovat následky dopravních nehod.

    Kdo si myslí, že je výborný řidič, a že se mu nemůže nic stát většinou dopadá nejhůře.

    Stop parkovacím zónám v okrajových částech Prahy




    "Provozovatel vozidla zajistí , aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích stanovená tímto zákonem."

    rozbalit záhlaví
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: jasně :D

    Vy ste se zase kochal žejo pane doktore
    https://www.youtube.com/watch?v=i3kPEg59b4s

    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Taky teoretizuju až tady, a zejména z práce:-).
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DIVA: nn, tady slo o to, ze nekteri mistni diskuteri si neco mysli. Ale myslet si neznamena zaroven vedet :) Tot vse :)
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: Ty budeš takovej řidič teoretik :D Radši se prosimtě místo toho filozofování soustřeď na cestu...
    DIVA
    DIVA --- ---
    VYWERN: když oslnujes potkavacima, snad raději abys je nezhasinal úplně hned ,) domnivala jsem se, ze jde o opomenutí toho typu, ze někdo naložil do kufru zátěž, co mu zvedla čumák, třeba, nebo neodborny servis, prostě ze neví, ze i když nesvítí dálkovýma, může házet prasátka. Pro tyhle případy beru za užitečné zablikat .) a vy ostatní jste už na jantary zvykli ,)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DIVA: ja se nepru :) Kdyz si nejsi jista, problikni, max te problikne zpet a nebo je zhasne, protoze treba jen zapomnel, stava se to :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    VYWERN: oslnuje, ale nebyla to výzva ke při .) jen jsem se podivila. A myslím ze budu dal blikat, pro všecky případy, ze jsem za jantara snad nějak přežiju ,)
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    DIVA: vedome co? :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    VYWERN: hlásím se mezi blikace, vůbec me nenapadla ta varianta, ze by to některý řidič mohl dělat vedome. Pokud teda mluvíme oba o tomtéž, je to vcelku vzácný úkaz.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale jo, možná by bylo lepší si na těch místech, kde si myslím, že je to v pohodě, prostě jezdit s dálkovými, a až mě aspoň jeden řidič problikne, budu vědět, že se pletu:-).
    MVEK
    MVEK --- ---
    PNXNTDD: Tohle jsem začal řešit, až když jsem prostě při častých cestách po prázdné dálnici po tmě zkoušel pochopit, jak jiní mohou jezdit rychle. Tak jsem si na to víc dával pozor, jak ostatní svítí a jak svým "jantarem" osvětluji levou stranu a přišlo mi, že málo, zvláště, když já jsem vpravo a protijedoucí též, a je tam nějaké křoví.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    MVEK: Moc to řešíš...

    Stačí se jenom řídit tím, pokud jede někdo proti mně, tak automaticky dálkový vypínám.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    BLAF: no to vidim, ze nevis, ale z toho si nic nedelej :)

    ADMIX: nedelam, kdo mel skill tak pochopil a ostatni jsou jantari, s tim uz jsem se na svete smiril :D
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ADMIX: To presne netusim, ale musi se to nejak kalibrovqt, coz je (u Audi) strasnej problem i pro autorizak. U BMW zatim dobry :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    VYWERN: Ja mam bixenony na novym aute a taky me prilezitostne nekdo problikne, z toho si nic nedelej :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PHAILO: Sice nevim za co presne jsi dostal minus v tom prispevku, ale co presne se na tom musi serizovat po vymene narazniku? Jakoze byly rozhozeny ty svetla samotny, nebo ta kalibrace toho vyrezu?
    BLAF
    BLAF --- ---
    VYWERN: Ja mam taky xenony (hec), a nikdo me v noci neproblikava, tak ti nevim...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SPM: Třeba moje světla vyříznou stín pro přede mnou nebo proti mně jedoucí auta a všude jinde smaží dálkové. Je to celkem vymakané, ale existují situace, kdy je potřeba to manuálně korigovat (typicky prudké zatáčky, velké horizonty apod.). Tyhle systémy jsou ale hodně citlivé na seřízení. Na minulém autě stačilo vyměnit nárazník a seřízení těhle systémů vydalo na další 3 návštěvy servisu. Byť je podezřívám, že svou měrou kokotismu k tomu přispěl i servis.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: mam jinou zkusenost, co za cca 7let jezdim s xenonama v ruznych autech, tak obcas nekdo problikne, ze je oslnen.
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: aut s xenonama je 3 prdele, ale že by na sebe nějak extra blikali mi nepřijde... ono to automatický naklápění se taky může rozesrat a pak to dělá naprosto zhůvěřilý věci a řidič o tom kolikrát ani neví... Kdysi za mnou jel takhle nějakej Skovej mercedes, novej, žádnej vrak a každou chvíli mu to levý světlo zvedlo výš. To byla taková palba, že jsem taky viděl úplný houno a to jel za mnou... takže nevim, já třeba z protisměru nepoznám, jestli v tom autě je halogen nebo xenon - s tim kolik druhů žárovek a barev se dneska dělá. Za to poznam, když mě oslňuje a je to na těch silnicích fakt hodně častý.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    Tak pokud je to originál zástavba a nejde o nějaká šidítka typu Kia nebo Hyundai, tak by to asi mělo být ok. Já mám taky na dálnici natahovací potkávačky a je to dobro. Dá se jezdit i jen na ně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam