• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEKlub slusnych ridicu z nyxu - děs a hrůza na českých silnicích... :-(
    RALI
    RALI --- ---
    BINARY_PARANOIC: no vida :)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    RALI: takto to ostatně doporučuje i BESIP.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Mě zas vytáčej lidi, který se bojej jet na nájezdu, kterej je do U, jakoukoliv větší rychlostí než 30, a pak se tak i zařazujou. Resp. oni ať si dělaj co chtěj, ale tou třicítkou se kvůli nim musím zařazovat i já. Na to je několik klasik, např. z Kbelský na D8, na R10 u Počernic, nebo na D11 u Jirnů, vše směrem ku Praze. Z toho rostu. Když se někdo bojí zatáčky, tak ať si dá nějaký kondiční jízdy, tohle je nebezpečný celýmu okolí.
    RALI
    RALI --- ---
    SITH: jsou mista kde to fakt nejde, ale pokud je tam alespon regulerni odstavnej, do kteryho je videt, snazim se udrzovat alespon na 60 +- i za pripojovakem v odstavnym, abych se za nima pak plynule zaradil.
    SPM
    SPM --- ---
    Takovýho jsem naštěstí snad ještě nepotkal... za to ty, který se zařazujou hned a blokujou to auto před sebou, ikdyž přidává, těch je celá řada. Úplně nejlepší jsou ty na začátku D11 u Prahy, kde to z toho připojovacího pruhu střelí ještě na plný rovnou do levého a pak tam zdržujou a táhnou se jak šneci, protože ta jejich udejchaná nafta netáhne ani z poloviny tolik, jak si myslí...

    Zastavování na konci přípojného pruhu je často k vidění při připojování na Spořilovskou od Türkovy... tam tomu asi taky nahrává to, že ten připojovací pruh je dost krátkej a ještě blbě vedenej... nicméně tam zase ty auta jezdí 80 (teda, asi spíš 50, pač ten nájezd už je za kamerou se zpomalením na 50), takže připojit se tam ze zastavení ještě relativně jde...
    DYNK
    DYNK --- ---
    DAVETESS: Je to neprijemna situace a resim to stejne. To uz mam radsi, kdyz to tam ten prede mnou posle na zacatku pripojovaku a ja ho muzu tim zbytkem pripojovaku podjet.
    SITH
    SITH --- ---
    RALI: ja zazil nedavno poprvy, a snad naposledy podobnou situaci. Vjedu do připojovacího pruhu, chci se zařadit a tam za sebou tři kamiony, nalepený na sobě, s minimálním místem pro zařazení a já vezl celou rodinu, tak jsem nechtěl zařvat a musel to na konci připojováku fakt zastavit. Ne vždy se podaří
    RALI
    RALI --- ---
    DAVETESS: jasny jak facka, vjedes do pravyho pruhu, zaflekujes a umoznic pomalemu osobaku se pohodlne pripojit, ten kamion to urcite dobrzdi :)

    taky to nemam rad tyhle situace, navic jsem videl par ridicu kteri meli pocit ze na konci pripojovaku je betonova zed, takze tam jsou schopny zastavit a pak se do provozu zapojovat z nuly. (tak treba nan opatove je to do zdi, ale o tom zrovna nemluvim.

    osobne to resim jak kdy, podle toho jestli je to ko kopce, jak moc jsem nalozenej, nekdy nechavam takovyho se zaradit a pak ho tim pripojovakem jeste podjedu nez se sam zaradim.
    DAVETESS
    DAVETESS --- ---
    Poslední dobou se mi několikrát stala následující situace:
    Jedu přivaděčem k dálnici za někým pomalým. Dojede se do připojovacího pruhu, načež pomalé auto přede mnou začne ještě víc zpomalovat (asi se bojí připojit). V pravym pruhu se blíží kamion, ale místo a čas na připojení nás obou tam betpečně a pohodlně je. Levej pruh je plnej. Auto přede mnou se ale nepřipojuje a dal zpomaluje (resp. nezrychluje).
    Tak se připojim, ale abych neomezil ten kamion, musim zrychlit. Tím ale zablokuju to pomalý auto, co je ještě v připojováku.
    Dělám něco špatně / porušuju předpis? Jak to udělat líp? Co na to jan Tleskač?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VECTOR: To byla samozřejmě ironie
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    PHAILO: to se mi rozhodne nezda byt pravda, pruhy jsou luxusni u nas. napr. v kalifornii jsou opravdu vyrazne uzsi nez u nas, SUV a ford F150 tam maji dve tretiny lidi, a na silnice se vejdou "v pohode".. to spis s nima cesi neumi jezdit, bych rekl.
    SPM
    SPM --- ---
    ADMIX: jede, ale to auto je moje a ne služební :-D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    SPM: studenej motor taky jede :P
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: studenej motor... :-(
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    SPM: toto jsou ty duvody, proc jsem poridil silnejsi auto. Kdyz me takto nekdo dojede nebo vznikne krizovka, pridam a trada :)
    SPM
    SPM --- ---
    VYWERN: jiný to kompenzujou tím, že se pro změnu snaží udržet rychlost s tím autem, co se připojuje, aby se připojit nemohlo :-) A jinak dneska teda taky dobrej jantar, jel v tom připojovacím pruhu za mnou, zatímco já se snažil v tom pruhu rozjet, tak on se zařadil hned na začátku, přidal, dojel mi čumákem k zadku a tam se držel...
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    VYWERN: Jo, to je pravda. To byva mimořádně veselé.
    VYWERN
    VYWERN --- ---
    PHAILO: nejlepsi je, kdyz nejaky jantar pousti nekoho na dalnici z pripojovaku.
    SITH
    SITH --- ---
    SITH: tady ADMIX: to podal lépe než já :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Jako jo, logicky je to nesmysl, ale taky to obcas delam, treba kdyz vidim ze nekdo odbocuje doleva a vychazi tam dira v provozu v protismeru, kterou by jinak uz nestih, tak ho pustim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam